Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _q

addikt

válasz body007 #38475 üzenetére

Nem működik, ugyan úgy nem bootol utána :(

(#38476) 0519
    Ez azért nem jó szerintem, mert a sima másolással nem hiszem, hogy fog tudni bootolni és tudni fogja a root elérési utat. Egyébként alapból usb boot van beállítva a legújabb bootloader miatt, persze ha van sd kártya és üres a hdd/ssd akkor a kártyáról bootolna.

Jó lenne ha valaki csinált volna már ilyet, de akkor marad a netes keresgélés. Nem értem miért ilyen nehéz :(((

• wassermann

Topikgazda

válasz body007 #38475 üzenetére

Tegnapi ujjgyakorlat: Mit tud egy olcsó Raspberry PI Zero W

A Zero W tulajdonképp egy gyárilag 1GHz-re húzott RPI1, "rágógumi" méretben, Wifi-vel és BT-vel (lsd. a lap tetején lévő összefoglalóban a típusok összehasonlító táblázatát). Vezérlési feladatokra vagy FullHD TV-hez médialejátszónak megállja a helyét.

Mivel csak egy magos nem melegszik. A Zero W az 1GHz miatt, alappból 1,35V-os core feszültségre van húzva. Ezt 1,4V-ra lehet növelni, így még picit gyorsabban is megy és egy körömnyi hűtő-bordával, a megemelt feszültségek ellenére sem megy 52°C fölé.:

over_voltage=8
    over_voltage_sdram=4
    force_turbo=1
    arm_freq=1104
    core_freq=552
    gpu_freq=552
    sdram_freq=552
    dtparam=sd_overclock=92 <- kártyavezérlő seb., a core_freq egészszámú hányada, itt 1/6

Figyelem az over_voltage és a force_turbo együttes beállítása, garancia vesztést von maga után! (de szerintem mivel minden PI hővédelemmel van ellátva, ennek már nem igazán van jelentőssége)

Ha kíváncsiak vagytok, ebben a melegben mit visz még stabilan a Pi-tek, játszatok a config.txt értékeivel és itt egy teszt program. Parancssorba másolva letölti majd futtatja magát (a későbbi futtatáskor természetesen már nincs letöltés):

curl -L https://raw.githubusercontent.com/aikoncwd/rpi-benchmark/master/rpi-benchmark.sh | sudo bash

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés