Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
zeno79
üzenetére
Én ezt vettem. Arra viszont figyelni kell, hogy a pi tápja elég legyen, mert ez a hangkártya ugye az usb-ből kapja tápot. Most hétvégén fogom én is kipróbálni élesben, ha nem sürgős akkor majd beszámolok az eredményről.
szerk: nekem sw 5.1 Home theater van, még az első széria...

-
Flowtation
őstag
válasz
zeno79
üzenetére
Szia!
Lehet, hogy le fognak hurrogni és előre leszögezem nem vagyok vájtfülű, nem tudom Te milyen minőséget szeretsz, én egy sima 5 eFt os usb hangkártyát vettem, hogy legyen 5.1 analóg kimenet a piből. Igaz ki még nem próbáltam, de rádugtam a pire, mikor megjött és simán felismerte, azaz a hangkimenetnél ki lehetett választani az usb eszközt. Szóval elég nagy a választék, attól függően mit szeretnél. Ez egyszerűbb (olcsóbb) megoldás, de pl házimozi erősítőre is rá lehet kötni hdmi-n keresztül, gondolom az is járható út.Üdv!
-
válasz
zeno79
üzenetére
1. Full HD nem akadály -- milliószor leírták itt.
2. Wifi nincs beépítve -- milliószor leírták itt.
3. A TV USB-je jellemzően nem elég neki, érdemes 2 A-es táppal próbálkozni -- milliószor leírták itt.
4. Androidos távirányítás remekül megy (Yatse rulz), CEC-et tudó TV távirányítójával mennie kell a Kodinak is -- milliószor leírták itt.
5. A PI analóg kimenete nem éppen audiofil minőségű, azaz elég vacak. Érdemes valamilyen DAC-ot tenni rá, akár USB-set, akár HDMI-splittert, akár dedikált PI-re valót. Ez utóbbi szerintem a legjobb, bár nem a legolcsóbb/legegyszerűbb megoldás, mivel dokumentáltabb minőségű eszközhöz jutsz.
Építeni nem kell, a kitt jellemzően a memóriakártyát és a tápegységet tartalmazza még, esetleg ilyen-olyan extrát. De maga a PI alaplap építés nélkül üzemképes, ha van otthon mSD kártyád és mUSB tápod.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple MacBook
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA!
- HomeAssistant, szerver, böngészés: 3,4 GHz Pentium 6500Y, 8 / 128 GB és egyéb konfigurációk
- mini pc/ WIN11/ i5 12600T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple MacBook Pro 14" 2023 M2 Pro 16 GB / 1TB SSD asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann