- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
3
egyebkent azota mar megjott a gyari tap / m2hat / ilyesmik, de nem birtam ki es megprobaltam ezzel az ikeassal.
jo jatek volt, mert nem volt se microsd-m , se micro hdmi-m (ezaltal monitor se) , se rendes tap ugye. pendrivera irtam fel az rpiOS-t es ugy probaltam arrol bebootolni, de hat ugye az egyetlen lehetosegem latni hogy mi tortenik az lett volna ha be tudok SSH-zni ra, hiszen nem volt hozza monitorom. vegul am sikerult, az volt a megoldas hogy elakadt bootnal (csak ugye ezt nem lattam) , mert kerte volna a 5V5A tapot, gondolom nem kapott emiatt eleg powert az USB es nem bootolt pendriverol. atirtam sajat gepen a conf txt-t , ez a sor kellett bele (ha jol remlik) :max_usb_current=1
es utana sikerult bootolnia es sikerult sshzni is ra. aztan masnap megjott a kabel is meg a tap is, szoval mindegy volt, de eljatszottam vele azert -
-Skylake-
addikt
válasz
///Krisz\\\ #48554 üzenetére
koszi, oriasi.
van itthon ugyan olyan ikeas toltom is mint amit linkelsz, de hosszutavon semmikepp nem tervezem azt hasznalni, szerintem veszek egy gyari tapot (mert mindenkepp akarnek ra ssd-t rakni). szerintem alapbol ki fogom hagyni az sd kartyat es megyek csak ssdvel. koszi az infokat ! -
-Skylake-
addikt
válasz
-Skylake- #48552 üzenetére
meg annyi, nem tudom szamit e, de headless lesz a dolog, tehat nem tervezem hogy konkretan monitorra lesz kotve es kell majd a gui vagy ilyesmi (nem tudom ez sebesseg szempontjabol mennyire befolyasolo tenyezo - hiszen nem fogom hasznalni a GPU-t- , azert jegyzem csak meg)
-
-Skylake-
addikt
heloo,
hozzajutottam egy rpi5/4gb laphoz, most jonne a kiegeszitok beszerzese.
harom kerdesem lenne :
- nem szeretem a fix kabeles tapokat, de 5V5A-t nem tud semmi sem, hiaba van itthon ezer toltom, ilyen aram nem jon ki egyikbol sem. van valami elheto alternativa erre, vagy baratkozzak meg a gyari megoldassal ?
- ha vennek egy m2 hat-et es bele egy 2230-as kingston nv3-at , akkor az fogyasztas szempontjabol mit jelentene az USB portokra juto aram szempontjabol ? maga a deszka megeszik 5V3A-t , a maradek oszlik el ugye az USB(3) csatikon. ha igy SSD-vel hasznalom akkor jol erzem, hogy utana nem marad eleg aram pl egy masodik SSD-nek amit USB3-on csatlakoztatnek ?
- mennyire latvanyos a kulonbseg akozott, hogy az OS maga ssd-n van vagy microsd-n ? nyilvan valami ertelmes U3/A2 kartyat vennek bele, mennyire "nyogvenyelos" ha arrol fut ? meg nem tudom mire fogom hasznalni, egy pihole / valami nas megoldas tuti lesz belole, talan docker is, ilyenek , sose volt meg pi-m. -
-Skylake-
addikt
Sziasztok !
Egy olyan kerdesem lenne , hogy szuksegem van egy eszkozre ami a kovetkezo feladatot latja el :
- real-time ki ír bizonyos tozsdei arfolyamokat. Semmi mas. A kerdesem az lenne ,hogy pi alapon epitheto e ilyen. A kijelzo semmikepp sem normal monitor lenne , hanem valami olyasmi mint a A2277 64x32 . Elore is koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC! Ryzen 3700X / RX 6600 XT / 16GB 3000MHz / B550 / 1TB NVMe / 650w! BeszámítOK!
- Bivaly Gamer - MSI Z890 CARBON WIFI + Intel Ultra 9 285K + Patriot Venom 2x16GB DDR5 7000MHz CL32
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 + Intel I5 14400F + Corsair 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 + Intel I5 12400F + Corsair 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest