- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42502 üzenetére
Nekem ingyenes.
Nem tudom neked mennyire jöhet ki. -
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42497 üzenetére
Hello,
Én meg tudom rendelni.
18-án adják fel, mert akkor jön be a szállító, oda van lentre írva.
De Raspberry oldalán van még jó pár online bolt ahol van.
Mint írtam ez a legolcsóbb azért linkeltemÉn RPi4B 2GB -t szeretnék, de még hír sincs róla, hogy lesz idén
-
atiska007
senior tag
válasz
SunMount3r #42492 üzenetére
"Pi4 pedig van bőven, ahogy nézem itthon is,"
A fenti bolt cseh...
Alza és társai dupla itthoni árairól meg felesleges beszélni.de mindegy is, ezen nem is akarok vitatkozni.
-
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42492 üzenetére
RPi4 2Gb több mint 1 hónapja nincs sehol.
RPi3 van pl CPC nél is.
Raspbery oldalán ott vannak az online üzletek hol veheted meg. -
atiska007
senior tag
válasz
SunMount3r #42485 üzenetére
Bőven?
Hol?Pi-shop-ban van jelenleg, ott is csak a 4Gb-os.. És már 1 hete nem volt ott sem semmi, mindenütt kifogyva...
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #42485 üzenetére
Chiphiány miatti gyártáskapacitás átszervezés?
-
atiska007
senior tag
válasz
SunMount3r #42481 üzenetére
Én is így jártam, nem tudtam vásárolni itthon, maradt UK.
51 fontot fizettem postával a Pi4 4Gb-ért, erre majd még jön az ÁFA...
De szerintem így is megérte, remélem a héten érkezik, szombaton (10.02.) rendeltem.. -
copass
veterán
válasz
SunMount3r #39790 üzenetére
igen.
-
UberMutant
őstag
válasz
SunMount3r #39647 üzenetére
a 2.4 jó közepes, az 5GHz valamivel gyengébb.
-
UberMutant
őstag
válasz
SunMount3r #39644 üzenetére
de miért akarsz rosszabbul terjedő 5GHz-et használni zenetovbbításra a 2.4 helyett? a kérdésben ott a válasz is.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #17514 üzenetére
H.265-öt nem tud.
-
PpenoO
őstag
válasz
SunMount3r #17514 üzenetére
Ha nem is USBs de van.
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #17477 üzenetére
Azt írtam, hogy nem kell forrasztani. Ha a kolléga mondjuk egy olyan diy kit kapcsán hiányolná a gyárilag összeszerelt cucc hiányát, amikor a nyákot és az összes chipet, alkaltrészt tennék egy zacsiba, ott együttérzőbb lettem volna. De így nem bírtam magammal és némi csesztetős felhangot szőttem a válaszba
Egyébként vannak olyan kiegészítő kütyük, amit készre szerelve nem árulnak. Pl a gertvga-666
-
cinemazealot
addikt
válasz
SunMount3r #17477 üzenetére
Én a malnapc.hu-tól vettem a Suli Kitet, ami tartalmazta a Pi-t, tokkal, táppal, előtelepített memóriakártyával, de nem tartalmazott hűtőbordát. Azt külön vettem hozzá. Van ugyan hűtőbordás kitjük is (Cool Kit), de azt már a masszívabb (átlátszó?) tokkal adják, és míg a korábbi kitekhez odaírták, hogy a bordát ők felragasztják, a mostani, Pi2B kiteknél ezt már nem láttam. Ezért a bordát már én ragasztottam fel (nem bonyolult: két bordáról van szó, amiket kétoldalas matricával és minimális kézügyességgel kell feltenni két chip-re, ennek mikéntjéről részletesen írnak a honlapjukon), így a Cool Kithez képest kőkemény 500 Ft-ot spóroltam.
Viszont az általuk előtelepített kártyán valami megzakkant, erről írtam is korábban, így végül egy saját telepítést (OpenELEC + Kodi) készítettem, ami gyönyörűen megy.
-
válasz
SunMount3r #17469 üzenetére
Amúgy miért kéne a Pi2-őt is a HUB-ra kötnöm, mikor van neki saját tápja, vagy csak azért, hogy így is kevesebb elosztó dugaszt foglaljon?
Nem jobb a saját tápjával, a fenti paramétereket figyelembe véve?
Mert akkor nem a Pi tápja táplálja az USB-re kötött fogyasztókat (pl. a merevlemezt), hanem a HUB tápja, és az USB-n csak adatok szaladgálnak.
Az a véletlen műve, hogy a Pi USB-ről tudjon megtáplálni egy külső merevlemezt.
- A Pi tápegységének képesnek kel lennie arra, hogy a + fogyasztókat is kiszolgálja (pl. a merevelemezt)
- Az USB kapu tápfeszültség pontja áram határolt. Ez azt jelenti, hogy max 0.6A-t tud kiadni. Ez gyakran kevés a merevlemezeknek, amik pl. induláskor többet szipkáznak a névlegesnél. Plusz az USB3 szabvány szerint 900mA-rel lehet terhelni a portot. Ez a 300mA "hiány" is okozhatja, hogy a külső táppal nem rendelkező merevlemezek nem indulnak el, vagy csak "erőlködnek". Pl. Az 1TB-os WD WD10SPCX átlagos fogyasztása 1.7W (0.34A), de induláskor ennek a többszörösére van szüksége, amit a Pi USB portja már nem tud biztosítani.
Szoftveresen megemelhet a duplájára a Pi USB portjának terhelhetőségét. Ehhez a config.txt- kell módosítani a max_usb_current=1 sort. Így 1.2A-t is képes leadni. Ez gyakran elegendő arra, hogy a kisebb étvágyú lemezek elinduljanak. -
moed
csendes tag
válasz
SunMount3r #17447 üzenetére
Illetve az összes Pi2 tulajtól kérdezném, hogy mennyire gyakori, hogy gondja van a Pi2-nek a külső USB-s winyókkal tápellátás szempontjából?
Szerintem vegyél egy USB 2.0 eszközt, ami 64 GB és annak talán barátibb az ára is, és alig fogyaszt.
Ha nagyobb kell akkor van olyan aminek saját tápja van:http://www.dabs.com/products/seagate-3tb-expansion-usb-3-0-desktop-3-5--external-hard-drive-steb3000200-B8NG.html?refs=52120000&src=3
-
wassermann
Topikgazda
válasz
SunMount3r #17447 üzenetére
A Pi egy törpe fogyasztású eszköz, a külső vinyók többet fogyasztanak mint ő maga! A legjobb megoldás egy aktív, saját táppal rendelkező USB-Hub középen és erre rádugva minden (a Pi is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest