Hirdetés
- Napkollektor - csak úgy
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé.
tag
,,Villamos teljesítmény vs. begyűjtött hő. Szezont a fazonnal"...
A vegyi hőszivattyúra gondoltam, hőt és villamos teljesítményt is szolgáltathat:
Dr. Mészáros Ágoston találmánya.
Városi, 4-10 szintes épületeknél a helyhiány miatt csak úgy működhetne, ha a
távfűtéshez hasonlóan odavezetnék a meleg vizet. Falun van bőven hely, az
új építésű, igényes házakra gondoltam 5-10 -et esetleg a költségek csökkentése
okán. Ezek csak elképzelések, mert a jelenlegi állapotában még továbbfejlesz-
tésre szorul, bár ez sejtés, mert pontosan nem tudom. -
VinoRosso
veterán
A mindenfélével azért erőteljesen kételkednék. Ha azt mondtad volna mainstream akkor azt mondanám egyetértek, de az is csak egy rövid távú stratégia. Hosszú távlatban már az ú.n. Nyugat sem ebben gondolkodik (lásd EU 2050-es klímatervét). Saját maguk alatt ők sem akarják vágni a fát, csak mi.
-
VinoRosso
veterán
Ez a gazdaságilag nem éri meg érv facepalm kategória.
Csomó dolog nem éri meg gazdaságilag. Haderő, egészségügy, nyugdíjasok, szociális háló, környezetvédelem, holdraszállás, kiskutyafüle.
Mégsem kérdőjelezi meg ezek létjogosultságát senki.
Az ok pedig, amit írtam bőven túlmutat azon, hogy gazdaságilag megéri-neméri tengelyen legyen értelme vizsgálni a kérdést. Az engergiabiztonság nem gazdasági kérdés, hanem honvédelmi.
-
VinoRosso
veterán
Fel(is)hő le(is)hő, a lényeg, hogy onnét mégis csak több áram jönne mint Paksról miután valamelyik délvidéki cárevics lerakétázza a transzformátor állomást.
Tehát az irány hosszú távon egyértelműen ez. Az miért nem megy... engem sosem az érdekelt, hogy mit hogyan nem lehet megcsinálni, hanem hogy hogyan lehet megcsinálni.
-
VinoRosso
veterán
A fúziós reaktor is valószínűleg központosított hálózatot eredményezne. Környezetszennyezés szempontjából persze jobb bárminél.
Annyiban helyi rendszer az Audis, hogy ha levágják a gerincvezetékről mindenhonnét a gyárat akkor az irodákban még mindig van villany a tetőről. Egy gyárnak nyilván kevés, de lakossági felhasználásra elég lehet, ha meg van támogatva más irányból is.
Geotermikus adottságaink viszonylag jók szvsz.
-
VinoRosso
veterán
Egyébként hosszú távon (40-50 év) szerintem jobban kifizetődő stratégia.
Bármilyen központosított hálózat baromira sebezhető, és ehhez még nem is kell olyan hűdenagy was ist das egy akkora ország esetén mint a mienk. Elég, ha Szerbiából átlőnek Paksra vegy SS rakétával, perceken belül vége a dalnak.
Ugyanez egy elosztott hálózatnál - mint amilyen az alább taglalt - egy szúnyogcsípés.
És ha végignézzük a múltat akkor rájöhetünk, hogy nincs az az Isten, hogy itt 50 éven belül ne legyen valamilyen komolyabb fegyveres konfliktus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Amazfit Balance okosóra eladó, újszerű, 1 hét garancia
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest