Aktív témák

• Integrale

veterán

válasz banhammer #264 üzenetére

Altalaban azilok sirnak a legjobban a vasarnapi nyitvatartas mellett aki meg eletukbe egy percet se dolgoztak a kereskedelemben foleg nem vasarnap.

Jelenleg is a kereskedelemben dolgozom, de ettől függetlenül nem tetszik. Elég végigolvasni a hozzászólásokat (szelektálás és részrehajlás nélkül), és láthatod, hogy van nem egy dolgozó, vállalkozó stb akit érint.

Ez nem olyan, mint egy munkahely, hogy vegeztem a munkaval es a fonok joindulatatol. fuggoen elhuzhatok haza elobb.
    Nem.

Addig kell nyitvatartani ameddig ki van fuggesztve az a bejaratnal, mert ha nem akkor az onkormanyzat, a hely berbeadoja szankcional.
    Zaras utan se ugy van, hogy kiesik a munka a kezunkbol es huzunk haza.
    Kassza leszamolasa, takaritas, sorok feltoltese.
    Mire az ember kikeveredik a boltbol az bo fel, egy ora.

De, pont olyan mint egy munkahely, a munkaidőbe bele van kalkulálva a vásárlók kiszédelgése a standolás, a zárás és minden egyéb. Az, hogy te egy gyárban villáskulccsal a kezedben 4-ig dolgozol és hazamész, vagy a Tescoban 10-ig, úgy, hogy az érdemi munka 9-kor megszűnik (vevő hazamegy, lásd Sülysáp), de te tudod, hogy 10-ig tart, és addig is vagy, szerintem édes mindegy.

Írtad egy másik hozzászólásodban, a fuvarozókat, akik az üzletek vasárnapi készletét (jellemzően friss áru) terítették, szerinted azok nem esnek el munkától? Ha a munkájuktól nem is, de óraszámtól mindenképpen.

De egyébként sem értem, hogy miért kampányolsz a bezárás mellett ennyire. Neked nem tetszik, akkor nem mész a hét utolsó napján vásárolni. Nekem viszont sokszor csak akkor van/volt időm elintézni az ilyen jellegű dolgaimat.

Dolgoztam Olaszországban, ott szerencsére nincs ilyen jellegű törvény (az tény, hogy napközben is bezár egy-két üzlet), de nem is tudom mit csináltam volna ha vasárnap nem tudok bevásárolni. Elhiheted, hogy napi 10 (esetenként 11-12 is) munka után nincs kedvem még elmenni beszerezni a szükségeseket, és még sorban is állni, mindezt a hét 6 napjában, marad a vasárnap. Na aki ugyan ilyen feltételekkel és körülmények között dolgozik itthon, az most rosszul jár.

Lehet példálózni nyugati országok nyitvatartási módjáról, csak ott nem az megy, hogy ha nem jössz be, akkor kirúglak, hiszen vannak a helyedre kapásból 10-en.

Plusz mi van akkor ha nekem a kikapcsolódás az, hogy vasárnap a barátnőm kezét fogva elmegyünk veszünk egy-egy cipőt, aztán felvesszük és rohangálunk a Városligetben?

[ Szerkesztve ]

"Bad reklám is reklám too"

Aktív témák