Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj, hogy a mondanivalód olyan komplex, hogy szerintem senki sem érti, hogy mire is gondolsz igazán. Én csak azt látom, amit ideírsz, az pedig egy rakat random eszmefuttatás, amiknek túlnyomó többsége tényszerűen téves alapokról indul (újabb gyöngyszem: "az analóg jel jobban tetszik, mint a digitális, mert hallható a különbség"), vagyis eleve hibás.
"De jó legyen nézzük csak az audio lemezeket. Tegyük fel, hogy félted az eredeti cd-d és készítesz egy másolatot róla, akkor az a másolat meddig fogja bírni?"
Bármeddig. Egy-egy hordozó persze simán tönkremehet, de a digitális adatnak van az a remek tulajdonsága, hogy lehet másolni innen-oda gond nélkül. Nálam pl. a családi fényképekről van napi backup egy RAID-5 tömbön plusz erről az archivumról van offsite backup. Akinek fontosak az adatai, az tartson róla biztonsági másolatokat - ez így volt ezer éve is, a digitális technika csak annyit tett hozzá, hogy könnyebbé tette a másolatok készítését.
tdd587: én mondok olyat, hogy bakelit, annak ellenére, hogy tudom, hogy nem bakelitből van. Sőt, a "fehér csoki" kifejezést is használom, pedig...
(#262) ELP: a lejátszók nagy része ma már támogat valami veszteségmentes formátumot (mondjuk pont wav-ot nem, mert abban senki sem tartja zenéit, mert több szempontból is elavult (standard metaadatok hiánya, tömörítés hiánya)). Technikai akadálya nincsen nagyon, hogy 192/24 adatot is kezeljen (egy Wolfson WM8742 (talán az egyik legjobb sztereó DAC) nagyker ára bőven 10 dollár alatt van), a probléma csak az, hogy baromi sokba kerül az, hogy emellé olyan analóg fokozat kerüljon, hogy ebből bármi is hallható legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- További aktív témák...
- Apple AirPods Pro 2. generáció
- Apple iPhone Air, 256GB, fekete színben
- Bomba ár! Panasonic FZM1-3 Tablet - i5-7Y57 I 8GB I SSD, Adapter, Akkumulátor nélkül
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest