Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8583) korn


korn
aktív tag

Érdekes dolgot vettem észre. Win 8.1 gyorsindítás bekapcsolva. Ha setfsb-vel beállítom, hogy 3Ghz-en menjen a proci, akkor Aidában cpu tesztek alatt a frekinek megfelelően emelkednek az értékek. Viszont linx alatt nem emelkedik a Gflops. Bármit állítok setfsb-n, nem változik a Gflops. Ha leállítom bekacsolom a gépe (ilyenkor aktív a gyorsindítás), akkor is ugyanez a helyzet. Ha emelem az fsb-t Aida eredmények nőnek, linx gflops nem változik.
Viszont ha újraindítom a gépet a 3Ghz-re állított frekivel (ekkor nem aktív a gyorsindítás, viszont frissül), akkor az Aida még mindig normálisan mér frekinek megfelelően, a linx viszont a 3Ghz-hez tartozó 40Gflops értéket adja bárhogy állítom setfsb-vel a frekit. Tehát ha leveszem 2.1Ghz-re, akkor is 40Gflops. Viszont fogyasztásmérővel mérve egyértelműen kevesebbet fogyaszt 2.1Ghz-en a gép, mégis 40Gflops-ot ad. Nem igazán értem. :W A gyorsindítás valamit bekavar.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.