Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz t72killer #56 üzenetére

Megnéztem a linkelt Korán idézeteket, hát öö azt hiszem ezt hívják szövegkörnyezetből kiragadásnak meg belemagyarázásnak :) Őszinte legyek nem olvastam végig, de amikor ilyenek vannak benne, hogy:

Korán (25:52): „Hát ne engedelmeskedj a hitetleneknek, hanem küzdj vélük ezzel, nagy küzdéssel.”
    A „küzdj velük” a dzsihád – nyilván nem a személyes értelemben."

Persze hogy nyilván, egyértelműen látszik a szövegből, hogy ez a mögöttes gondolat. Ja várjunk, nem. Szóval pár ilyen után nem láttam értelmét elolvasni mindet :)

Ellenben olvastam a Koránt, alapvetően a "nyugodtan öld meg őket" dolog arra vonatkozik, hogy ha:
    - támadnak titeket
    - támadják az iszlámot
    - szerződést szegnek

Igen, ez is keményebb azért a modernkori európia felfogással szemben, korbeli kereszténységgel mondjuk erőteljesen párban van viszont. De amennyire tudom a modern vallásos muzulmánok nagyjából úgy tekintenek ezekre mint a modern keresztények az olyan bibliai idézetekre, ahol meg lehet kövezni emberek bűnökért (pl. házasságszegés, maszturbálás, stb.).

Szóval nyilván fel lehet használni a Koránt háborúzásra. De a szellemisége nagyon nem ez. De ugyanez igaz a Bibliára is.

Új hozzászólás Aktív témák