Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
Aktív témák
-
daczkó
aktív tag
Banhammer te tényleg a házmesterek mintapéldánya vagy. Jó dolgod lett volna a
kommunizmusszocializmusban. Tuti valamilyen talpnyaló III/II -es ügynök lettél volna, és kémelhárítottál volna minden "felforgató" egyedet.A lényeg az, hogy neked szar az életed, szar a munkád, ezért szenvedsz, így szenvedjen mindenki más is, akinek kicsit is jobb az élete és a munkája.
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
banhammer
veterán
válasz Integrale #279 üzenetére
Az esetek tulnyomo tobbsegeben nekem se szombat, vasarnap van a hetvege.
A tobbi meg nem erdekel, a bevasarlasaim el tudom intezni.A munkanelkulive valas paraja mindig ott lebegett az emberek feje folott.
Hany embert fenyegettek meg, hogyha nem csinalja ezt vagy azt akkor eleg ha csak kifutyulnek az utcara es n+1 embert talalnak a helyere.Elobb vagy utobb felismerik a helyzetet a kereskedok es ujra nonstop kisboltok fognak nyilni, amik felszivhatjak a munkanelkuli kereskedelmi dolgozokat.
BTW
Nem csak kereskedelembol all a vilag.
A vilag folyamatosan valtozik.
Mar reg elmultak azok az idok amikor valaki a tanult szakmajabol ment nyugdijba.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
banhammer
veterán
A mult heten 60 orat dolgoztam ejszaka es eltudtam menni bevasarolni.
Ego szemekkel, hulla faradtan de bevasaroltam (nem vasarnap vasaroltam) utan meg beajultam az agyba es mentem vissza ejszakara dolgozni.
Biztos az en keszulekemben van a hiba.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
titán
Menjen is ki. Szivja a minusz 20-ban a meregdraga cigit. Meg veletlen se jojjon ra, hogy draga, egeszsegtelen, szuksegtelen, budos amit csinal. Mindezekkel semmi problema nincsen, amig nem erolteti ra a masik emberre is a sajat, egeszseget es penztarcat nem kiemelo szenvedelyet. Epp utobbi miatt jo ez a rendszer. Szivja nyugodtan, csak huzzon ki a kozos terekbol. Buszmegallo foleg. Nem nekem kell elmennem a megallobol amig jon a busz, hogy ne fulladjak meg a fustben.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Cthulhu Dawn #290 üzenetére
Amit ugye csak a nem dohanyzok vettek eszre. Lazadt a fel orszag, hogy most mi lesz. Nem lett semmi, csak most mar nem uszik fustben minden. Kulturaltabb es egeszsegesebb kocsmaink lettek, meg ha ez morbidul is hangzik.
-
-
titán
válasz Integrale #288 üzenetére
Mi az, hogy szuksegszeru torveny? Egesz odaig mukodott minden faxan nem? Azt is baromsagnak tartotta a fel orszag.
Neked például miért fáj, ha én vasárnap akarok plázázni és a hét többi napján dolgozni, vagy a családommal tölteni.
Nekem egyaltalan nem faj es nem is erdekel mit csinalsz vasarnap.
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
Csak a dohányzás zárt térben való megszüntetése egy szükségszerű törvény volt, míg ez nem.
Előbbi józan ésszel belátható, (én ugyan nem dohányzom, de a haveri társaság 80%-a és a családom nagy része igen, ettől függetlenül ők is belátják, több okból is) addig az utóbbi egy mondvacsinált okkal alátámasztott baromság. ->Többet leszünk a családunkkal!Neked például miért fáj, ha én vasárnap akarok plázázni és a hét többi napján dolgozni, vagy a családommal tölteni.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
scope2007
addikt
4műszakot mindenkinek
így van hétvégén is meló, illetve hétköznap pihenő
pár évet lehúztam ebbenCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Lenry
félisten
válasz banhammer #276 üzenetére
Tudod hol van a problema gyokere?
ott, hogy köze nincs a kormánynak, vagy bárki másnak ahhoz, hogy melyik napomat mivel töltöm. hogy én dolgozni akarok, a családommal lenni, bevásárolni vagy munka közben a családommal bevásárolni az az én dolgom.
köszönöm szépen, elmúltam 6 éves már, nincs igényem arra, hogy Viktor apu megmondja, hogy mit csináljak és mit ne.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
titán
Ez igy van, ahogy mondod. Azonnal jon a vilagvege. Mikor felroppent a hir, hogy nem lehet cigizni zart terben, egybol jottek, hogy be fognak zarni a klubok, kocsmak, szorakozohelyek. Ezzel szemben az tortent, hogy a nem dohanyzo is el tud menni inni egy sort es beszelgetni anelkul, hogy utana otthonrol elzavarnak, a dohanyzok meg kint szivjak a szivni valot.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Elég furán közelíted meg a témát, kategorikusan kijelented hogy mással is el lehet tölteni ezt a napot. Úgy gondolom a vásárlók 99%-a azért preferálta a vasárnapi nyitvatartást hogy ne fixen egy napra háruljon a nagyobb bevásárlási herce hurca, hanem mindkét napját azzal töltse amivel akarja. Én legalábbis így használtam fel ezt a lehetőséget és az ismerősi körömben is ez a jellemző. Mert bizony ezt a zárósdit leboltolta a KDNP csak azt nem egyeztette a nagy főnökkel, mármint az igazival hogy akkor szombaton legyen sztenderd mocsok idő és vasárnap aztán bitang jó. Kicsit életszerűbben gondolkozz, lehet megharapott az egyik zombi.
-
Integrale
veterán
Abban van igazság, hogy félnek a változástól, ettől függetlenül még lehet baromság. Mint írtam, nem mindenkinek szombat és vasárnap a hétvége, sőt van akinek hétvége mint olyan nem is létezik, egyszer szerdán és csütörtökön, másszor hétfőn és kedden van otthon.
Ebből az következik, hogy ráerőltetek egy döntést a lakosságra, ha jó neki ha nem. Mi lenne akkor, ha neked nem lenne jó?
Vagy mondjuk jövőre változik a helyzeted, akkor is foggal körömmel fogsz ragaszkodni ehhez az állásponthoz?Ahogy te írtad: Csak az van ellene aki nem dolgozott még kereskedelemben. Ez a másik oldalról úgy néz ki, hogy csak az van mellette aki abban dolgozik, illetve valami oknál fogva az olyanok is oda tartoznak akiknek egyébként mindegy, de valahova csapódni kell. Aki mellette van az a kisebbség, és még ez is csökken azokkal, akik emiatt munkanélkülivé válnak, vagy csökken a bére.
-
Vladi
nagyúr
válasz banhammer #11 üzenetére
"Az ötödik válasz után biztosan rájössz, hogy mit csináltál rosszul"
Én is rájöttem. Nem találtam még meg azt a bizonyos 5 számot.Egyébként az emberek akiket ismerek és dolgoznak általában nem 40 órában, hanem 60-80 órában mérik a munkahetet. mert ilyen az élet mifelénk. Egyszerűen nem él meg máshogy. Ilyen az életmódunk, ehhez alkalmazkodott a kereskedelem is. Na most nagyonokosan beletúrtak, mertcsak. (Inkább nem gyártok elméleteket.)
Úgyhogy de, jó volt a vasárnapi nyitvatartás.
il sole non sorge più ad Est!
-
banhammer
veterán
válasz Integrale #269 üzenetére
Tudod hol van a problema gyokere?
Ott, hogy az emberek felnek a valtozastol.
Kimozditottak oket a komfortzonajukbol es ezt most egyelore megoldhatatlan problemakent tornyosul elottuk.
Elobb vagy utobb, de megfogjak szokni es a vegen rajonnek, hogy a vasarnapot mashogy is el lehet tolteni.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
asdf_
veterán
válasz banhammer #266 üzenetére
Nálam sose volt opció a vasárnapi bevásárlás, boltban császkálás.
Már a gondolatától levert a víz, hogy a sorok között zombi módjára csoszogó embereket kell kerülgetnem, a pénztárnál hosszú sorok (2in front el megbaszva), minden problémás balfasz az én soromban van.Szóval én már alig várom a 2015 március 22-ét amikor a vakbarmok lepattanak a Tesco lezárt ajtajáról.
Azert a te keszulekedben is van hiba, nem is keves...
-
ferensz
senior tag
Az oke, de lehetne letesiteni lelottpolitikus drop-off pontokat, ahonnan rendszeresen elszallitanak oket. Magukat a pontokat meg megepithetik a kozmunkasok, hogy szegenyeknek ne a fak alatt hevereszve kelljen unatkozniuk.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
félisten
Nem gazdaságos, a kommunális szemetet is tömbösítve szállítják.
Valószínűleg az első pár héten túlórázni kéne a kukásoknak (Nekik van még hétvégi pótlék vagy tőlük is elvették?), de néhány hónap után valószínűleg beállna a rend."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
adalbert1
veterán
"Nálam sose volt opció a vasárnapi bevásárlás, boltban császkálás.
Már a gondolatától levert a víz, hogy a sorok között zombi módjára csoszogó embereket kell kerülgetnem, a pénztárnál hosszú sorok (2in front el megbaszva), minden problémás balfasz az én soromban van."Ez alapján te is rosszul jársz ezzel az egésszel, ugyanis a vasárnapi tömeg szétoszlik más napokra, így majd kerülgetheted máskor a "zombi módjára csoszogó embereket".
Szerintem az egész húzás egy hatalmas nagy lépés visszafelé, szerintem jövő héttől ph! se legyen vasárnap, vagy nem is, inkább az összes internet szolgáltató álljon le az országban, így legalább biztos a családjukkal lesznek az emberek, és nem a gép előtt rohadnak, és különben is, gyerekkoromban se volt internet, mi az a heti 1 nap?
-
Integrale
veterán
De neked az miért fáj, ha mást zavar a bezárás? Miért nehéz megérteni, hogy valakinek a hétvége az nem szombat és vasárnap?
Más megközelítésből. A kieső havi bevételt, és az e miatt munkanélkülivé váló embereket majd te pénzeled/foglalkoztatod? Nyilván nem.Ha eddig sem mentél boltba vasárnap, akkor neked nem fog hiányozni, de miért ennek miért örülsz? Téged nem is érint, legalábbis közvetlenül (még) nem, közvetve meg valószínűleg előbb utóbb fog.
Sosem értettem ezt, ha nekem nincs szükségem X dologra, másnap pedig van, attól még nem lesz hülye, nekem meg valószínűleg Y dologra van szükségem neki pedig arra nincs.
De most ez az X (részben) megszűnik, osztozhatunk mindannyian az Y-on úgy, hogy sokan emiatt rosszul járnak.[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
válasz Integrale #265 üzenetére
Én nem egy olyan boltban melóztam ahol este 9kor már megállt az élet.
Néha még zárás (22 óra) előtt 5-10 perccel is 4-5 ember kóválygott a boltban és úgy kellett szólni nekik, hogy záróra van.Más.
Nálam sose volt opció a vasárnapi bevásárlás, boltban császkálás.
Már a gondolatától levert a víz, hogy a sorok között zombi módjára csoszogó embereket kell kerülgetnem, a pénztárnál hosszú sorok (2in front el megbaszva), minden problémás balfasz az én soromban van.Amúgy se a világvége fog eljönni, hanem egyszerűen be lesznek zárva a boltok.
Ettől függetlenül a kisboltok nyitva lesznek.Szóval én már alig várom a 2015 március 22-ét amikor a vakbarmok lepattanak a Tesco lezárt ajtajáról.
Elmondom neked, hogy akkor barmok az emberek, hogy karácsony első napján ott álltak a Tesco előtt, nézték a bezárt ajtókat, mint borjú az újkaput és azt mantrázták, hogy "pedig a Tesco mindig nyitva van...".
A legjobb az volt amikor a birka fejjel nekiment az ajtónak, mert az (vajon miért) nem nyílt ki.Ezek után én úgy érzem, hogy az emberiség megérett a pusztulásra.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Integrale
veterán
válasz banhammer #264 üzenetére
Altalaban azilok sirnak a legjobban a vasarnapi nyitvatartas mellett aki meg eletukbe egy percet se dolgoztak a kereskedelemben foleg nem vasarnap.
Jelenleg is a kereskedelemben dolgozom, de ettől függetlenül nem tetszik. Elég végigolvasni a hozzászólásokat (szelektálás és részrehajlás nélkül), és láthatod, hogy van nem egy dolgozó, vállalkozó stb akit érint.
Ez nem olyan, mint egy munkahely, hogy vegeztem a munkaval es a fonok joindulatatol. fuggoen elhuzhatok haza elobb.
Nem.Addig kell nyitvatartani ameddig ki van fuggesztve az a bejaratnal, mert ha nem akkor az onkormanyzat, a hely berbeadoja szankcional.
Zaras utan se ugy van, hogy kiesik a munka a kezunkbol es huzunk haza.
Kassza leszamolasa, takaritas, sorok feltoltese.
Mire az ember kikeveredik a boltbol az bo fel, egy ora.De, pont olyan mint egy munkahely, a munkaidőbe bele van kalkulálva a vásárlók kiszédelgése a standolás, a zárás és minden egyéb. Az, hogy te egy gyárban villáskulccsal a kezedben 4-ig dolgozol és hazamész, vagy a Tescoban 10-ig, úgy, hogy az érdemi munka 9-kor megszűnik (vevő hazamegy, lásd Sülysáp), de te tudod, hogy 10-ig tart, és addig is vagy, szerintem édes mindegy.
Írtad egy másik hozzászólásodban, a fuvarozókat, akik az üzletek vasárnapi készletét (jellemzően friss áru) terítették, szerinted azok nem esnek el munkától? Ha a munkájuktól nem is, de óraszámtól mindenképpen.
De egyébként sem értem, hogy miért kampányolsz a bezárás mellett ennyire. Neked nem tetszik, akkor nem mész a hét utolsó napján vásárolni. Nekem viszont sokszor csak akkor van/volt időm elintézni az ilyen jellegű dolgaimat.
Dolgoztam Olaszországban, ott szerencsére nincs ilyen jellegű törvény (az tény, hogy napközben is bezár egy-két üzlet), de nem is tudom mit csináltam volna ha vasárnap nem tudok bevásárolni. Elhiheted, hogy napi 10 (esetenként 11-12 is) munka után nincs kedvem még elmenni beszerezni a szükségeseket, és még sorban is állni, mindezt a hét 6 napjában, marad a vasárnap. Na aki ugyan ilyen feltételekkel és körülmények között dolgozik itthon, az most rosszul jár.
Lehet példálózni nyugati országok nyitvatartási módjáról, csak ott nem az megy, hogy ha nem jössz be, akkor kirúglak, hiszen vannak a helyedre kapásból 10-en.
Plusz mi van akkor ha nekem a kikapcsolódás az, hogy vasárnap a barátnőm kezét fogva elmegyünk veszünk egy-egy cipőt, aztán felvesszük és rohangálunk a Városligetben?
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
válasz Tomaaasz #251 üzenetére
Ez tényleg kicsit skizoid pillanat a hozzászólásaimban.
BTW
Mindenki csak a boltosokat sajnálja, hogy ja istenem nem lesznek együtt a családjukkal, kevesebb pénzt kapnak, stb.
A vagyonőröket meg mindenki leszarjak akik szintúgy bent vannak a boltban zárástól nyitásig és nekik még plusz pénz se jár a műszak mellé.Most kezdett kiszürkülni, kifehéredni a vagyonőr szakma, de azért még bőven van hol javulni.
Elmondok pár példát.
Ami nincs vagy érdekesen oldják meg:
- munkaruha. Vedd meg vagy megvetetik veled, pedig a munkatövénykönyve szerint a munkáltatónak kéne biztosítani.
- szabadság. Olyan nincs, papíron létezik, de a valóságban ha elmész szabadságra nem kapsz pénzt. Mit is ír erről a munkatövénykönyve?
-betegállomány. Olyan nincs, papíron létezik, de a valóságban ha elmész betegállományba nem kapsz pénzt. Mit is ír erről a munkatövénykönyve?
- műszakpótlék. Olyan nincs, papíron létezik, de a valóságban nem kapsz pénzt. Mit is ír erről a munkatövénykönyve?Ezen kívül naponta ha kell kockáztasd az életed.
Ha kell járkálj a bíróságra tanúskodni.
Extrém esetben munka után megvárnak és megvernek.Az ilyen "tovább kellett volna tanulni" kampó dumával meg nem kell jönni, mert azzal bárkit le lehet szerelni ha panaszkodik bármilyen munkára.
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Olvasd el a hsz elejét is.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
bambano
titán
válasz buherton #248 üzenetére
"Azt azért ne felejtsd el, hogy az egyházak elég nehéz helyzetben vannak a hívők számának csökkenése miatt.": csak ezt nem úgy kellene megoldani, hogy összefekszenek a nagypolitikával és erőszakos térítés kezdődik. ez minden rendes országban (plusz nálunk is) alkotmány/alaptörvény ellenes.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sziku69
őstag
-
titán
válasz zolikaDB #253 üzenetére
Rengeteg idot toltottem ott eddig es sosem szenvedtem hianyt semmiben. Tudod mi a rend, ahhoz igazodsz. Illetve annyit kellett megszoknom, hogy vasarnap reggel nem tudtam az aldiban friss mogyorokremes croissant venni. De ezt megoldottam ugy, hogy vettem 1 kilos nutellat es azt zabaltam ketpofara. Emellett 80 millio ember el ott, szoval valamit te nem csinaltal jol.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Én is dolgoztam kint Németországban. Tipikus rabszolga Ausländer. Igaz, nem a tipikus nullaész munkakörben.
Kva szr volt megszokni, h reggel 6-tól este 7-ig nyomtam 2 cnc megmunkáló mellett, és bolt a fasorba sem... Szombaton is. Vasárnap meg...
Szaladtak is lefelé a kilók... De jólvanez. El kell dönteni, h mi a jó nekünk. -
sziku69
őstag
De komolyan. A multik nem fognak ebbe tönkre menni. A dolgozóknak nem lesz több a pénzük. Nem tudom, de nyilván inkább kevesebb, a pótlékok miatt. Amúgy sem keresnek jól. Sőt
A legtöbb család, általában egy helyen intézi el a nagy bevásárlásait. Ez nem fog változni. Viszont éppen emiatt például a péntek délutánok, és a szombatok katasztrófálisak lesznek majd a bevásárló központokban. Épp mint ünnepek előtt, csak most már minden héten. Vagyis kijut majd mindenkinek a "jóból". -
sziku69
őstag
Végre a vasárnap nem vásárlással fog eltelni. Majd megoldjuk szombaton. Vasárnap családi programok lesznek.
A kocsmák azok nyitva lesznek, Ugye? -
po1son
addikt
Az agyhalottaknak és trafikosnak nagy öröm... Nálunk ~450 dolgozóval kevesebb és -10.000 Ft a vasárnapi pótlék miatt fejenként.
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
buherton
őstag
válasz woodworm #247 üzenetére
Felénk szombaton van piac nap. Az egyház miért is ne támogatná a vasárnapi zárvatartást? Mi ebben a politika? A naptárban nem véletlenül piros betűs és régen sem volt szokás vasárnap dolgozni, csak ha a munka megkövetelte.
De miért ne mondhatná meg a hívőknek a tutit? Fentebb már írtam. Azt azért ne felejtsd el, hogy az egyházak elég nehéz helyzetben vannak a hívők számának csökkenése miatt. Kicsit furcsa is lenne egy automata a templomban és a végén adna egy nyugtát.
MOD: Te miért is hallgattad?
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
woodworm
veterán
válasz buherton #245 üzenetére
Jézus a templomból kergette ki a kufárokat és nem a templom elől. Évszázadokon keresztül megfért a főtéren a templom, a piac, a kocsma. A vasárnap szavunk is a vásárnapból származik. Ha az egyház nem vállalna nyíltan politikai állásfoglalást, nem is keveredne bele.
A demokratizmus egyik alappillére a hatalmi ágak szétválasztása, ez mostanában inkább összemosódni látszik, de ez tényleg off.(#246) buherton
Igen. Gyakorolja mindenki a hitét, de ne akarja nekem megmondani a tutit. Bezzeg a templomban bejáratában lehet árulni bibliát, képeslapokat. Az apeh a perselyt sem kötötte online.[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz woodworm #244 üzenetére
Vagyis, ha pl. szombaton kellene zárva tartani a boltoknak, és véletlenül a Kossuth rádió egy rabbi beszédét adná, amikor pont arról beszélve, hogy szombaton tilos bármit is csinálni, akkor is ugyanezt mondanád?
-
buherton
őstag
válasz woodworm #244 üzenetére
Azt tudom, hogy a Kossuth rádió képtelen volt rendesen közvetíteni az adást, de persze, ha Közel-keletről kellene, akkor minden frankón mene...
Miért kell összemosni a politikát a katolikus vallással? A pap 100-1500 évvel ezelőtt is ezt mondta volna, amikor még nem volt szó a boltok vasárnapi nyitvatartásáról. Miért kell összemosni? Miért?
-
woodworm
veterán
-
buherton
őstag
válasz Cthulhu Dawn #241 üzenetére
Miért is kell kigúnyolni?
-
félisten
válasz Cthulhu Dawn #241 üzenetére
Ezek a gyíkemberek mindenhol ott vannak és mesterkednek.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Cthulhu Dawn
őstag
Jajnekünk.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
zone
őstag
válasz banhammer #129 üzenetére
A Nokia gyár bezárása egy cég gazdasági döntése volt bevételcsökkenés miatt, nem 2000, hanem 1800 munkahely szűnt meg. A vasárnapi zárva tartás állami döntés és még tudni sem lehet, hogy hány munkahely fog megszűnni.
Ostoba kérdés, hogy miért érdekel az, ha egy állami döntés miatt munkahelyek szűnnek meg. Az államnak a munkanélküliséget nem növelnie, csökkentenie kellene (nem csak a statisztika kozmetikázására létrehozott közmunkával).
Nem vezetek autópályán, nincs vállalkozásom, nem dohányzom, mégis érdekel az e-útdíj mizéria, a pénztárgép káosz, a trafikmutyi. Sőt, jelenleg nem is Magyarországon élek.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
félisten
Van egy ismerősöm, aki nagyon tapsikol a tiltásnak. Ma találkoztam vele a Sparból kifele jövet, meg is jegyeztem neki, hogy jól teszi, mert ez az utolsó alkalom.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
daczkó
aktív tag
jó is amikor a banhammer féle házmesterek akarják megmondani, hogy mit csináljon a másik 10000.
/ignore wwenigma
-
nagyúr
Szerinted ez egy hivatalos népszavazás?
Na vajon mivel töltötte Szombathely KDNP-s polgármestere ezt a vasárnap délelőttöt?
Ennek sincs annyi esze, hogy ilyenkor kirándulni kéne?
Fenét! Neki és családjának templomban a lenne a helye![ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Eddig 53505 támogató szavazat érkezett.
Mi van, ha a Tesco ad mindegyik dolgozónak egy részvényt, akkor dolgozhatnak, mint tulajdonos?
[ Szerkesztve ]
-
Érvek és ellenérvek. Én nagyon nagyon halkan mondom, hogy: Meleg és friss péksütit akarok vasárnapi szolgálat alatt is enni, tojok rá ki süti. Nekem is szr bent ( ), tegyük szebbé.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
nagyúr
válasz Cthulhu Dawn #227 üzenetére
Én véletlenül húztam arra az egeret, erre a nagyemberek szkanderoznak!
Most má' megnézem a többi spoilerest is. aha, szóval így működik ez
(#230) SymbianOS kifliben mér' nem jó a
?7eró
Az egész szoli úgyse lesz szebb tőle, mert viszonylag hamar kihűl! A kifli, nem a nyom, remélem.[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
En azt mondom: pihentek a magyar dolgozok eleget az atkosban negyven evig. Most mar dolgozzanak. Jobban is jarnak, nincsen mar SZOT udulo, de jobb is igy, penzuk ugy se lenne udulni szabadnap ide vagy oda.😀
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
nagyúr
válasz viharhozo #203 üzenetére
- segítse a munkavállalók testi és lelki egészségének megőrzését, továbbá megfelelő pihenőidőt biztosítson,
Erről beugrott 150 magyar munkavállaló, akit odadobnak őrzés- védelem címén az ISIS- nek! Hazánkat megvédendő a terrorizmus ellen, mondja a debil szíjpetty! Más kérdés, hogy éppen ezzel vonjuk magunkat a látókörükbe.
Mi van ezeknek a munkavállalóknak a családjaival?
(#224) Arni Megírja a legközelebbi csótánynevelde ABC címét.
Más:
Mennyivel lesz jobb sparos dolgozóknak a benzinkutakra bezsúfolt kényszerüzletben dolgozni.?[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Idén vajon milyen SMS-t fog küldeni a belügyminisztérium a bezárt üzlethelyiségek előtt kétségbeesetten toporgó embereknek?
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Lauda:
Nem enged válaszolni, érvénytelen adatok, azt írja
Nem kifejezetten, mert beosztották a hétvégét, havi 1, max 2 olyan alkalom volt. Most ha minden hétköznapra rászámolod azokat az órákat, közel nem jön ki jobban.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Peat;)
veterán
Ez a döntés azoknak nem fáj akik nem a mai korszakra jellemző munkabeosztásban dolgoznak, hanem az átlagostól több szabadidővel rendelkeznek, mert kizárólag ebben az esetben nem bolygatja meg az időbeosztásukat. Hiszen a rugalmas időbeosztást veszik el az emberektől. Akik jól járnak rövid távon azok a dolgozók akik nem szenvednek hátrányt a döntésből, fizetésben, napi munkavégzés idejében. Gondolom pár ezer emberről lehet szó ahol a munkáltató valóban nem fog hátrányos lépéseket tenni.
A vasárnapi nyitvatartást teljesen elszeparáltan, különállóan kezelték, miközben az a megváltozott munkapiaci helyzetekhez, trendekhez igazodott, kijöttünk a 80-as évekből amikor még teljesen természetes volt hogy 16 órakor az ember elindul haza. Ma az a természetes sok helyen ha az ember 19 órakor indul el haza és ha esetleg van család, vagy bármi program, teendő akkor egyszerűen sem energiában sem időben nem fér bele egy nagyobb bevásárlás. Ez nem "akarom" kérdése választás sokaknak, inkább úgy írom a többeknek. Az utóbbi években életbe léptetett munkaügyi törvénymódosítások miatt meg még több ember fogja be a száját és viseli el a kiszolgáltatottságot. Amennyiben a köz javát nézték, akkor nem értem miért nem a munkaügyi törvényt vizsgálták felül egészében, aminek megszavazásakor ugyanezen emberek vezetője azzal érvelt: elnézést de ezt muszáj volt.
Az hogy a kisboltokat akarták helyzetbe hozni ellensúlyozná azt a kellemetlenséget amihez igazodni kell a jövőben, hiszen borítékolható hogy a forgalom egy része átvándorol ide. Azonban mivel franchise jellegű piacbekebelezés indul el csak a vak nem látja hogy nem a Marika néni fog jól járni, hanem a franchise mögötti 1-2 személy, legyen az cba vagy bármi más.
Szerintem egyébként a barkácsáruházak bezárása a legkellemetlenebb, ez van ha a döntést olyanok hozzák akiknek van pénze festést, parkettázást, stb-t kifizetni, miközben egy józan ember ezeket önmaga is képes megcsinálni. Csak így ha bármi gigszer közbejön egy hét csúszás. De mi ez a mai embernek, főleg a magyarnak akinek oly "sok" szabadnapja van.
-
banhammer
veterán
válasz trancemusic #212 üzenetére
Plusz ember felvenni meg minek.
A szokásos magyar hozzáállás: oldd meg bazd meg.Én fogok dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
Apám barátnője Lidl-s. Nem örül neki, mert így is 8-ig vannak nyitva, és fél 10, 10-ig kell ottmaradnia. Most ebből lesz 11.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Ed3r_X_
nagyúr
A Lidl-ben annyi, hogy ráhúztak 1 órát minden nap a hétköznapi nyitva tartásnál. Tényleg baromi jó
-
woodworm
veterán
válasz trancemusic #212 üzenetére
Én csak szállítom. Éppen itthon vagyok, de tegnap pl. dolgoztam. Átlagos szombat, tele kocsik, pótkörök.
-
trancemusic
senior tag
Üdvözletem!
Kedves fórumtársak közületek ki dolgozik ma?
Én igen.
Pék vagyok.
Én vállaltam.
20 éve szombat,vasárnap szinte mindíg, ünnepnap meg az összesen dolgoztam.
Azért,hogy holnap friss árút kapjatok az üzletben.
20 éve nem voltam otthon dec. 26-án.
Május 1-jén.
Augusztus 20-án.
Húsvétkor.
Mindenszentekkor.
Nem sajnál senki.
Nem köszöni meg senki.
Nem kaptam ezért soha semmilyen plusz anyagi,erkölcsi támogatást.
Nem sírni jöttem ide, ez nem vélemény, ezek tények.
Most a szakma kicsit fellélegezhet,mert a szombat szabad lesz,mivel nincs aki megvegye vasárnap az árút.Viszont már jelezte a főnököm: pénteken dupla megrendelésre számít szombatra...
Paff... 18-20 órás műszakra számítsunk!
Eddig csak karácsony meg az ünnepnap előtti műszak volt ilyen,most meg az összes péntek ilyen lesz...U.i: ez csak egy szakma az ezerből,ahol még rosszabb helyzetet teremtettek,mint ami eddig volt.
Tudom,én vállaltam meg nem kötelező vállalkozni, de ez a kormány nem tekinti állampolgárait egyenrangúnak szvsz...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zolee5016 #207 üzenetére
ne forgassátok már ki amit mondok
Ha visszaolvasod a kommentjeimet,láthatod hogy engem nem zavar, nálunk amúgy sem volt vasárnap itt semmi nyitva. Csak azt hittem egy fórumban leírhatom a véleményemet, kommentjeimet a témával kapcsolatban anélkül hogy le lennék hülyézve . a 203-as komment kb egyezik az álláspontommal a témába.
-
Petyyyyy
addikt
Annyira örömteli a hír, hogy menten befonom a szemöldököm.
Mehet a brainstorming, hogy hol vásároljak be este fél hétkor ahogy visszaérek a kóterba. Kellett a szabályozás mint egy falat kenyér. Marhára nem örülök neki.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
zolee5016
őstag
válasz #81556480 #206 üzenetére
Miért eztán vasárnap nem kapsz ételt???
Na ez a demagógia............
UI:......ne itt vitatkozzatok,menjetek plázázni...még lehet......Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
adrian360
őstag
válasz #81556480 #204 üzenetére
Elárulom sok esetben csak szimplán elzárják a gázt / vizet és később jönnek a rendes munkások és megcsinálják.
Nehéz megérteni hogy vannak munkák amik szükségesek egy város/ország üzemeltetéséhez, közvetlen vagy közvetett életveszély elhárításához, és egy pláza nem tartozik ebbe bele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Értem én, hogy sok boltos, akinek megterhelő volt, az örül , mert nem kötelezhetik mostantól a vasárnapi munkára. De aki karácsonykor majd, ahogy te is mondod esetleg egy csővezetéket szerel, az miért nem évezi ezt a kiváltságot? elég lenne csak simán elzárni a vizet, ha vasárnap csőtörés van majd holnap megcsináljuk. Nyilván ez sarkitás amit én beszélek, de ki dönti el nekem mi fontos mi nem, milyen értékrend szerint éljek? Úgy veszem észre ez a törvény belemászik az emberek életébe. De tiszteletben tartom azt a véleményt hogy valaki ezt pozitívumként éli meg. Viszont tudta mit vállal mikor bolti eladónak ment. Nem szombaton közölték vele hogy vasárnap dolgoznod kell. Mint ahogy nekem sofőrnek sem. Tudtam hogy ez a munka velejárója. Majd ha jön a törvény hogy nem vezethetek, akkor majd örülök (vagy nem? ) De addig ez kivételező, és az egyén döntését korlátozó.
szvsz !
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz adrian360 #180 üzenetére
Hagyjuk mar ezt a rohadt demagog dumat, h demagog duma az, h a korhazban dolgozni kell vasarnap is. A vasarnap dolgozok cirka 80%-a tovabbra is dolgozni fog vasarnap, ergo azert a par ezer emberert hoztak a torvenyt, aminek a celja (idezem):
- segítse a munkavállalók testi és lelki egészségének megőrzését, továbbá megfelelő pihenőidőt biztosítson,
- megfelelő egyensúlyt kell teremteni a kereskedelmi tevékenység gyakorlásának szabadsága, valamint a vasárnap, illetve munkaszüneti napokon dolgozók érdekei között,
- ha a kereskedelem szabadságának érdeke és a magyar társadalom legfontosabb építő kövének, a családnak a védelméhez fűződő érdeke összeütközésbe kerül, akkor a családi közösségek megtartóerejét kell erősíteni
Tehat a rendoroknek, orvosoknak, tuzoltoknak, katonaknak, vendeglatosoknak, viragboltosoknak, meg az egyeb kivetelt kepezoknek (az osszes erintett tulnyomo tobbsege) nem jar se testi/lelki egeszseg, se csaladvedelem. A maradek par ezer meg szopatja az egesz lakossagot.
Es nem az a baj, h vasarnap nem vehetek tv-t, hanem az, h mostantol szombatonkent se lehet majd vasarolni, mert az eddig ket napra eloszlo tomeg egy nap jon majd.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
bambano
titán
válasz #81556480 #200 üzenetére
"meg még egy csomó ember, aki nem jut eszembe": segítek: *ÉN*. hint: szolgáltatók emberei (víz, gáz, villany, internet, erőművek, vízszolgáltatók, stb).
mit tenne egy-két bezáráspárti, ha az isp-je nevelő jelleggel kinyomná alóla az internetet?
és mit csináljon az, akinek egyik oldalról azt sugallja a kormány, hogy legyél a családoddal, másik oldalról meg azt mondja a törvény, hogy ne? pl. isp-nél jogszabály szerint 48 órán belül értesítési kötelezettséged van és 72 órán belül hibaelhárítási. idén pl. dec. 24 csütörtök, ha valaki karácsonyra netet kap és nem indul el neki, akkor 26-án már jogszabályi kötelezettség van arra, hogy az isp dolgozzon, de csak 4 nap múlva lesz munkanap.de ugyanez van a többi szolgáltatással is, nagyobb területet érintő hibát nem lehet hétfőre halasztani. egy főnyomócső törés javítását nem lehet halasztani, mert abból árvíz lesz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest