Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BaliJack

aktív tag

Először linux-szal az egyetemen találkoztam, konkrétan egy Mandrake 7-essel. Egy évfolyamtárs ajánlotta, hogy nézzem meg, ő mondta a megoldásokat a problémákra :).
    A legjobban az a kihívás fogott meg benne, hogy az egyes problémákat megoldjam, amolyan játék volt :).
    Később openSuse-t próbáltam ki egy kollégám tanácsára. Ő is segített, de ekkor már több dolgot tudtam egyedül is megoldani, és kevesebb gond is volt. Ha megszűntek, akkor tudtomon kívül csináltam magamnak: sok repo-t vettem fel és frissítgettem folyamatosan, így egy idő után nem bírta a Suse :DDD.

Most ott tartok, hogy az alap oprendszer egy Ubuntu 9.04-es, internetezés, levelezés(evolution), chat-elés(pidgin skype4pidginnel), office-ozás ez alól megy.
    Azért csak a 9.04-es, mert a 9.10-es telepítéskor a grub létrehozásánál hibával leállt. OpenSuse 11.2-es meg fekete képernyővel akadt ki telepítéskor - gép adataimnál. Elismerem, hogy nem mai darab, de a 9.04-es simán megy vele :).
    Terminálhoz nem tudom, hogy mikor nyúltam utoljára.
    Lehet, hogy a Civilization IV-et is megpróbálom behozni alá, mert wine alól azt írják, hogy megy :).

Új hozzászólás Aktív témák