Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
üzenetére
...ugye ez a biztonságos raid?
Igen, és nem. Nem biztonságos, csak egy HDD elhalálozása esetén elérhető marad az adatod. Még mindig kinyírhatja az összes HDD-t a tápegység, tönkremehet a vezérlő, de akár kártevő is törölhet adatot a tömbről. Tehát a backupot nem helyettesíti.
Azon az alaplapon 2 vezérlő van, van egy az Intel déli hídba épített, ez nem tud RAID-et, erre kellene kötnöd az SSD-t (narancssárga csatlakozók, és lehetőleg a 0-val jelzettre kösd), ez négy portot tud kezelni, ezt AHCI-re kellene állítani. Aztán van a Gigabyte SATA2 chip (ami valójában egy JMicron, átmatricázva), ezt RAID-re kellene állítani, és erre kötni a HDD-ket, az alaplapon ezek GSATA néven, és lila dugasszal vannak ellátva, ill. kettő ilyen port van. A tömb létrehozását leírja az alaplap manuálja, az 5.1.2-es ponttól kezdődően. Némi angol nyelvismeret szükséges, de nem vészes, vannak képek is.
-
fulcrum
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Szerintem a BIOS-ban RAID-et kell használnod, és nem AHCI-t, és a RAID menüben kell létrehoznod egy RAID1 tömböt, amihez hozzáadni a két egyforma winyót, és annyi. Az SSD mivel nem része a RAID-nek, szóló lemezként fog látszani, arra tudsz telepíteni, a RAID1 tömb létrehozása viszont pár óráig el fog tartani, addig lassú lesz, vagy lehet egyáltalán nem látszik mint meghajtó, ezt nem tudom... Hogy ezen a lapon hogy néz ki a RAID konfig, azt nézd meg a manualban előtte....
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest