- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- ldave: New Game Blitz - 2025
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepeba
csendes tag
válasz
bambano #8989 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, igen ez valóban Debián/Linus kérdés.
Root-ként szeretném elindítani a Python programot X-n (ami nem konzolon ír ki dolgokat hanem grafikusan)
Ezt a crontab-ot próbálgattam, de nem igazán működött.
Az X szervert hogyan lehet elindítani virtuális terminálon? -
pepeba
csendes tag
Üdv!
Raspi/Rasbián-t használok és szeretnék egy grafikus felületű Python programot automatikusan indítani, még bejelentkezés előtt. (táp kimaradás után, automatikusan induljon)
Net-n keresgélve találtam megoldásokat, de nekem nem sikerültek.
Van rá bevált megoldás és hogyan? -
pepeba
csendes tag
Üdv!
Raspi/Debian OS alatt milyen C fejlesztői környezetet használtok? javasoltok?
Python-t használtam eddig, de GPIO-n viszonylag gyors (250-300 Hz) jelet kell megszámolnom egyégnyi idő alatt. (amire már a Python nem alkalmas)
Azt tudom hogy szövegszerkesztővel meg lehet írni és fordítani kell. Viszont nem ismerem annyira a C nyelvet.
Az is elég lenne ha a GPIO kezelést lenne C-ben, de hogyan kell Python-ból hívni a C betét programot? -
pepeba
csendes tag
Üdv.
Tud valaki segíteni?
hogyan lehet winXP alól a Raspi grafikus felületén' futó' alkalmazást elérni?
-SSH működik
-Tvnviwer működik, csak nem 'látom' a futó alkalmazásokat, grafikus felelület ott van
-FileMozzila működik
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt R7 5800X - 3070Ti - 32GB RAM - 512GB NVMe - 2x 1TB HDD - B550M -
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 Gamer ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 5600 1.0TB SSD ÚJ GEFORCE RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest