Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

válasz inf3rno #14195 üzenetére

Értem. TXT-be nekem megfelelne.

(#14196) layerke

Eredetit akarok venni, biztos ami biztos.

Málna PC-n kívül másik MO-i megbízható boltot tudtok javasolni, ahol eredeti terméket árulnak, garanciával?
    Ill., szintén megbízható, eredeti terméket áruló külföldi oldalt? Ahonnan meg jön 1-2 hét alatt, nem kell hónapokat várni. Ebay-en úgy olvastam inkább az utánzatok vannak jelen.

Van már pár cucc amit megvettem a lauchpad okán: 4 db DS 18B20, kábelek az érzékelőket a board tüskéihez kötni, + egy 270 érintkezős BB-005 próbapanelem (hestore-bol). Még nem voltak használatban.

(#14198) arnd:

Az még jobb is lenne, ha 20mp-enként frissítem az értékeket, 4mp-enkénti mérésből 5 mérést hőmérőnként pedig memóriában el tudja tárolni, ki tudja számolni az átlagokat és csak ezt írná ki az SD kártyára. Kérdés, erre képes-e 20mp alatt, mondjuk 4-nél több érzékelő esetén?

Grafikonból nem kell csilli-villi. Úgy emlékszem valahol láttam egy raspberry project-es angol oldalt (most nem találom), ahol pont ilyen webes felület volt amit én gondoltam megvalósítani, hőmérsékleti adatok + grafikon.

Egy eszközt szeretnék, és lehetőleg minél egyszerűbben, olcsóbban megoldani. Viszont, jól szeretnék választani, melyik irányom induljak el (Pi vagy arduino), mert sajnos se időm, se pénzem mindkét vonalra.

#14200) inf3rno:

Nem a szenzor, hanem a mérések száma kell hogy páratlan legyen. Olvastam több forrásból is, hogy pontosan akarok mérni, legalább 3-5 mérés átlagát kell venni, és a mérések számának páratlannak kell lennie, mer teszem azt 4 mérésböl 2x a-t mérsz, 2x b-t, akkor a kettő átlagát kapod meg, de ha 5. alkalommal is a-t mérsz, akkor látszik hogy a értékhez van közelebb a valóság, így pontosabb a mérés. Remélem érthető, bocs hogy ilyen rondán írtam le.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés