- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondom akadt a PI-vel: B+, OSMC
Rendszeresen leszakad a netről, mit UTP-n kap. Az infoadlakban a MAC-cím és az internet állapota a valós érték és a "Foglalt" állapot között váltakozik pár másodpercenként.
Hol keressem a hibát?
Köszönettel: MaCS
-
Az OSMC Nálatok hogyan indul? Nálam egy rettenetesen elferdült, torz OSMC felirat fogadja a nézőt, a bootlistából nemlátok semmit.
B+
MaCS
-
válasz
wassermann #16125 üzenetére
Köszi, de egy aktív HUB megoldotta a problémát, engem főképp az oka érdekelt.
Weiss: 440 mA-nél nem mértem többet, ráadásul egy 500 mA-es sablon USB-portról úgy is simán elmegy, hogy azon lóg még egy 30 mA-es másik periféria is.
-
válasz
wassermann #16112 üzenetére
Igen, 4,8 volt alatt van az USB csatlakoztatott HDD esetén.
MaCS
-
válasz
RoundRobin #16110 üzenetére
RoundRobin, Azbest -- köszönöm!
A hardveres módosítás nem az én területem, de a szoftverest meg megpróbálom.
Első sorban én is csodálkoztam, mivel a kábeleim szerintem jók, 20 centis vastag USB-adatkábelek.
-
válasz
RoundRobin #16103 üzenetére
Ahha, köszi, ez elkerülte eddig a figyelmemet!
MaCS
-
válasz
RoundRobin #16101 üzenetére
Igen, köszi, ez megy is egy aktv HUB-bal -- csak a probléma okára lennék kíváncsi. Az én okoskodásom szerint a PI USB-portjain meg kellene lennie a sztenderd 500mA-nek, ami bőven elég a HDD-nek.
MaCS
-
Az a gondom, hogy nem jön ki az ampermatek.
A táp a kábellel 1900 mA-t simán tud.
A B+ PI-m 350 mA körül vesz fel.
Erre dugnék rá egy USB HDD-t, ami induláskor is max 440 mA-t kér, üzemben 300-at.Mégis, ha rádugom a PI-re, nem tud felpörögni.
Van erre ötletetek?
-
válasz
gtamate2 #16094 üzenetére
Ez a "használt PI"-vonal szerintem zsákutca.
Zero-t még újan sem kapsz, nemhogy használtan.
B2-es PI-nél gyengébbet a Te céljaidra nem szabad venni, abból meg alig van használtan, ha mégis akad, az alig olcsóbb vagy egyenesen drágább, mint az FDH új-PI-árai.
Szerintem felejtsd el,rengeteg elcseszett idővel és szerencsével esetleg megspórolhatod egy fagylalt árát, de akkor még el is kell menned érte / postáztatnod kell, tehát elég gyengék az esélyeid.MaCS
-
válasz
gtamate2 #16078 üzenetére
Nem RPI kell Neked!
Több barátom is használja ugyan torrentes NAS-ként, de ők kifejezetten mérsékelt forgalmú, célirányos adatcserére alkalmazzák. Ehhez célhardver vagy komolyabb épített gép kell -- még csak nem is sokkal drágábban.
A HDMI-VGA-adapter nem olcsó mulatság, de hogyhogy nincs azon a tévén AV in?Böngészésre nem jó a PI, még a 2-es is csak kompromisszumokkal.
Androidos távirányításra a YATSE nagyon bevált.
Használt piaca alig van a PI-nek, ami eladó készüléket az elmúlt fél évben láttam, mindet szinte újárban kínálták.
MaCS
-
válasz
wassermann #15917 üzenetére
ADSL-modem a'la Matáv.
MaCS
-
Arra van lehetőség, hogy a RPI-t router nélkül használjam?
Egy hőmérőt figyelne, illetve egy HDD lenne rákötve. Így tehát routolnia kéne és VPN-kliensként csatlakoznia egy távoli hálózathoz.Köszönettel: MaCS
-
-
válasz
BeriJan #15830 üzenetére
Ahogy okosodom a netről, nagyon úgy tűnik, hogy az igényesebb kártyák már tudják a WL-et, de a paraméterek nagyon homályosak.
Arról egyáltalán nem találtam információt, hogy a passzív WL-lel hogyan is állunk -- pendrive-okkal kapcsolatban találtam egy érdekes levelezést a Corsair ügyfélszolgálatával, amiben maga a cég írja, hogy ez nem dokumentált tulajdonság, mivel típuson belül is az dönti el, hogy passzív vagy csak aktív-e a WL, hogy éppen mit találnak a polcon, de úgysem számít, hiszen élettartam garanciát vállalnak!Az adapter szerintem is nagyon-nagyon fontos, az én adaptereim között 5×-ös sebességbeli különbség is van, és történetesen éppen a legdrágább kártyámhoz adott Sandisk adapterrel a Sony fényképezőgép rendszeresen nem látja a Sandisk kártyát!
A tesztek egyébként számomra meglepő eredményt hoztak: a Sandisk Extreme Pro jó, de drága, jó, viszont olcsó azonban a Samsung Pro és Plus, valamint az Adata (!!!) Premier. A Kingston leszerepelni látszik.
MaCS
-
válasz
crissprivat #15791 üzenetére
Ha mindenféle keresztpróba után is jelentkezik a hiba, akkor érdemes átgondolni, hogy melyik az a szint, amit a cserebere már nem érint.
Kérdés: a villamos hálózat vajon mennyire stabil? Nem lehet, hogy valami a tápegységek/PI-k számára már érezhető feszültségingadozás/kimaradás a hiba oka?MaCS
-
RPI B+-ra tudtok ajánlani pénztárcabarát megoldást Toslink-kimenetre?
-
válasz
RoundRobin #15378 üzenetére
A Raspberry-nél viszont elég gyors volt a felfutás -- sőt, baromi gyors. Az Orange-nál meg egy csomó, tavaly óta egyhelyben toporgó érdeklődést látok, amúgy ígéretesnek tűnő projekteknél. Szóval sz szerintem sokkal kevesebbek játékszere, még ha tetszik is az eszköz.
MaCS
-
-
válasz
Celtis #15293 üzenetére
Érdekes, és én sem értem, de nekem állítanom kell a képsarkokat. Nincs overscan, mégis mindegyik tévén más a képméret, ami annál is izgalmasabb, mert bár különböző típusú, de azonos névleges felbontású (FHD) LG tévékről van szó (+ egy HDr Samsung és egy FHD LG monitor).
Alapból mindegyikről lelóg a PI képe.MaCS
-
válasz
totya79 #15263 üzenetére
Ezeknél a D/A-átalakítóknál azért mindig nagy kérdés, hogy milyen minőségű hangot adnak ki. Ha valami olcsó DAC-kal dolgoznak, akkor ehet, hogy pont ott tart velük az ember, mint a PI saját, elég silány AV-kimenetével.
Ha tehát igény van érdemi zenehallgatásra, akkor nem szabad a legolcsóbbat venni.
A Círrus Logic és Wolfson-féle megoldás tudtommal elég jó (mondjuk mindkettő drágább, mint maga a RPI), a most emlegetettről jó lenne véleményeket olvasni.MaCS
-
válasz
RoundRobin #15040 üzenetére
Ezzel a VGA-igényeddel azért meglehetősen egyedül vagy.
Ne érts félre, nem sajnálom Tőled, de én speciel nem szeretném, ha a kütyük ára és mérete akár egyetlen dollárral/milliméterrel is nagyobb lenne egy olyan ma már gyakorlatilag használatlan, ezért felesleges extra miatt, mint a VGA.
Nagyon-nagyon kevesen igénylik, ne a többség dobja össze nekik, hanem fizessék meg a kevesek egy átalakító formájában. Szerintem...MaCS
-
válasz
kavarc #14958 üzenetére
A Zyxel NSA325v2 NAS 30e Ft körül kapható, és jóval többet tud NAS-ként, mint ami a Raspberryből kihozható.
Ettől függetlenül akár OpenMediaVault is van PI-re, de ha már ebben a kategóriában gondolkodik az ember, akkor érdemesebb BananaPI-vonalon nézelődni -- SATA, ugyebár...
Nézz szét itt: SimpleNAS, esetleg itt: RPI-NASMaCS
-
-
válasz
inf3rno #14735 üzenetére
A PI elsődleges létrehozási célja nem a tartalomfogyasztás volt, az ár alacsonyan tartása annál inkább volt elsődleges szempont. Szerintem érthető, hogy nem akartak beépíteni egy olyan árnövelő szolgáltatást, aminek a hasznossága erősen korlátozott.
Az ismeretségi körömben például senkinek nem hiányzanak ezek a licenszek, pedig történetesen (eredeti főcéljától eltérően) médialejátszónak használjuk.MaCS
-
Ma megpróbáltam egy teljesen új hozzáállással telepíteni a TV-nézést a PI-n -- kétszeri, valamiért sikertelen próbálkozás után, gondoltam, kipróbálok egy működő USB-vevőt.
Ez a módszer kétségtelenül sikeresebb, mint eleve működésképtelen eszközökkel próbálkozni, de a siker azért még nem teljes -- tévézni ugyanis még nem tudok.Kora délután óta próbálkozom, esküszöm, elolvastam millió fórumhozzászólást itt is, meg ezernyi más helyen, de nem jön össze.
A PI-n (OSMC) megy a TVheadend kiszolgáló és kliens is.
A PC-s felületről be tudok lépni, sőt, immáron működő beállításokat is látok. Be is állítok mindent úgy, ahogy pl. innen összeokoskodtam, Hungary-Budapest, migyemás. Fel is sorolja a 4 MUX-ot, de mindegyiknék FAILED a csatornakeresés eredménye, és a PI rendszerbeállításainál is 0 csatornát jelez a rendszerinfó PVR füle.Mit nézzek meg? Lécci....
Update: Illetve, időnként megjelenik egy üzenet a sarokban: TVheadend HTSP client: No frre adapter...
-
válasz
RoundRobin #13567 üzenetére
Köszönöm, igazán nagyon kedves!
Ha jobban belegondolok, anno valóban csak gépelgettem, csak úgy, össze-vissza. Az, hogy ez valahogy hajlamos volt mondjuk programokká összeállni, nyilván csak a disznó nagy szerencsém műve.
A Te magasságodig persze tudom, hogy sosem érhetek fel.
Csak azt nem értem, hogy hogy jön ez ide. A PI vezérlésére még nem éreztem rá, amint azt többször is leírtam. Amihez hozzátettem, hogy pedig nem a parancssorral van gondom, azzal elég sokáig álltam napi kapcsolatban.
MaCS
-
válasz
azbest #13562 üzenetére
Köszönöm!
A stick nem rityegteti a Windowst -- mehet cserére...
Ha a PuTTY-val (-tyal) próbálok belépni (az SSH a PI-n értelemszerűen aktív), ezt kapom már a login as:-nél: PuTTY Fatal Error - Disconnected: No supported authentication methods available (server sent: publickey,keyboard interactive)
Magával a Linux-szal nagyon alapértéken elboldogulok (pár gépet életben tartok, amíg nincs érdemi gond velük, és évek óta működnek is, a feladatukat ellátják), de a PI alternatív módszerei valahogy nem jönnek át.
Pedig anno harminc éve parancssorral kezdtem az életem, és használtam éppen tíz évig, míg először találkoztam a Windowszal...MaCS
-
válasz
djnice #13557 üzenetére
Köszönöm!
Bár sajnos most elakadt az egész kísérletezés: kiderült, hogy mégiscsak rossz a stick. Egyszer megjelent Windows alatt, akkor elkönyveltem, hogy jó -- azóta viszont süket és néma. Igen boldog vagyok miatta.
A tényleg működő RTL3228u tuner viszont OpenELEC alatt sem látszik. A jelek szerint ez végleg felejtős.
Ezeket a parancsokat hová/hogyan tudom beírni? Persze, tudom, hogy linuxos trivialitás, de nekem ez még nincs meg.
Nem értem még azt sem, hogy ha az SSH-ra jelszó van megadva, akkor a tvheadend felülete a 9981-es porton egyáltalán nem jelenik meg -- OpenELEC alatt. OSMC-n szépen bekéri a jelszót.
Szomorú, de már nettó időben is sok napot eltöltöttem azzal, hogy mindezt megértsem, és valahogy mégsem áll össze a kép.
-
válasz
azbest #13544 üzenetére
Egy hálózaton vagyunk, és az OSMC-t látom is így, csak nem jövök rá, hogy hol a különbség. (OSMC alatt nincs is ez az állandó hibaüzenet.)
Már-már kezdtem azt hinni, hogy megértem ezt a TVheadendes őrületet, de megint vesztésre állok. Egyszerűen logikátlanul kaotikusnak tűnik ez az egész, különös teintettel a felületre, mintha véletlenszerűen érném el a beállításokat, de legalább több részletben.Most éppen megyek vissza 5.0.8-ra (hátha ott nincs version mismatch), közben meg tesztelem a sticket Windows alatt -- de ott működni látszik.
-
válasz
azbest #13542 üzenetére
Köszönöm!
Amennyire átlátom, kliens és szerver is fent van, SSH engedélyezve (bár azt nem találom, hol a jelszóbeállítás -- kapcsoljam ki?).
Az Unofficial Repo-ból fent van egy tvheadend service, engedélyezve. Más TVheadendet én nem találok, bár kétségtelen, hogy eléggé eltévelyedve tudok a PI menüjében kóvályogni.Érdekes viszont, hogy IP:9981-re nem adja ki a beállítási felületet.
-
válasz
azbest #13540 üzenetére
Köszönöm a választ!
Feltettem az OpenELEC 5.92 bétát, de nem tudok rájönni, hogy az unoffical tárhelyről hogyan tudok telepíteni. Azt értem, hogy miattam ég le a ház, de ha rákattintok, nem történik semmi.
A TVheadend a jobb alső sarokban meg folyamatosan version mismatchra panaszkodik -- nyilván igaza is van.A lsusb, dmesg parancsokat hol/hogyan adom ki?
-
Hát, akkor folytatom a társaság boldogítását:
Hozzáértő tanácsra vettem egy ilyen TV-sticket: Media-Tech MT4171
Egyelőre OSMC-s Raspberry B+-szal próbálkozom -- az OpenElec valahogy nem nyerte el a tetszésemet, de lehet, hogy ráfanyalodom.
Szóval tévézni szeretnék, a TVhadend mindkét vége elvben telepítve/engedélyezve van, nincs is panasz, hogy ne látnák egymást.
Ha a rendszerveállításokból megyek bele az Élő TV-Általános-Csatornakeresés pontba, akkor azt mondja, hogy egyik csatlakoztatott kiszolgáló sem támogatja a csatornakeresést, ha a webes felületen nézem a 9981-es porton át, akkor a TVadapers pontban nincs semmi.
Azbest ajánlotta, hogy nézzem meg az lsusb paranccsal, hogy mit lát a PI -- de ezt hol adjam ki? SSH-n "command not found" a válasz.
-
válasz
zeno79 #13526 üzenetére
1. Full HD nem akadály -- milliószor leírták itt.
2. Wifi nincs beépítve -- milliószor leírták itt.
3. A TV USB-je jellemzően nem elég neki, érdemes 2 A-es táppal próbálkozni -- milliószor leírták itt.
4. Androidos távirányítás remekül megy (Yatse rulz), CEC-et tudó TV távirányítójával mennie kell a Kodinak is -- milliószor leírták itt.
5. A PI analóg kimenete nem éppen audiofil minőségű, azaz elég vacak. Érdemes valamilyen DAC-ot tenni rá, akár USB-set, akár HDMI-splittert, akár dedikált PI-re valót. Ez utóbbi szerintem a legjobb, bár nem a legolcsóbb/legegyszerűbb megoldás, mivel dokumentáltabb minőségű eszközhöz jutsz.
Építeni nem kell, a kitt jellemzően a memóriakártyát és a tápegységet tartalmazza még, esetleg ilyen-olyan extrát. De maga a PI alaplap építés nélkül üzemképes, ha van otthon mSD kártyád és mUSB tápod.
MaCS
-
válasz
gyurkikrisz #13417 üzenetére
Ezzel nem tréfálunk!
Egy ismerősöm családja konkrétan azért mondta le a netelőfizetést, mert világított a router az éjszakában, és ha éjjel kimentek a vécére, zavarta őket!MaCS
-
USB-s optikai egységgel van valakinek tapasztalata? DVD-t néznénk.
Az megvan, hogy nyilván aktív USB HUB, de szoftver/UI-oldalon?
-
válasz
Celtis #12641 üzenetére
Köszi.
Sajnos most nem tudom, hogy mi van engedélyezve, mert vidéki projekt, és elfelejtettem hazahozni.
Azt már látom, hogy a TV-stick nem lesz jó, a chipset nem támogatott.Úgyhogy venni kell, és sajnos itthon. Tudom, hogy sokat volt már róla szó, de ezek a dolgok változnak: milyen USB-s tévévevőt lenne érdemes hazai boltban megvenni?
-
válasz
Benoe77 #12609 üzenetére
Köszönöm -- az unofficial repo sajnos nem hajlandó települni, felvillan a telepítési folyamatjelző, aztán 0%-nál el is tűnik.
Aztán egyéb, kissé kaotikus másodvonalas kísérletekből az látszik kirajzolódni, hogy eleve a TV-stick sem lesz jó. A kompatibilitási listákból nekem nagyon nem egyértelmű: a Dyras DVTU-265 vajon megy Pi/OSMC/OpenEleckel?
-
válasz
Celtis #12605 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem megy.
A Tvheadend backend elvben telepítve van, de a 9981 port Unable to connect üzenetet ad. (A sima IP-címre belépéssel az alap kezelőfelület pedig bejön.)
Érdekes módon ugyanez a jelenség OpenEleckel is, amiben pedig elvben helyből benne van a Tvheadend.
-
Tudom, hogy én vagyok reménytelenül béna, de egyszerűen nem találom a megoldást, még ha emlékszem is rá, hogy egyszer már lezongoráztam az egészet.
RPI B+ - OSMC - tévénézés.
TVheadend server és client telepítve, de folyamatosan Access denied hibát ad a kliens. A szerver beállításait meg simán nem találom.
Hogyan tovább?
-
-
válasz
azbest #11835 üzenetére
Igen, köszönöm, meg a többieknek is.
Nálam kifejezetten csak a sztereó hang lenne fontos, analóg erősítőhöz, zenét hallgatni.
Erre is írtam, hogy a HDMI extractorokkal rossza a tapasztalatom, mert amit próbáltam, DAC-os változatot, az érezhetően rosszabbul szólt, mint a RPI -- igaz, 10 dolárért nem vártam sokat.Köszönettel: MaCS
-
-
válasz
Jim Tonic #11822 üzenetére
Ezekkel az a gond, hogy a DAC-juk legjobb esetben is csak olyan hangminőséget produkál, mint amit az áruk megenged. Csodák nincsenek, nem véletlen, hogy az értékelhető minőségű PI-hangkártyák is nagyjából a PI árában mennek.
Egy jó minőségű HDMI extractor mondjuk engem is érdekelne...
MaCS
-
válasz
wassermann #11731 üzenetére
A gond szerintem nem is annyira a fogyasztással van, hanem azzal, hogy a PI nemigen szereti, ha kihúzzák a konnektorból -- márpedig nem biztos, hogy mindenhol olyan nagyon stabil az áramellátás. Nálam pl. pár hetente rendszeresen beüt egy kis áramszünet.
MaCS
-
válasz
yossarian14 #11698 üzenetére
A linked sajnos nem enged be, de nem egészen értem, hogy asztali gépről hogyan tudnék belenézni a PI fájlrendszerébe.
Ha Explorerből próbálok IP alapján benézni, felhasználónevet és jelszót kér -- mikről én nem tudok.
MaCS
-
Nálunk (hat PC, évek óta) az megy, hogy amint rákattintok a DLNA-s forrásra a bal sávban, már fagy is le a VLC. Stabilan, megismételhetően, egységesen, minden gépen, minden VLC-verzióval, mindegyik DLNA-forrással, mindegyik lakásban -- ja, és mindenki gépén, tehát még csak esetleges egységes szoftveres bűbáj sem állhat mögötte.
MaCS
-
Egy régi kérdés felmelegítve: a Kodiban hogyan tudom elérni azt, hogy az ID3-ban szabályosan és minden más lejátszó által helyesen kezelt többes előadók nevei jól jelenjenek meg?
Elvben ugye a / és a ; a hivatalos elválasztó, tehát egy xxx/yyy bejegyzés korrekt módon leírja xxx és yyy előadó duettjét. Ezt a lejátszók úgy is jelenítik meg, hogy az előadók listájában mind xxx, mind yyy neve alatt megjelenik az adott dal.
A Kodi viszont gyárt egy "xxx/yyy" vagy egy "xxx;yyy" nevű előadót, mintha az elválasztó a név része lenne, és az adott előadók neve mellett az adott dal értelemszerűen meg sem jelenik.Van erre megoldás?
-
válasz
PiciDikenz #11556 üzenetére
Azért kacagnak, mert nem tudják, hogy a RPI-nek van AV-kimenete.
Sokáig minden videokamerán alapfelszerelés volt a négypólusú jack-kimenet, az RCA-átalakítós kábelt adták is hozzájuk. Ez a régi tévék nagy részéhez jó is, néhányhoz viszont SCART-csatlakozás van csak, ami ugyan az pepitában, a jelen szempontból csak geometriai különbség van köztük, simán átalakítható egy filléres adapterrel.Üdv: MaCS
-
válasz
ulaci78 #11273 üzenetére
Én LG (az egyik legalább öt éves) és Samsung tévékkel használom a RPI-t, és simán megy a CEC, még egy AVR-en keresztül is.
Ez nyilván hasznos dolog, nagyon is, de a telefonos vezérelhetőség lehetőségének értelmét ne becsüljük alá! Egy Yatse 1000 forintos nagyságrendű áron SOKKAL több szolgáltatást nyújt, mint egy akármilyen jó távirányító (hogy hirtelen mást ne mondjak: billentyűzet...), és legfőképpen szükségtelené teszi a vezérléshez a tévé bekapcsolását. Én akármilyen jó CEC-es távirányítás mellett sem mondanék le róla, sőt, még a Bubble-ről sem!MaCS
-
Nagyon jópofa, meg érdekes formaterv -- csak éppen nem tűnik túl praktikusnak. Ha az ember elkezdi teledugdosni eszközökkel, egy rettenetes vízfej lesz belőle, amit nem lehet ügyesen eldugni, még annyira sem, mint a hosszú elosztósorokat.
Viszont legalább mindegyik lyuk használható belőle, nem fedik le egymás helyét az idióta, ellentétes kialakítású tápegységek.MaCS
-
Kezdek morc lenni Raspbmc-médiatárügyben.
Töröltem a hálózati Samba-helyet, majd újra kijelöltem, hogy újraépüljön. El is volt vele pár órára, de ugyanúgy tele van fals adatokkal a médiatár. Érdekes módok kevesebb törölt elemet jelenít meg, de még így is elég sokat.
Külön érdekesség, hogy a meglevő, lejátszható fájlok adatait is régebbi állapotukban jeleníti meg, kismillió kijavított hiba túlélte a törlést/újralistázást.Más: az scrapert hogyan lehet vajon rávenni arra, hogy VEZETÉKNÉV, KERESZTNÉV formátumban is megtalálja a művészeket? Egy teljes éjszakát töltöttem el azzal, hogy az összes nevet erre a (nem mellesleg helyes) formátumra hozzam, most viszont olyan elhanyagolható előadókra nem ad képet, mint mondjuk Collins, Phil vagy Houston, Whitney.
-
válasz
Cyber_Bird #11127 üzenetére
Köszönöm!
Magyarán töröljem és építsem újra. Igen elegáns megoldás!
Még egy kérdés: Elég sok számnak van több előadója. Az ID-tagben hogyan választom el a neveket úgy, hogy mindegyik önálló előadóként szerepeljen a médiatárban? Tehát van van egy duettem, amiben Pavarotti és Uhrin Benedek énekel együtt, hogyan érem el, hogy az mindkettőjük neve alól elérhető legyen? Eddig a következőkkel próbálkoztam: / \ \\ ; Lettek is olyan előadóim, mint pl. "Pavarotti\\Uhrin Benedek".
-
Problémám a következő:
B+, Raspbmc. Menne is minden szépen, összeállt a zenei médiatár -- aztán rendezgettem a fájlokat, rendbe tettem pár renitens ID-taget, és a szemét szépen bent maradt a listában, azaz a médiatár tele van teljesen elavult információval, hibásan írt vagy törölt előadó-, album- és számcímmel.Hogyan tudnám kitakarítani?
-
válasz
lord.lakli #10638 üzenetére
Ezt hogy érted? Attól eltekintve, hogy az adott típus már kifutott, ezek teljes értékű x86-os PC-k, USB-n azt csatlakoztathatsz hozzájuk, mint az asztali gépedhez.
MaCS
-
válasz
hódmaci #10635 üzenetére
Akkor valóban a teljes hardvert kell hordoznod. Erre lehetne jó a RPI, de szerintem eleve a tévébe/monitorba dugós HDMI-s stickek praktikusabbak, másrészt a RPI előnye a multimédiás használatnál jön ki a drivertámogatás miatt, nyers erőben és csatlakozási lehetőségben más kártyák jobbak.
Üdv: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Nintendo Switch 2
- Gurulunk, WAZE?!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest