Hirdetés
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz Cingáriusz #128 üzenetére
96-ban ilyened tuti nem volt
max csak azert sem, mert a P55C MMX CPU csak 1997-ben jelent meg, es eleinte Colombo felesege szindromas volt, mindenki csak jpg-ben latta PC-s ujsagokban, kb 97 nyaraig
a Hercules Dynamite 128 az ET6000-s chippel is 1996 vegen mutattak csak be, ugyhogy itthon 97-ben terjedhetett csak el, de az is horror volt96 elejen egy P133MHz CPU 120lepedo volt meg, a 90MHz-s volt 41k a 75MHz-s meg 24k, fejbol tudtam az arakat, mert elotte ket honapig hetente 2x neztem az arlistakat, tobb PC-s boltban is, hogy mi a valtozas
karacsonyra nem jott ossze, mert le volt rabolva minden mar , de 96 januarban vettuk az elso PC-met hangzsuga meg CDROM nelkul is 220k volt egy 14"-s monitorral
elso 3Dfx kartyat is kint USA-ban mar honapok ota lehetett kapni, itthon meg csak olvastunk rola PC-s ujsagokban, hogy na amugy van ilyen is mar a vilagon vhol, aztan egy USA-bol hazatero ott turistaskodo muki adott egyet kolcson a magyar PC-s gamer ujsagoknak, hogy tudjanak rola irni is vegre egy sajat cikket
se nagykerben se sehol nem volt itthon egy arva darab se
az viszont mar a masik veglet volt, amikor a i865/875-s chipset-s alaplapokat P4 ala jo egy honappal korabban meg lehetett mar venni kiskerekben is, mint ahogy lejart volna rola az NDA es publikalhattak volna rola az elso teszteket
több drón kell ;P
-
pomorski
őstag
Jó cikk volt, köszi
-
speeedyyy
tag
Egy élmény volt
-
frescho
addikt
A modern hardvereknel nincs igazan szivas. De nekem az igazi retro a micro gepeknel indul. Esetleg meg az MFM es tarsai, ha PC-rol van szo. Ott mar nem mindig indul elsore a szerkezet meg akkor sem, ha egyben mukodokent rakta el az ember. Ez hasonlo amikor van aki yuongtimer autozik es azt elvezi, hogy oreg, de megy. Masok meg 4 evnel fiatalabbra ra se neznek.
https://frescho.hu
-
-
-
nyunyu
félisten
ellentétben egy semmiről win7+frissítés-es végtelen időkig tartó telepítgetéshez képest
Pont most telepitettem ujra anyam Core2 Duojat, Win7 SP1 felment pendriverol 20 perc alatt, majd laza 5 ora alatt vegzett a 205 patch feltelepitesevel.
Aztan feltettem az Officet, ujabb 100 patch, ujabb 2 ora...Vegul a frissites frissitesenek a frissiteset is frissitette.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
zeg
őstag
A hardver pont arra kell, hogy elinduljon a retrojáték úgy, abban a hangulatban ahogy anno akkor tette.
Biztosan van aki élvezi ha nagynehezen beindul a masina és kiírja hogy 'non disk system or disk system error', vagy hajtépés van mert az összerakott hardveren cseszik normálisan megjelenni a screamer4x4, vagy warcraft2 alatt néma süketség, de én jobb szeretem ha összerakom és kifogástalanul működik tetszőleges hardverkombinációban(nem lehetetlen kihívás), a játék beállítása meg kimerül abban hogy SB220 IRQ5 Érdekes is lenne ha éppen eszembe jut valamilyen hardverkombó, és két napra szop@rollerre ülnék csak mert a T. gyártó cseszett már anno is egy tisztességes drájvert összedobni, vagy már gyárilag ócska volt az egész cucc. A régi gépeket nem kellet b@szogatni, töredék idő életre lehelni ellentétben egy semmiről win7+frissítés-es végtelen időkig tartó telepítgetéshez képest, ha az ember nem a sz@rt lapátolja össze.3dfx cuccokat keresek megvételre
-
ceia
őstag
válasz DarthSun #325 üzenetére
Én is Zandronummal tolom meg szebb grafikával, csak a zenét hagyom általában OPL-en. De van amikor én is átállítom fmod-ra. Azért szeretem jobban az OPL-t, mert azon szintipopnak szól minden zene
Megvan szinte minden Doom engines játék wad-ja, kivéve a Strife, az egy western fps. Nézd meg ezt a totyikot, tetszeni fog!it's more fun to compute
-
-
ceia
őstag
válasz DarthSun #320 üzenetére
Bizony, DOS alatt még drivert sem igényeltek, csak a szokásos sorokat az autoexec.bat-ban
set blaster=a220 i5 d1 h5 p330 t6
set sound=c:\sb
set midi=synth:1 map:eés szólt a digi és a midi is opl3-ról. Amikor játszom a Doommal, Duke Nukem 3D-vel, az opl szintis zenét állítom be ma is hozzá, úgy az igazi a feeling
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
-
frescho
addikt
Irod ezt egy olyan topciban, ami pont a regi gepek baszogatasa, retrozas stb. szolo blogbejegyzesbol indult el. Vagyunk paran, akik viszont ezt elvezzuk es az a jatek, amikor a 10-20-30 eves vas elindul, felporog a kazetta, zakatol a lemez es csinal valamit (neha a barmit csinal is eredmeny) a szerkezet.
https://frescho.hu
-
zeg
őstag
Az egyikben van egy 16MCD, a másikban egy 2600, a harmadikban egy 2740-es. A többi CT meg a dobozokban, vagy amit éppen bepatinthatnék(ha lenne rá időm).
De ugyanígy egyetlen mozdulattal beledobhatnám valamelyik Gravist is, ez a gyűjteményem 2007-es állapotának egy része:
http://www.z3dfx.atw.hu/ (nem röhögni, egy óra alatt anno ennyit tudtam összekalapálni, mások többszöri kérésére)3dfx cuccokat keresek megvételre
-
+1 , SB16, Awe32 minden lapban megy mint a parancsolat, GUS régen kimaradt nekem, az utóbbi években művelődtem belőlük, a kíváncsiság hajtott, mikor több időm volt, áldoztam a szívásra. A kitapasztalás után azonban már a GUS belövése is gyors.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
zeg
őstag
Az SB16 mióta volt szopás? A legegyszerűbb módja volt hogy hangot csikarjon ki az ember a gépből, akkoriban viszonylag jó minőségben. Nekem most nincs időm a Gravis szarakodásaira, SB16 oszt' jónapot.
Megj.: a szabadidőmet nem lehet megfizetni, gondolod hogy beállításokra fogom pazarolni?
[(Én soha nem élveztem ha a gépet kell b@szogatni, a játék érdekel nem a szop@rolleres legózás)/OFF][ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
ceia
őstag
A CoolSoft szinti tiszta, de az ajánlott FluidR3_GM soundfont annyiból problémás, hogy nem .SF2, hanem tömörítve van az SfArk-kal, és a CoolSoft oldalán linkelt (de)kompresszor fertőzött picit [link] Találtam egy másikat, ami tiszta sfArk.
Kipróbáltam, de el is felejtettem, az Audigy ki van véve a gépből, a meleg miatt. (a hangkártya túl közel volt a GT240-hez) és most csak az alaplapi Realtek van. Mindenesetre szépen szól a CoolSoft szintije az ajánlott soundfonttal, marad opciónak a MS és az Audigy mellé.[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
Az első jónak tűnik, ingyenes és a leírtak alapján használható a hangkártya midije helyett. Van ott link ingyenes soundfontokhoz is, nekem ment könyvjelzőbe, köszi. A CoolSoft szintit kipróbálom az ajánlott FluidR3_GM soundfonttal, jobb-e az Audigy4-nél
it's more fun to compute
-
-
titán
válasz DarthSun #310 üzenetére
A midi a zene alapja. Ma, 2015-ben is. Minden zenei produkció úgy kezdődik, hogy nyitunk egy midi sávot, aztán még egy csomót
A szoftveres szintetizátorok céleszközök (a csatornákat kézzel pakolja be az ember, igény szerint), de léteznek általános célú szoftszintik is, amik general midi fájlok lejátszására is alkalmasak.
Mindjárt keresek general midis szintiket.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Pld ? Kipróbálnám de nem vagyok járatos bennük. ZDoom szól velük ? . A midi hangkeltés nyilván kiment a divatból, retro szempontból van csak jelentősége, de hát én javíthatatlan retro-kedvelő vagyok. A nagy hangmintákat meg amiatt használom hogy lássam a különbséget a régi kártyákhoz képest.
(#308) lugosi : Audigy2 fejlett midi képességekkel bír, szépen játsza a hangmintákat.
-
titán
válasz DarthSun #307 üzenetére
Miért jó gigabyte-os méretű hangmintákat szerencsétlen hangkártyák beépített szintetizátorán erőltetni, amikor a zsákszámra elérhető szoftveres szintetizátorok a hangkártyáknál sokkal jobb hangminőséget adnak?
(#308) lugosi
Minek? Midire 2000-es évek óta szoftszintit kell használni. A szintetizátorkártyák a kilencvenes évek zenéje.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Igen volt, 512k, a Goldon meg 4M, a gyári bővítés két tüskesoron megy rájuk, ez ritka és drága, jó megoldás viszont a SiMConn adapter, mellyel EDO rammal bővíthető.
Az ISA busz sebessége még nem elegendő a midi interpreter futtatásához, PCI busszal, min SD rammal, pentiummal már jól megy az alaplapi ramból is. Nagyobb hangmintához viszont ajánlott legalább egy PIII- as rendszer ( pld a 150MB- os Arachno, az 1GB- os Musyng Kite- ot meg már csak AthlonII vagy Phenom rendszereken próbáltam )
-
A YT nem hozza ki a hangját, élőben hallgatva teljesen más, vagy direkt le van húzva mert nem ilyen ványadt a hangja. A Roland hangszerkészlettel meg ugyanúgy szól mint a Roland. Megszólaltatás ? Az EMU8000 SF2 lejátszási metódusa teljesen jó, az egyik legjobb.
-
ceia
őstag
válasz DarthSun #298 üzenetére
Hiába használod a Roland hangszereket egy SB-hez, a megszólaltatás módja is más. A YouTube-on is hallani a különbséget, főleg ha ekkora. Nem a hang tisztaságát nézem, hanem a hangszerek hangját és a játékstílust. A linkelt videón az AWE pl. borzasztóan kommerszen szól, igazi midi zenésen, az MT-32 akár valódi zenekar is lehetne, a GUS pedig a kettő között van - nem hat valódinak, de kedvelhető mint szinti, jók a hangszerek, van egy vagány stílusa.
Az AWE hangjában van egy érdekes (ütős?) hang, olyan, mintha kása főlne a tűzhelyen, és az utat törő légbuborékok pattyogását hallanám
it's more fun to compute
-
Valami ilyesmire gondoltam én is, nem nagy probléma végülis, különlegességnek jó lenne, ha lesz időm majd futok vele még egy kört.
A fácse állandóan megy az én ismeretségi/rokoni/haveri körömben is, engem még szerencsére nem tudtak rávenni hogy beregeljek
-
válasz DarthSun #301 üzenetére
Egyáltalán nem tűnik nehéznek, viszont lehet, hogy nem minden kártyán van teljesen kiépítve az áramkör.
Illetve lehet, hogy a uC szoftverében is lehetett tiltani.Gép téma : Viszont fórumon kérdezni már haverok helyett se vagyok hajlandó. Tud egész nap a fb-on lógni, akkor tud máshova is írni.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Így vezettem át mint itt de sajna nem szólt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Total Commander
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egy korszak vége
- További aktív témák...
- Anbernic RG405M
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest