- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- moonlight115: Privát, oh!
- iPhone témaösszefoglaló
- Evil Snowman: Cumizás igen nagy Elan-nal
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #10435 üzenetére
Mégis
root@g510:/home/ngabor2# cat /proc/mdstat
Personalities : [linear] [multipath] [raid0] [raid1] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md1 : active (auto-read-only) raid1 sdb2[0]
5860021112 blocks super 1.2 [2/1] [U_]unused devices: <none>
root@g510:/home/ngabor2# mount /dev/md1 /mnt/raid
root@g510:/home/ngabor2#Köszi a linket!
-
zsopu
tag
-
dragon`
csendes tag
válasz
ngabor2 #4401 üzenetére
Szia!
A lehető legolcsóbb 1 terrás green power, de 5 darabbal számolva még így is 108780. Amúgy 5 merevlemezhez én is támogatom a green power editionoket, ilyen tételben már a havi számlán is spórolsz pár forintot.
Ha nem raid edition merevlemezeket veszel, akkor esetleges áramszünet nem tesz jót a dolgoknak. Pont az adatok biztonságát fogod kockáztatni. Áramszünetnél kieshet 1-1 merevlemez a raid kötegből, ami időkiesésen(rebuildelni a raidet ennyi adatnál eltart pár óráig, ha a rendszer nincs rajta, akkor 1 jobb kártya ezt megcsinálja a háttérben is) kívül nem okoz nagyobb problémát, feltéve ha nem teszed rá a rendszerpartíciót a raidre.
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #3936 üzenetére
Nálunk gépenként 2db 8 portos pci-x (nem pcie) sata kártya van, és software raid6.
De a software raid drivert már nem igazán érdekli mi van alatta, neki bármilyen blokkos eszköz jó. Szóval menni fog az gond nélkül. Leszámítva a bootolást.MOD: persze a linear írás/olvasás is gyorsul raid5-ben, hiszen párhuzamosan megy.
-
kem
addikt
válasz
ngabor2 #3940 üzenetére
most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, da a RAID5-nek az elérési ideje is jobb nem? mert akkor érdemes meggondolni, hogy neked az elég-e, vagy a linear r/w is fontos. Milyen vinyókrol lenne szó amugy? Mert ha egyenként bírják a 90-110Mb/sec-os tempót(3200/6400AAKS), akkor nem kérdés
-
kem
addikt
válasz
ngabor2 #3933 üzenetére
Szia!
Csak 2 dolog amit érdemes figyelembe venni, ha tisztában vagy velük, akkor sorry
PCI-ben nem érdemes gondolkodni, mert 133 MB/s a maximális áteresztőképessége a 33.33 MHz miatt. Vannak 66MHz-es kártyák, de azok csak serverlapban működnek, mert a foglalatnak is támogatnia kell.
PCI-e 1x kell neked... most, hogy utánaolvastam, rájöttem,h 500 MB/s-ot enged át(azért kezdtem bele a hsz-be, mert ennek a felére emlékeztem). Én is elég sokáig kerestem ilyen kártyát, de arra jutottam, hogy csak 2db 2, vagy 3 portossal tudnám megoldani én is a RAID1+0 vagy RAID5-öt
Kérdés a többiekhez:
Ha van 2db 200-as vinyóm, amik RAID0-ban ugyanúgy teljesítenek mint a 640-esem, akkor ezt valahogy össze tudnám rakni RAID 0+1-be? 3db vinyót
[ Módosította: ngabor2 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- LEGO klub
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest