Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laca500 #8814 üzenetére
Az azért kimaradt a beszélgetésből, hogy ha muszáj, akkor vennék 4db. 2TB-os HDD-t. Bár nem szívesen
Azért látom van pénz, de nem kell ész nélkül szórni.....
Már csak azt nem tudom, hogy mi a különbség a RAID1 és a backup mentés között. Mind kettő ugyan annyi helyet foglal és mindkettő egy tulajdonképpeni másolat. Mindkettővel ugyan az az eredmény. Vagy tévedek?
El sem fogod hinni de a backup az backup a RAID 1 meg RAID. Ha bevág egy villám az áramhálózatba és elporlik az OKOStv, meg a hűtő, szétdurrannak a égők, és egy kupac hamu marad ebből a nas gépből na mi marad meg ? A BackupMert a Backup általában máshol van mint a gép. Ilyen egyszerű. A RAID 1 vég a hardveres meghibásodástól a Backup meg minden mástól /lopás, hack, crack, véletlen anyós letörli, jön az alien és ráfolyik a vére stb stb....
De mi lesz a 1.5 és a 2TB-os lemezen lévő adatokkal? Ezek elvesznek vagy megoldható, hogy megmaradjanak? Szóval, akkor előbb le kellene menteni valahová!
Vagy ha sikerül lecsípni mindkettőből 100-100GB-ot rendszer partíciónak van esély, hogy megmaradnak?
A kérdésekre a válasz sorrendben: Megmaradhatnak .... kicsit melós ugyan de nem lehetetlen .... Nembiztos.... Igen....
Amire én gondoltam és meg is írtam neked, az az, hogy priorizálás. A nyaralási családi fotók vagy a szülőszobai első képek fontosabbak mint mondjuk a Avengers CAMos verziója..... sokkal....
Ezért az 1 TB-os tömbön lehet tartani ami igazán fontos. A többinek meg nem kell RAID. Így ahogy mondod, csak az a picike rész kell az elejéről ahova a rendszer megy azt kész. Ideális esetben a rendszer kezeli az NTFS fájlrendszert ami a 1.5 TB és a 2 TB-os winyókon van.Ha nem akkor egy kis tili-toli játék. Szépen apránként ide-oda mozgatni az adatokat, hogy lehessen átformázni alattuk a winyót valami BSD-friendly / Ez a freenas alapja / fájlrendszerre. Persze ha mondjuk az 2 TB összeáll 4*500GB ból akkor elég csak 1et üríteni és mehet rá az új filerendszer.
Bár igazad van, hogy minden pótolható, és a netem is meg van hozzá (digi 80/25), de ez azért csak elmélet.
240 UPC ideSzóval gyorsan lejön minden ha gond lenne.
Ezért is írtam, hogy tök fölösleges RAIDet építeni a pótolható adatoknak. A freenasnak van Transition kliense csak net kell neki és ........Szürke bekezdés
Nemrég sikerült pofátlanul olcsón szeretnem egy 147cm okos plazma TV-t. Jelenleg a PC-men fut a PLEX nevű médiaszerver. És már kezdenek az adatok túl sok helyen lenni. Én is egy központi szerver megépítésén gondolkodom. Nekem van bele egy 4*1.5TB os háttértáram még a régi időkből. / 11000 forint volt egy winyó /. Mindenképpen valami régibb olcsó PC min 8 GBram... De a szoftvert még nem választottam ki.Nem szeretnék senkit megbántani de az openmediavault olyan router szagú nekem kizárólag a screenshotok alapján. Persze Debian alapú szóval biztos fel lehet rá még hegeszteni mindenfélét.1 google alatt majdnem befutó lett, hogy van rá PLEX szerver
De mondjuk nekem amugy irreálisan nagy elvárásaim lennének egy ilyen géphez... számtalan funkciót kéne, hogy tudjon egyben
Ellenben a Freenasnak mintha alapból több szolgáltatása lenne. BSD alapú azt szeretjük, mert még a Debiannal és stabilabban áll a talpán megfelelő hardverrel. Most nézem erre is van az a mediaszerver
Persze utána kéne olvasni mert nagyon sok direkt ilyen PCNASra fejlesztett cucc van...Utóirat:Az a médiaszerver nekem azért fontos mert az működik az én TVmmel, mert az csak a saját protokollján hajlandó kommunikálni...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Villanyszerelés
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest