- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dendytv #1581 üzenetére
Kocka, henger, gömb, bögre, alma, szőlő. Ebben a sorrendben. Kezdésnek mindet fehér alapon, árnyékolva amennyire tudod. Ne fotóról másold őket lehetőleg hanem igazi modell alapján. Kockát hajtogathatod papírból, henger lehet egy WC papír guriga, gömb egy labda, pingpong lenne a legjobb mert szinte nincs textúrája, bögre meg gyümölcs legyen otthon.
Mindegyik képre van egy napod, lehet többet is csinálni ugyan abból, aztán megnézzük hol tartasz.Soundsonic: beszállhatnánk mi is, nem árt a gyakorlás, nem is tudom mikor rajzoltam utoljára
-
válasz
soundsonic #1574 üzenetére
Ezt néztem élőben de nem mondták hogy melyik ipaden fog ez menni.
-
válasz
soundsonic #1572 üzenetére
Van már hivatalos info róla min fog futni?
-
Affinity Designer nagyon jó kis progi, egyszeri áras. Én ipaden használtam egy melóhoz, kell pár hét míg bele jön az ember de attól is függ hogy vannak e már alapok hozzá.
-
-
válasz
soundsonic #1553 üzenetére
A graffiti egy más műfaj mint ez.
-
válasz
Csokishurka #1551 üzenetére
Akkor is csak sablonok és néhány szín, tartom magam ahhoz amit leírtam.
Persze ha tetszik akkor hajrá, szerintem ilyesmiről itt nem fogsz infót kapni, de ha veszel három féle papírt, kipróbálod aztán csá. Lakk meg lakk, abból is van ezer féle, ki kell próbálgatni őket. Az a baj hogy hiába mondd bármit a youtube videóban, olyan márkájút semmiből nem kapsz kb itthon.De azért ne felejtsd el mi volt a cél januárban.
-
válasz
Csokishurka #1548 üzenetére
Bocsi de egy kicsit nyers leszek.
Most látom csak miről beszélsz.. Ezt az irányt kifejezetten rossznak érzem. Ha jól látom idén kezdtél csak rajzolni, ez édes kevés ahhoz hogy megtanuld a dolgot, nem feladni kell hanem kitartani. Ez a festékszórós butaság csak egy kis menekülésnek tűnik nekem. Tipikus turistáknak való vacakokat lehet csak vele csinálni, nulla értékkel, ahol egy sablon épület vagy egy autó vagy egy ló sziluettje díszeleg egy csicsás űr háttér előtt, mert ugye bolygókat lehet a legkönnyebben fújni csillagokkal. Én ennyit látok ebben az egészben és semmivel sem többet. Persze esetleg lehet találni olyat aki kicsit komolyabban próbálkozik, de az alapja ugyanez.Ha úgy érzed hogy kicsit kimerültél és nincs meg a kedv akkor nézegess szórakoztatóbb dolgokat, pár dolgot abból is el lehet lesni, amúgy is nyár van, ilyenkor nehezebb leülni rajzolni, szívj fel egy kis infót aztán ősszel újra nekiülsz.
Én inkább digitális dolgokat nézek, de ajánlom az alábbiakat ha tudsz angolul és ezekből is tanulhatsz:
Drawfee (Szórakoztató, van egy extra csatornájuk, ott van néhány tutorial szerű dolog is)
Borodante régebbi videói egész érdekesek (sajnos ő befejezte, most BoroCG néven csinálgat dolgokat, de a régi videói fent vannak (Outlandish Curiosity - Könyv illusztráció, végül ha jól tudom befuccsolt, de sok tervezés és munka megtekinthető, Overpain - Pateron beküldéseket néz át, javít ki, meg van pár komplett festmény amik több részen keresztül részletesen be vannak mutatva) -
válasz
Csokishurka #1506 üzenetére
Raksz a kép mellé egy tükröt és úgy látod tükrözve is, ez segít észrevenni a hibákat. Rajzoltam már nem egy olyan fejet amit tükröztem és majd behánytam
-
válasz
Csokishurka #1499 üzenetére
Rendben van, az a lényeg hogy csináld amikor csak tudod, nem két hét lesz elhiheted. És keress olyan témát is ami szórakoztat mert rohadt sokat kell még gyakorolni, könnyebb ha élvezed is.
-
válasz
Csokishurka #1486 üzenetére
Árnyékolás alakul, nem látok vele különösebb problémát, persze gyakorolni kell még sokat. Textúrák majd megnehezítik a dolgot.
Egy dolog ami nekem nem tetszik, az az erős körvonalazás, semmi szükség rá, a kockás képen már láttam hogy próbáltad elhagyni.
Valahogy a ceruza kezelést kell finomítani, nekem úgy tűnik túl erősen belemész sokszor, a vonalakat ne húzd ki erősen soha, maradjon meg a vázlat fázisban halványan, aztán fedd el lehetőleg megfelelő tónusozással.Hirtelen ennyi.
Ui, A perspektívák itt ott elcsúsznak, de majd belejössz. Azon a képen például amin egy út van házakkal és fákkal, nézd meg a felezővonalat. ott nem csak széltében kell rövidülnie a vonalaknak hanem hosszában is, ami nálad kimaradt. Erre később majd találhatsz is praktikákat hogyan lehet pontosan kimérni minek mennyivel kell rövidülnie.
Érdekes hiba még ugyanezen képen, a napot ilyen formában nem szabad megrajzolni, mert így sötétebb mint az ég körülötte, ami képtelenség. -
válasz
Csokishurka #1473 üzenetére
Maradj a papírnál első körben. Jobban tudsz koncentrálni, nem veszel el a program megtanulasaban
-
-
-
válasz
soundsonic #1429 üzenetére
Stresszes vagy mostanában?
-
-
-
válasz
soundsonic #1344 üzenetére
Persze!
-
+ Más ennyiért horgászbotot vesz, ha érdekel és szereted, akkor nem kell sajnálni a pénzt rá, ha megunod, valamennyi vissza is jöhet ha túladsz rajta.
-
válasz
soundsonic #1325 üzenetére
Ez egyéni preferencia kérdése.
Ha otthon, asztalnál rajzolsz, akkor wacom jobb választás, mert nagyobb, fejlesztheted bármikor a gépet amit rákötsz és több program is van pc-re. -
válasz
soundsonic #1323 üzenetére
Nem tudok róla, bankkártyát hozzá lehet adni, az nem jó?
-
A blurt szerintem hanyagold, inkább akkor fogj egy nagyobb ecsetet és azzal próbáld meg nagyjából megfesteni a formákat.
A hagyma színei tetszenek. -
válasz
soundsonic #1307 üzenetére
Amíg csak tanulásra használod szerintem tökmindegy, ha a photoshop kényelmes akkor használd azt nyugodtan. Ha már munkára is fogod, akkor persze más a helyzet. Persze nem buzdítok senkit ilyesmire.
Ez poén: [link]
Vagy már linkeltem? -
válasz
soundsonic #1305 üzenetére
Azóta meg a meló lett annyi, hogy nem sok idő marad mellette, de igyekszem, a hajós a legutóbbi, de az is csak egy 2x fél órás relaxációs festés volt.
-
válasz
soundsonic #1303 üzenetére
-
válasz
soundsonic #1301 üzenetére
-
válasz
soundsonic #1284 üzenetére
Ez jutott eszembe, mondjuk ez egy komplett könyv, de vannak benne jó tippek, csak nem 5 perc sajnos
[link]
Ami nekem eszembe jutott:
Válasz olyan stílust amit könnyen tudsz reprodukálni hogy gyorsan és egységesen tudj halladni, érdemes lehet még thumbnaileket készíteni, hogy előre lásd mit is akarsz majd.
De ez sehogysem lesz meg hamar, képenként minimum egy óra, nem? -
válasz
soundsonic #1282 üzenetére
Elfogult vagyok a témában, de: [link]
Mondjuk ez pont elég sok idő volt. -
-
válasz
soundsonic #1278 üzenetére
Én csak azért mert mobil.
Nekem otthonra tökéletes az intuos és a paint tool sai ami egy fakockán is elfut. -
válasz
soundsonic #1276 üzenetére
Miért akarsz váltani?
-
válasz
soundsonic #1254 üzenetére
-
-
Na, pihenésként csináltam pár ilyen butaságot.
-
válasz
soundsonic #1234 üzenetére
Vígy autodesk sketchbook?
-
Köszi.
-
-
válasz
soundsonic #1219 üzenetére
Az előző jobb volt.
-
-
válasz
soundsonic #1210 üzenetére
Nem, úgy képzeld el mint ha paintben lenne rajzolva, csak procreatben volt és izometrikus “vonalzóval”
-
-
válasz
Chronos85 #1206 üzenetére
holymoll!
Ref fotónak egy kis bodykun figurát használtam amin nagyjából beállítottam a fényeket is. Az arányokat csekkolom. Szerintem azért csúszott el, mert a figura 15 centi így elég közelről lett fotózva. Átrágom magam a képen és meglátom mit tehetek, köszönöm az észrevételeket! Hasznosak! Visszatérek. -
Igen, ez lesz a terv. 🙂
-
válasz
soundsonic #1199 üzenetére
Én is úgy látom, ez lesz az irány, köszi!
-
válasz
soundsonic #1196 üzenetére
-
válasz
soundsonic #1196 üzenetére
Van benne valami.. köszi, még van időm javítani rajta, ballagásra lesz, az meg kitudja mikor.. -
válasz
soundsonic #1194 üzenetére
Az a helyzet hogy ezt kérték, ajándékba megy majd nyomtatva. Mi nem jó rajta? 2 hónapja csinálom, szóval kicsit már az agyamra ment..
Nem látom már hogy milyen..
-
-
válasz
soundsonic #1160 üzenetére
Indul a busó expressz
-
válasz
soundsonic #1156 üzenetére
Sajnos nincsen, karácsony óta nem volt idom semmire sajnos autó vásárlás miatt. (Túl pörögtem ezt is mint mindent)
De majd igyekszem visszarázodni, amúgy is jót szoktak tenni a kihagyások, egy hónap itt ott segít néha csodákra képes -
válasz
soundsonic #1154 üzenetére
Parasztvakítás az egész, lassú is, keveset nyújt, szerintem.
És persze havidíjas. Csak akkor éri meg foglalkozni vele ha már eleve fizeted az adót Adobe-nak, minden más esetben ipaden Procreate, winen meg ami kézre áll. -
Ez látszik így?
-
válasz
soundsonic #1140 üzenetére
Szerintem ez csak akkor számít ha magára a kijelzőre rajzolsz. Olyan monitor meg nem létezik jelenleg.
-
válasz
soundsonic #1138 üzenetére
Procreate 5
hétfő reggel óta nyúzom, ha befejezek végre valamit akkor jövök. Most van legalább 5 kép ami még el is készülhet.
-
-
válasz
Luck Dragon #1133 üzenetére
Nagyon ritkán használom, de csak mert a telefonomé rosszabb.
És nincs új rajz mostanában sajnos. Majd neki kell ülnöm mert nagyon elhanyagoltam. -
Én is nézem ám a képeket, csak nem akarok mindegyikre egyesével reagálni. Tetszenek, csak így tovább!
-
-
válasz
soundsonic #1035 üzenetére
Érdekes, miben készült?
-
-
válasz
soundsonic #1018 üzenetére
-
válasz
psycroptic #1015 üzenetére
Szerintem is.
Természetesebb ebben a pózban, hogy kicsit megtámasztja a fejét szvsz.
Talán mert az eredeti is ilyen. -
válasz
psycroptic #1006 üzenetére
Szerint nem fogsz találni senkit aki használja a progit, szóval vagy megoldod magadtól, vagy google. Szinte mindenhez van tutorial.
-
válasz
soundsonic #1000 üzenetére
Alakul
Bár kicsit AZ-os lett, remélem nem bántok meg senkit -
válasz
soundsonic #993 üzenetére
A rajzra gondolsz? Nem rossz az, csak még dolgozni kell rajta, főleg ha beraksz mögé egy ilyen részletes textúrát háttérnek. Így a háttér élesebb mint maga a rajz.
-
válasz
soundsonic #991 üzenetére
Nem tudom mi volt, de most látszanak.
-
-
Na akkor én is hoztam egyet végre, remélem nem túl nagy. :S
-
válasz
soundsonic #969 üzenetére
Köszi!
Jók a képek, csak így tovább! -
válasz
soundsonic #965 üzenetére
Nem láttam még a topikot. Elmentem azért hátha..
Én nem linkelnék külön, ott a logout ha valakit érdekel, de ezentúl ide is benézek majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest