- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Laggoló egérprobléma megoldása
Most megint volt egy szabad órám és ismét próbálkoztam vele.
Raspberry P OS-hez ez a megoldás tökéletesen működött:https://thepihut.com/blogs/raspberry-pi-tutorials/fix-that-laggy-wifi-mouse
Ez számtalan helyen fellelhető.
Debian 12 és Kali esetében nem hozott megoldást. Arra itt találtam gyógyírt:https://forum.manjaro.org/t/rasppi-4b-after-5-15-43-1-update-mouse-is-glitching-badly/112651
Nekem elég volt az fkms-t lecserélni, az utána lévő lépésekre már nem volt szükség.
Remélem segít másnak is, ha belefut ilyenbe. -
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Csak gondoltam referálok az eredeti felvetésemre...hátha más is belefut ilyenbe!?
A pendrive-ról azért nem boot-olt a rendszer, mert valamiért nem kompatibilis a Raspberry-vel.
Egy öreg 16GB-os, USB 2.0-ás pendrive-val próbáltam, s azzal nem működik.
PC-n mindent is tudok boot-olni róla, de a Pi-ben meghal.Most beszereztem egy újat, ami már 3.0-ás. Ezzel pöccre megy.
Na! Erre nem gondoltam volna!
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást!
-
cigam
titán
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Mert ez nem úgy működik mint a PC-s telepítők, itt nincs telepítő, a készre beállított, futtatásra kész rendszert írod ki az SD kártyára. rendszert képzelj el.
Nyilván nem írtad le melyik tutorialok segítségével próbálkoztál, és pontosan hol akadtál el. Enélkül csak annyit tudunk írni, hogy pedi annak mennie kellene.A kali helyett válaszd a Raspberry Pi OS-t ami az utolsó szögig támogatja a HW, mondhatni hozzá van faragva. Plusz konrolnak is jó, hogy lásd másik rendszeren mennyire problémás az "egérkövetés". Milyen HW van rádugva? Valami spéci (gamer) fityfene, vagy mezei noname egér. A GUI-ról sem esett szó, X vagy Wayland? lxde,xfce, kde,...?
Intel fan11
Ha jól tudom 2TB-ig kezeli a kártyákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kés topik
- Total Commander
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 32Gb RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb DDR4 RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- Asrock B75M-DGS/G2030/4gb DDR3
- Asus CUV4X Retro Socket 370 alaplap, Félkonfig!
- Eladó Konfig I7 9700E 32GB DDR4 512GB SSD RTX2060 Super 8GB!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest