- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #13708 üzenetére
Analóg tunert nem annyira támogat a tvheadend, talán valamelyik hardveres mpeg2-es encoderest tudja némi hekkelés után kezelni valamennyire, de úgy emlékszem már jó ideje nem cél. De olyan tuner nincs is a pi-hez, mert pci vagy pcie csatolósak voltak.
Ami biztosan működne és meg is vásárolható, az például egy hdmi -> koax cofdm modulator, ami dvb-t jellé képes alakítani a hdmi bemenetére kötött adást. Ezt dvb-t tunerrel be lehet kötni a raspi-re. De ha meglátod az árakat, akkor meggondolod magad. Na meg így is csak az az adás látszik, ami éppen ki van választva a boxon.
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #13701 üzenetére
ez a kártyaolvasó [link] és ez a tuner [link] megy 4.95.2-vel. A tuner ára most épp magas, 22 dolcsi körül is szokott lenni, három hete annyiért vettem egyet.
Kártyaolvasóból bármelyik pcsc jó, amit alapból ismer a kernel és nem kell hozzá külön driver.
Mindigtv -hez dvb-t tuner kell, semmi extra, ha csak szabadon fogható kell. Azokat 8 dolcsi körül is kapni már vagy itthoni boltban is van 6ft-től felfelé. Jellemzően it9135 vagy valamelyik reatek változat az elterjedtebb az olcsóbbak közt. Ha konkrét tunert nézel, akkor a driveréből meg lehet tudni, hogy melyik chipsetes és az alapján hamar kiderül, hogy a linux kezelné-e .
-
golya87
őstag
válasz
Mr Dini #13687 üzenetére
Én eddig a UPC Direct-ről hallottam, hogy működik a tvheadend történet. Az Austriasat árul még csak kártyás opciót és néhány embernél még Digi-s kártya megosztásáról hallottam. De Telekomosról még nem, ettől függetlenül, ha sikerül megoldani, vagy valaki megerősít, hogy működik, azt akár megoszthatnád velem(ünk) is!
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #13694 üzenetére
Háát... mondjuk linux alól kártyaolvasóvan pcsc_scan lehet ad segítséget, a kártya adatainak kiírásával, de nem biztos. A szolgáltatós topicot érdemes megnézned hozzá, azt is figyelembe véve, hogy több éves vagy frissebb kártya, mert lehet párhuzamosan a régebbi és újabb fajta is használatban.
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #13686 üzenetére
A fat boot partición vagy egy ~100 megás SYSTEM fájl, abban van a rendszer. Az meglehet, hogy sok memóriás pi2 esetén a fájl felolvasásakor a bufferben megmarad nagyrészt, de szerintem semmi sem garantálja, hogy mindig ott is marad. Ha valami memória intenzívebb dolog megy, akkor a bufferek felszabadítják a nélkülözhető helyet. A squashfs előnye, hogy mivel csak olvasható, így az alaprendszer kevésbé hajlamos összedőlni, ha például futás közben áramtalanítják. Persze a beállításokat és bővítményeket tartalmazó partíció még sérülhet ettől függetlenül. A tömörítés miatt gyakorlatilag gyorsabb is a betöltés, mert kevesebb olvasás mellett kapja vissza a tartalmát, cserébe a procit kicsit jobban terheli.
A 256MB memóriás pi-nél 112MB-ot kap a gpu, ott eleve nincs annyi szabad memória, hogy felolvassa a fájlt teljesen, mert azért a futáshoz is kell pár mega szabad memória.
(#13687) Mr Dini
ha CI+ szabványú kártya tartozik hozzá, akkor kb semmi esélye, mert pécére nincs ezt támogató modul fogadó. Ha még a régebbi fajta kártya, akkor talán egy megfelelő dvb-s tunerrel és smartkártya olvasóval, oscammel talán megoldható. Nem csak a párosítás probéma, hanem a Ci+ szabvány is. -
azbest
félisten
-
Celtis
veterán
válasz
Mr Dini #13681 üzenetére
Ezt azért cáfolnám. Hiába van az oprendszer a RAM-ban, ha az adatbázist a kártyáról szedi. A borítóképek lapozása igen lassú lehet még egy class 10-es SD_vel is. Nálam kb. 5-szörös gyorsulást hozott az, hogy a rendszert USB3-as pendrivra telepítettem. Hozzáteszem, hogy pendrive és pendrive között is hatalmas különbség van. Nálam egyazon márka egyazon típusának eltérő kapacitású változatai voltak. A 16GB-os gyors, a 8-as használhatatlanul lassú volt.
-
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Mr Dini #13614 üzenetére
én is ezt vettem, nagyon jól funkcionál, semmi feszültség esés, semmi szivárvány. engem az zavar hogy a tetejébe kell bedugni a kábelt, azért figyelni kell hogy ne törjön meg.
ha már ugyis írtad hogy a Duna Plázában vetted át, tudom javasolni hogy a MálnaPC-től rendelj egy 1,4m-es kábelt, 620 Forint, 2,5A-t tud. Én most azzal használom. És a Duna Plázától csak egy busznyira van az "üzletük", csináltam egy kört és így beszereztem mindent az RPi-hez
-
zeno79
őstag
válasz
Mr Dini #13517 üzenetére
Sziasztok!
Érdekelne ez a cucc, egy ősrégi Dell gépet szeretnék majd kiváltani a Pi2-vel. A DELL-en jelenleg Lubuntu van, XBMC automatikusan indul, a telóval wifin irányítom. Csak hát szegény DELL zúg-búg.
Bocs a láma kérdésekért, de:
1. FullHD filmeket bírja xbmc-vel, ethernetről? A DELL csak SD-t bír, youtube-ot sajnos nem... főleg nem egy moovie.cc vagy online-filmek-et. Ez menne? Böngészőből?
2. Wifi nincs beépítve? -> tehát usb-s wifit kell bedugnom (mint a DELL-be) és OK?
3. A TV usb-jéről lehet tápot is adni neki (és így elfér a fal és a TV között, és nuku kábel?), vagy csak konnektorból?
4. Az androidos telómmal wifin gondolom minden további nélkül ezt is lehet irányítani. Esetleg a TV távirányítóval is lehetne? Ez mennyi plusz költség lenne?
5. Van egy analóg (jack-es )5.1-es erősítőm a DELL-re kötve. RPi-vel tehát csak a TV hangszórójából szólna a film?
Nem szeretnék RPi-t építgetni, komplett KIT érdekelne. Itthon, boltból hol érdemes venni, mennyi a reális ára? -
melan
senior tag
válasz
Mr Dini #13520 üzenetére
Beállítottam, de most sem látom... a böngésző címsorába való beírással láttam a mappák tartalmát (a jelszavazás után már nem), ellenben így sem vált láthatóvá a hálózati elemek között. Lehet, hogy ezzel a wines rendszeren csinált backupozással hazavágtam valami beállítást...
-
melan
senior tag
válasz
Mr Dini #13489 üzenetére
Csináltam exportot a NAS-ra, azonban PI-ről importnál nem tudom megadni a NAS-t, csak saját mappát enged kitallózni. Kipróbáltam, hogy a PI-n próbaképp hozzáadott filmek infoit exportáltam, de annak importálásakor nem volt állomány, mintha nem készített volna exportot. Fene se érti... pláne most vettem észre, hogy a skinek között nincs ott az általam belőtt CCM Helix... mára elég ennyi kudarc, holnap megnézem másik kábellel...
-
melan
senior tag
válasz
Mr Dini #13489 üzenetére
Igen, erre is gondoltam, de a skint és a menüt nem tudom így átvinni... bár igaz, azt kevesebb meló újragyártani (már, ha sikerül feltennem az új skint). Meg eleve bosszant, a hiba. Annyi problémám van, hogy sztem kontaktos a táp csatlakozója, ha megmozdítom a microusb-t, elszáll az áram nála, nem mindegy, hogy áll a kábel... megpróbálom majd egy másik kábellel, nehogy az legyen a baja (meg a fene a kici kinaiba, aki ezt küldte hozzá, pedig 2A-es...)
-
melan
senior tag
válasz
Mr Dini #13486 üzenetére
Engedélyezve van az SMB, a NASra rá is másoltam a backup zip-jét, a PIről kitallózva, nem engedi telepíteni. Win alól látom a PI-t, de nem tudok másolni semelyik mappába sem. (Egy partíciót látok, backup, add-ons download stb mappákkal) A NASról megadva egy mappát leszedi hozzá az infokat, de nem akarok mindent megint megadni (3 estém ráment, mire belőttem mindent), nem beszélve róla, hogy ha skint akarok telepíteni, azt is fel kell valahogy...
-
darkmore
tag
-
válasz
Mr Dini #13267 üzenetére
Itt kell lennie a fájlnak:
/storage/.cache/transmission/settings.jsonCd-z fel ebbe a könyvtárba: /storage/.xbmc/addons/service.downloadmanager.transmission/bin/ , majd add ki a ./transmission.stop parancsot. (Lehet, h nem ez már a mappaszerkezet... Már naon rég volt dolgom kodival. Raspbiant használok, ez csak a régi kártyám, amit most halásztam elő direkt neked.
)
Ha leállt a tm, utána szerkeszd a konfigot, majd a fenti commandból cseréld le a stopot startra!
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
válasz
Mr Dini #13258 üzenetére
Működik. Maradtam a TM-nél. Webes felületen beállítottam a külső vinyót, próbaképp beállítottam egy letöltést.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a korábban letöltött anyagokat miért nem kezeli. Direkt olyan fájlt adtam hozzá amit már letöltöttem, csak a seed lenne a feladat, de a letöltés elindul elölről.
-
kutga
félisten
válasz
Mr Dini #13254 üzenetére
Kicsit máshogy oldottam meg.
Amit a Kodi alapból feltelepít a kiegészítők közül az csak egy 'nézőke', nem maga a kliens, ahhoz előbb be kell szerezni az 'openelec unsupported-addons' repót a kiegészítő beállítások közül.
Ez tartalmazza mind a Trasmission, mind az Rtorrent klienst, fel is pakoltam őket.
A Transmission elég fapados, szinte semmit nem lehet benne állítani, hozzáadod a torrentet és kész, kezdi tölteni, de se sávszélességet, se letöltési helyet nem lehet megadni.
Az Rtorrent már jobb, itt a le- és feltöltés sávszélességét, a letöltési mappákat is be lehet állítani. Ezzel annyi a bibi, hogy inaktív az indító gombja, tehát felmegy, de nem tudom elindítani, még dolgozom rajta.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Mr Dini #13217 üzenetére
bucihostnak igaza van, a 777 azt jelenti, hogy bármelyik júzer, bármelyik csoport tagja is, bármit tehet az adott fájllal/könyvtárral, így alapvetően nem túl biztonságos.
Tényleg jobb az FTP-felhasználót egy olyan csoportba tenni, akinek van hozzáférése az adott könyvtárhoz, és az adott könyvtárra jogokat biztosítani annak a csoportnak (is). A problémát persze gyors tüneti kezeléssel megoldja, de alapvetően tényleg nem biztonságos. Persze nem biztos, hogy ez minden környezetben problémát jelent, ha alapvetően csak lokálisan férnek hozzá a tartalomhoz, de érdemes figyelembe venni ezt a szempontot. Itt egyébként látható, hogy a root a tulajdonosa a könyvtárnak.
-
kutga
félisten
válasz
Mr Dini #13186 üzenetére
Persze. Így néz ki a kész konfig:
# Please make this file available to others
# by sending it to <lirc@bartelmus.de>
#
# this config file was automatically generated
# using lirc-0.9.0-pre1(default) on Thu Mar 14 14:21:25 2013
#
# contributed by
#
# brand: /storage/.config/lircd.conf
# model no. of remote control:
# devices being controlled by this remote:
#
begin remote
name /storage/.config/lircd.conf
bits 16
flags SPACE_ENC|CONST_LENGTH
eps 30
aeps 100
header 8945 4421
one 594 1634
zero 594 519
ptrail 598
repeat 8949 2187
pre_data_bits 16
pre_data 0xFD
gap 106959
toggle_bit_mask 0x0
begin codes
KEY_VOLUMEDOWN 0x00FF
KEY_PAUSE 0x807F
KEY_VOLUMEUP 0x40BF
KEY_MENU 0x20DF
KEY_UP 0xA05F
KEY_STOP 0x609F
KEY_LEFT 0x10EF
KEY_OK 0x906F
KEY_RIGHT 0x50AF
KEY_KP0 0x30CF
KEY_DOWN 0xB04F
KEY_EXIT 0x708F
KEY_KP1 0x08F7
KEY_KP2 0x8877
KEY_KP3 0x48B7
KEY_KP4 0x28D7
KEY_KP5 0xA857
KEY_KP6 0x6897
KEY_KP7 0x18E7
KEY_KP8 0x9867
KEY_KP9 0x58A7
end codes
end remote -
-
-
-
-
-
-
válasz
Mr Dini #12331 üzenetére
Gondolom flash nincs rá...
Xrdpt hogyan lehet beállítani? Konkrétan a tabomról szeretném ms remoteval irányítani...
És még vmi. Jackes erősítőt akartam radugni. Megláttam a menüben a jack servert. Elindítottam, de nem szól, csak a HDMI... Alap alsa driver van fent. OE alatt ment a hang. Mit kéne csinálnom?
-
Slammy
csendes tag
válasz
Mr Dini #12100 üzenetére
nincs ra chrome
chromium van, de csak x86_64 openelecre, nem a pi-re
hey guys
As promised, I have compiled chromium-browser for you.
only x86_64 build is available.There will be NO RPi build. please dont ask me to do it.
There will be NO i386 build. geez it's y2k14
There is NO NETFLIX SUPPORT. chromium is NOT chrome.
No. I wont add netflix support. stop asking. -
-
Slammy
csendes tag
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Mr Dini #11950 üzenetére
Openelec alatt tudsz filet kuldeni, illetve egeret/billt hasznalni vele.
A2DP-t nem tud es nem is fog soha*. Mas distro alatt mukodhet, de OE alatt nem.
En egy osregi gagyi bluetooth adaptert hasznaltam, aminek a tipusat sem tudom, de legalabb 4-5 eves.*Belathato idon belul, mivel a fejlesztok nem fognak foglalkozni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- YouTube
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple asztali gépek
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest