Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBR
senior tag
Az előbb tettem le a telefont...
...Brazil-al beszéltem... (ez mekkora)
venni fog tőlem egy C16-ot. Wow.

+1: 10 év telt el az utolsó hsz óta!

-
Drizzt
nagyúr
Tegnap olvastam a Gamer részt a Pc Magazinban. Hát, mit ne mondjak. Ha az utóbbi időben olyan volt a -gamer, mint itt, akkor örülök neki, hogy megszűnt. A HL2 tesztbe beraktak olyan screenshotokat, amik nincsenek is benne, illetve olyan bugokat is bemutattak, amik eddig semmilyen ismerősömnél, se nálam nem jöttek elő. Az igazi tipikus ''csak irjunk valamit, hogy ne legyünk olyanok, mint a többi újság'' jellegű cikk. Ezzel a cikkel mélységesen elásta magát előttem mind a két iró.
-
parandroid
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
most így szeptember elején mindkét ''konkurrens'' újság ütősre sikerült.
arról nem is beszélve, hogy a shop stop és a wiz8 nem versenyképesek egymással. nincs olan, hogy melyiket vegyem. mind a kettőt muszáj volt, pedig régen vettem már őket. -
zsoltee10
addikt
Nekem '99 március ót az összes PCGuru, ill. később Gamer magauin megvan. Nagyon sajnálom őket, szerettem a stílusukat, egyedül OldMan írásai nem tetszettek, de hát az csak 2 oldal szokott lenni.
Kár, hogy vége.
Azt hiszem ezzel be is fejeztem a nyomtatott formátumú újságok vásárlását... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Brazil, Mocsy, PPéter és Lily mindenképpen hiányozni fognak

-
Rebirth
tag
Én is bírtam őket, sajnálom, hogy megszűnik a lap...

-
Móci
addikt
Sajnálom ezt a lapot. Legalább ez színvonalas volt sztem... R.I.P. Kár ezért a jó csapatért!
-
peterqe
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Shop Stop rulez. Nekem is nagyon kellemes meglepetés volt.
-
parandroid
félisten
megvettem az utolsó számot.
azért szép hattyúdal ez a film hozzá...
mióta kerestem, vazze!
thanks, gamer and farewell! -
baliii
senior tag
apukamnal talaltam egy cool magazint (en csak 15 éves vagyok, akkoriban még nem érdrkrlt a gép) , a doom2 van a fókuszban, tenyleg nagyon kiraly
amugy megvan az osszes gamer, elötte megjelent pcgurukbol is van pár, és szerintem a gamer-ben voltak a legszinvonalasabb cikkek ( a teljes jatekok beszuntetese es a szar filmek tenyleg gazok...), nem reklamismertetokkel es szmájlíkkal volt tele, nem volt minden másdik szó a LOL, es nem voltak annyira nagyképűek, mint a gamestar...
sajnalom hogy megszunt, mondjuk annyiban jo hogy epp most akartam abbahagyni az ujságvásárlást, igy legalabb megvan az osszes szám
-
Slax
senior tag
R.I.P az újságnak
.Akkor ezek után PPéter cikkeit mellékletben olvashatjuk?!Nem tetszik ez a hanyatlás
. -
hi' srácok. nem szűnik meg a gamer csak úgy szűnik meg mint önálló újság. belerakják a magyar pc magazinba mint melléklet. kaptam válaszul a terjesztes@ipma.hu címre küldött emailra.
-
viharhozo
addikt
válasz
bullseye
üzenetére
Itten arra probaltam celozni, kicsit furcsa maga a teny, h az indulaskor (1990-91) sem tizeneves emberek meg mindig ugyanezzel foglalkoznak. Aztatat varna az ember, h majd jol mast fognak csinalni 30 folott, de erre alig van pelda (talan az 576os Zolee hagyta ott az ipart vmikor a 90es evek kozepen, masra nem is emlexem).
-
monnyátok most télleg megszűnik a GAMER?
nem hiszem el!
Fu*k G***s*a*r! 
és most az előfizetésemmel mi lesz? (csak azért mert nem kevés pénzem ment ráR
) -
AND1
őstag
Mondjuk biztos, vannak sokan akiket hidegen hagy a gamer megszűnése, mint engem. Ezt nézzétek el nekem. Én ős 576Kbye-os voltam és ugyan ezt éreztem mikor annak is vége lett. Az első PC játékokkal foglalkozó ''zújság'' (after cowboy) megszűnésével vége lett egy szép korszaknak
Azóta nem veszek nyomtatott számtech/gamer újságot...maximum elolvasom valakiét, ha kezembe kerül. De nekem már nem ugyan az a feeling...minta anno!
De azért minden újság megszűnése sajnálatos, de igaz, hogy elég sok volt a piacon. -
zölcsi
tag
most milyen lapot ajánlanátok?
-
viharhozo
addikt
Hat ez is megesett. Tulkeppen mar maga az a teny is furcsa szamomra, h egyaltalan maradt meg vki azokbol, akik tizenegynehany eve ezt csinaltak.
-
bullseye
addikt
válasz
kamikaze boci
üzenetére
ezért nem értek oda a mai Westendes találkozóra? Jó kis buli lehetett

-
zölcsi
tag
biztos hogy megszünik?
most vettem meg az újat de egy szó sincs benne arról hogy megszünnnne...
ráadásul benne van hogy mi lesz következő honapban... -
Trak
addikt
Az, hogy szerinted, meg a haverjaid szerint értelmes, az nem jelenti azt, hogy mások szerint is az

De most komolyan viccen kívül: szerintem 1-1 levrovhoz kapott vagy 5000 levelet, igaz, hogy abból a fele egyből baromság, de szerintem pár száz maradt amiből választania kellett, hogy most melyik is menjen az újságba. -
simonzé
addikt
Sok ismerős nevet irsz, de vannak ismeretlenek is. Ez viszont jó jel, ha arra gondolsz, hogy a béna szerzők nevét mindenképp megkeresem a cikk végén, hogy bannolni tudjam őket.

Örülök hogy javulnak az újságok, Shoebaron és Sasa stílusa is bejön. Azt hiszem, a nagyon negatív élmények után végre meg kell adnom az új esélyt a Gurunak.
Azt már a Chip topicban elmondtam régen, hogy miért nem szerettem bizonyos cikkeket. (Köze van a HP-hoz).
Hajrá, szurkolok a további javítás érdekében! -
simonzé
addikt
-
Fr4G
aktív tag
-
bullseye
addikt
True, ezek gyengék.
De mint mán az elején is utaltam rá, volt egy átmenet, azóta eltelt némi idő, visszament/jött mittoménmán a fél Guru stáb a játékrészleghez, pl. Sasa aki a régi időkben is biztosította a játékrovat színvonalát, mostanra főember lett; Hancu vette át a helyét, mint szerk, rovatvezető, ötletember, megkülönbenis; Chris a CD/DVD szerk mint mindíg, csak most más gamékkal nyomul munkaidőben...; (Shoebaron hozzánk került kommunikációs és kikapcs rovatot vezetni). És vannak itten még bőven ismertebb nevek.
Hardvert előbb Rixer Gyuri vette át, aki azért mondhat valamit régi CHIP olvasóknak, de Gurusoknak is, majd ő elment pihenni (azért a most befejezett számba készített egy nagyon jó tesztet - át is veszem...), és Csábi Józsi lett a főhardveres, aki szintén ismerős lehet
Na ettől persze még nem hibátlan az újság, de arrafelé tart
CHIPnél is volt nehezebb időszak, de most felfelé tartunk, minden értelemben, tessék csak megnézni a friss számunkat... aztán agyondícsérni az idevonatkozó alfórumunkon
-
simonzé
addikt
Idézetek a PC Guru 2003/1 számából. A példákat csak a Nokedlis állításom alátámasztására kerestem ki, 15 percet szántam rá, így ezek csak izelítők, nem a legvadabbak:
Tika - 7.oldal: ''A Falloutnak eddig csak egydarabos hőse volt...'' - vajon az író hány darabos?
Bagó Péter - 18. oldal: ''...rajtam kívül kevés ember van, aki nagyra értékeli a verekedős játékokat, valamint szeret is játszani velük...'' - Ez mekkora marhaság részleteiben, és egészében is...
Chooler - 20. oldal: ''...ami több, mint roppant gyanús.'' MI???
Chooler - 21. oldal: ''Ez szerencsére a latba nagyon sokat nyomó fegyverfelszerelés.'' Khmm.
Chooler - 21. oldal: ''A játék beharangozójában említett lélegzetelállító grafikát nem vettem észre, különösen akkor nem, ha a hasonló grafikai motorral működő játékokkal vetjül össze.'' Különösen akkor nem, ugye? SÜKET DUMA!
Midas - 23. oldal: ''Bár hősünk kellemes hangjának élvezetét beárnyékolta az orosz szöveg ismeretlensége.'' - Hát igen. Az ismeretlenség az mindig árnyékol.
Ulukai - 29. oldal: ''A Shadow of Memories rovására hozható fel'' - Nem inkább a számlájára róható?
Uniq - 35. oldal: ''... a hadsereg felajánlja, hogy havi díj ellenében támaszpontot építene a környékünkre'' - Nekem kell fizetni érte? (Simcity 2004)
Uniq - 35. oldal: ''...ezeket tényleg borsos áron mérik.'' Képzavar!
Ezek mind furcsán hangzanak. Tudom, hogy a kollégáidról van szó, de valld be, a Guru fénykorában (1995-2001) ilyen bénázások elvétve akadtak az újságban. Felhígult a banda, oda a tehetség. Ezért van az, hogy a Gurut akkor veszem meg, ha a teljes játék erre ösztönöz. 2002-ben nem voltam az országban, így nem vettem Gurut. Amikor visszatértem hozzá már csak a saját árnyéka volt, és ezt nem tudom megbocsátani az egykor kimagaslóan legjobb PC járékmagazin vezetőinek. A Chip még tartja magát, ne engedjétek, hogy az is így járjon! -
peterqe
aktív tag
Khm...
Ma megvettem a GAMER-t és az utolsó oldalon bizony ott figyel a ''következő szám:'' ízelítő...
A Shop Stop viszont mindenképpen megéri a pénzt!
-
_Volkovy_
nagyúr
Sör,gumicukor,éljenek a csajok..Hüpphüpp.
Akkor mekkora felháborodás volt már,mikot Brazil helyett valami Mailer Démon írta a levrovot.
-
Sir Pocok
őstag
emberek ez borzasztó!
imádtam a gamer-t és a PC GURU-t(eredetit)
Brazil egy isten király csávó annyit röhögtem rajta...
Ó azok a csodálatos levrovok...
hihetetlen....
most gyászolok...

-
zölcsi
tag
milyen más újságot ajánlanátok?
-
Az a Flatline nem egyenlő Dixie Flatline-nal, aki a Hardwiredet alapította és vezényli mind a mai napig!
Ami pedig a ''gonosz multi'' kontra ''jó magyar'' ideológiákat illeti, lécci dobja már el mindenki őket. Mindenhol klasszfej, hús-vér magyar szerkesztők voltak-vannak. A magyar lakosságot se a kormányai által ítéljük meg (legalábbis remélem). Stb, stb. Nincs ''jó'' és ''rossz''. Csak a Batmanben
. -
Ketama
aktív tag
Aki kicsit nosztalgiázni akar: Bővebben: link
-
simonzé
addikt
Bizony. Nem egy autószimulátort Tasnádi Zoli miatt kedveltem meg. Külön rovata volt a CD-n is. Nekem Lily Baldurs Gate-i kalandozásai is nagyon tetszettek. Chris meg mailben segített, amikor megjelent a Savage3D VGA. Emléxem, akkor még a GD RAM-mal szerelt Savage4-ek felé terelt, merthogy az spéci grafikai ram, és azzal lesz igazán gyors a hamarosan megjelenő új Savage4.
Ez volt '98-ban, és most 6 évvel később még mindig lehet integráltan Savage4-hez jutni.
Chris tudott valamit! -
simonzé
addikt
Ja, egy dolog nem fog hiányozni: A Levrov. A sok vicces levéliróval, akik sört, meg csokit kínáltak fel az egészet halálosan únó Brazilnak. Infótartalom=0. Ezen kívül az egész újság tetszett.
-
simonzé
addikt
Sajnálom ezt a csapatot, mert Lily, Oldman, és a többiek nagyon szimpatikusa voltak. Egyszer vettem Gamert, és valamiért nem igazán tetszett, így nem is erőltettem, maradt a Gamestar, ami egyre igényesebb lesz, de ott meg vannak fejek, akiktől kiráz a hideg (kb 16 éves FPS szakértők, akik fegalmazásgátlót szednek
). A megmaradt PCGuruba (létezik mégegyáltalán?) szinte kizárólag ilyen kis nokedli figurák írnak borzasztó alacsony színvonalon. Még az állandó szófordulatokat sem képesek normálisan használni. Olyan ''Zapu ismertea főnökötitta zujságnál, szt montahogy hadirkájjakmán ide énisis'' stílusban alkotnak - ezzel megcsúfolják a Guru nevét.

Nem féltem annyira a stábot, mert az ő multjukkal könnyen kapnak majd állást valamelyik meglévő lapnál, vagy valamelyik újonnan indulónál. Szurkolok nekik. -
parandroid
félisten
Bővebben: link
szerk: megelőztek...
szerk2: sőt, ezek szerint 2 különböző címen is megy...
[Szerkesztve] -
Szőrös
veterán
dehonnem volt , most is van : Bővebben: link
-
iguana
őstag
szemerkél az eső. álmos vagyok. nemrég értem be a gyárba. unottan várom, hogy bútoljon a laptopom. ösztönösen megnyitom a PH!-t...erre meglátom ezt a hírt.
nagyon szomorú vagyok
több mint 10 éve rendszeresen megvettem/megveszem a chip-pc guru, majd később a mpcm-gamer párost. ez már függőséggé vált nálam. teljesen beégetődött...annak ellenére, h már jó ideje vannak színvonalas hardver/gamer szájtok, ami az online természetéből adódóan mindig percre kész, számomra megvan a varázsa az offline sajtónak is. hétvégén lebaktatni az újságoshoz, hazavinni...olyan jó...kihámozni a zacsiból, leülni a kanapéra és olvasgatni. abszolút kikapcsolódás nekem. egészem más, mint monitoron keresztül. lehet, h ez már retro fíling?
mindenesetre nagyon sajnálom, és nagyon fog hiányozni...most már csak azt nem tudom, h milyen lapot vegyek helyette
-
PPeter
addikt
-
bullseye
addikt
true, true.
Annyit hozzátennék, hogy míg a kiadók a stratégiáikat próbálgatták, meg pereskedtek le-fel, addig mi meg szívtunk a helyzet, és sajnos egy-két fanatikusabb olvasó miatt.
Tipikus példa a sztorikra a 49-50es hozzászólás, de IPMÁsként is találkoztam remek Urban Legendekkel
(Azt pl. tudtad, hogy mi gyűlöljük egymást kötelező jelleggel
) -
parandroid
félisten
tökéletes összefoglalása annak, amit én is láttam a dolog mögött.
persze te közelebb voltál hozzá, mint én, nyilván jobban belelátsz. de nem volt azért ez annyira túlmisztifikált, lehetett azért követni az ellentmondásos hírek ellenére is.
mindenesetre egyet kell értsek abban, hogy kár az egész hercehurcáért, ami a szétválás környékén történt, illetve sajnálatos, hogy egyáltalán megtörténhetett. érzésem szerint nem csak a gamer vesztett ezzel, nyilván a guru eladásai is visszaestek.
a másik pedig az, hogy ne felejtsétek el, hogy ti is 14-18 éves korotok között olvastátok a legtöbbet, ebből meg azért már kinőttünk. na jó, néhányan még nem...
ugyanaz a gond ezzel, mint a szerepjátékkal: amikor csináltam, nem engedhettem meg magamnak, mióta megengedhetem magamnak, nem csinálom.
-
[amne]
senior tag
Kísértetiesen hasonlít az 576 esetére. Ott is kivált pár őstag, és onnantól nem tudták egyben tartani a gárdát. A jól kialakult tesztelő csapat szétment, újoncokat vettek be akik biztos jók lettek volna ha kicsit tapasztaltabbak, a színvonal romlott, az eladások is, lehúzták a rolót.
Talán az utánpótlás képzés hiányzott mindkét esetben, talán nem. -
PPeter
addikt
válasz
_Volkovy_
üzenetére
2002-ben nem a PCguru szerkesztőség állt fel és ment el az akkori Vogel kiadótól, hanem a Vogel akkori vezetője alapított új kiadót és gyakorlatilag a két újság (Chip és PCGuru) szerkesztőségét onnantól kezdve Magyar PC Magazinnak és Gamernek nevezték, kész. Tehát nem az alkotó társaság ment át egy kiadóhoz, hanem a kiadó változott meg a fejünk felett, ennyi. A Vogel - természetesen - új emberekkel, új szerkesztőgárdával rögvest folytatta a PCGuru és Chip újságok kiadását és az idők során a Gamerből, Magyar PC Magazinból néhányan ''visszamentek'' a vogeles PCGuruba, Chipbe, és mára már az volt a helyzet, hogy az eredeti, régi ''igazi'' PCGuru gárda kettévágva, össze-vissza keveredve volt a két kiadónál. A Gamer név azonban nem volt elég ütős, a kiadó stratégiai lépései - ezek szerint - nem hoztak átütő eredményeket, sőt, sokak szerint a teljes játék elmaradása kimondottan nagy csapás volt, és mára eljutottunk abba a helyzetbe, hogy a kiadó döntése a Gamer kiadásának beszüntetése lett.
-
Kain
senior tag
Bár az utóbbi időben én se adtam ki pénz egz újságért se (volt haver lapzúzdában aki hozta
),azé kicsit elszontyolodtam a hír hallatán.
Az 576-ot jobban megsirattam,mert nekik az összes! számuk megvan,meg a COV-nak is,mikor már e két ősküvet megszünt a Guruhoz fordultam bánatomban,és naon jól elszórakoztam rajta.Aztán ők is megszűntek (így belegondolva lehet azé mert áttértem rá
),és a széthullás után már nem vettem semmi.
Szal kár értük (is). -
Yutani
nagyúr
Engem pont nem érdekeltek Brazil és az olvasók hülyeségei...
Elsősorban a hardvercikkek érdekeltek. Oldman király csávó volt sokáig számomra, mert máshol nem olvastam ilyeneket, de persze szúrta a szemem az elfogultsága. Csak Asus és Intel, meg néha befért egy Abit is. Ez eléggé gáz volt.
Aztán jött az internet, és Oldman megszűnt fényes csillagnak lenni a magam kis harvertuning égboltján...
-
divot
veterán
Valaki ismeri rendesen a szakítás történetét. Annak idején olvasgattam ezt-azt, de hát értelemszerűen mindkét szerkesztőség mást mondott.
-
Szőrös
veterán
Na jó internet...hát valóban...jó az meg minden csak hát ippeg külön élmény brazil szösszeneteket olvasni amikor rötyin trónol az ember.
Én is megjelenés óta vettem Guru-t aztán Gamert...sajnálom , hogy megszünnek de nincs mit tenni..pénz beszél ők meg sajna nem tudnak mit tenni. Mindenesetre az biztos , hogy rengeteg embernek szereztek kellemes perceket /és sok segítséget/ az írásaikkal.
Béke poraidra Guru /merthogy nekem mindíg is azok maradtok / soha nem felejtünk el.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Nagyon sokáig vettem én is a PC GURU-t, majd egy.két GAMER-t is, de ahogy jött a szélsáv internet, onnantól nem vettem egyet sem...
-
greenface
aktív tag
Én két dolgot fűznék hozzá:
1. Amióta tömegesen elterjedt az internet (2-3 éve), nagyon nehéz fenntartani ezen újságok létjogosultságát - talán nem is lehet...
2. A szóban forgó lapot nem sajnálom, mivel egy akkora tahó írásainak adott teret, mint az öreg... -
peterqe
aktív tag
Szoktam elég gyakran 1-2 hónapos mindenféle újságokat kapni ismerőstől. Nemrég belekerült a ''csomagba'' egy 1996-os PC Ultra (Quake, Z, stb leírással). Iszonyat nagy nosztalgia kapott el.

-
anaqer
veterán
Dícséretes ahogy próbálod védeni a mundér becsületét - mindazonáltal ez nem jogosít fel arra, hogy szavakat adj a számba, now does it.
Fogalmam sincs, hogy mit változtattak az elmúlt másfél évben, és ennek szerintem eléggé nyilvánvalónak kellene lennie abból, amit írtam.
Erről a szépséges NV30 bemutatóról viszont akkor talán már meg sem emlékeznék, nem venném a lelkemre ha tényleg álmatlanul hánykolódnál ilyenek miatt. Tudod: ''Nem baj főnök, csak agésség legyen...!'' -
FPéter
aktív tag
Teljes mértékben egyetértek. A GAMER már csak egy nagy rakás nyavajgás volt ahhoz a színvonalhoz képest, amit anno a PC Guruban képviseltek.
A Hardver Fórumban vírusírtásról értekeztek, a szerkesztőség néhány tagja az öntömjénezésen és ''vallásalapításon'' kívül nemigen adott hozzá semmi érdemlegeset az újsághoz. -
-
Foobar
tag
''Lehúzták a konkurenciát, hogy ott 1 jó játékra jut 3 gagyi (ami igaz is volt, de mégis több igazán ütős játékot adtak tavaly a PC Guru-hoz, mint a Gamer-hez - utóbbinál csak a Disciples 2-re emlékszem jó szívvel)''
Nem akarok flamet, de NEM húzták le a konkurenciát...Sosem tettek ilyet. Ezt egyszerűen nem tudom, honnan veszed. Nekem megvan ez összes szám, olvastam őket...ofkórz
''beszüntették a teljes játékot (ezáltal spóroltak egy csomó pénzt)''
Kénytelenek voltak, a pénz diktál
''Utána elkezdték nyomni a B-kategóriás filmeket (miután lehúzták a B-kategóriás játékokat, LOL).''
ezt itt nem értem...mármint amit dőlt betűvel kiemeltem.
A PC Guru meg a Gamestar nemzetközi játékmagazinok, és szerintem sokkal színvonaltalanabbak mint a Gamer volt, de mégis megmaradnak mert van PÉNZÜK ahhoz hogy teljes játékokat adjanak az újsághoz. -
Foobar
tag
Áá de kár
Én úgy szerettem Brazil, Flatline meg Lucas Z írásait. Egyébként a hardver-részleg már egy ideje nem volt benne valami erős szvsz, de a többi része jó volt, meg hát tök szerettem a szerkesztőket...
-
Drizzt
nagyúr
Na, ez nagyon off lesz, de CoVboyról nem tud valaki valamit? Tudjátok, aki kezdte a Commodore világgal, majd a Computer világgal, aztán meg 576...
-
Raymond
titán
Az elso floppy-s szamokat is olvastam mar Amigan, utana meg a nyomtatottat - Amiga es PC ''valtozatot'' is. Igaz mar par eve hogy utoljara lattam a PC Guru-t, de a nevekre maig emlekszem es Brazil, Lily vagy Mocsi nem hiszem hogy el fog veszni a nagyvilagban, de a ez van......a nyomtatott lapoknak annyi - csak a legerosebbek maradnak meg.
[Megjegyzes: az Amigas Guru magazin utolso vagy egyik utolso szamam meg mindig megvan valahol egy dobozban
]
A CD-s vagy DVD-s mellekletnek ket-harom eve nagyon sok ertelme volt es meg ma sem eldobando rengeteg ember szamara. Az elso DVD-s mellekletek valamikor ket es fel eve kezdtek jonni, addig 1-3 CD volt a norma.
R.I.P. -
lol
senior tag
576 kilóbájt jaj mennyire szerettem, mindig mikor megjött a postával és már messziről éreztem a friss kilobájt szagot jaj megszakad a szívem
bruhuhuh
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Én pedig pont az ellenkezőjét tapasztaltam...
Nálunk igen kevés helyen lehetett volna letölteni a CD-n lévő dolgokat.
Mindig mindent a CD mellékletekről szereztünk be.
Senkinél nem volt net, suliba meg max kislemezt lehetett vinni a csigalassúságú nethez... Úgyhogy mindig vártuk az új CD-t, és elejétől a végéig át is néztük
Emléxem a tátott szájakra amikor néztük az ilyen-olyan előzeteseket
Sajnálom a Gamer-t... remélem a szerzőgárda nem veszik el a süllyesztőben, mert kár lenne értük. -
Sick Boy
őstag
Szerintem az a jó, ha sok van. Tudsz választani.
Életemben egyszer vettem Gamékkal kapcsolatos újságot, valami Gamesztárt, össze volt csomagolva ezervalamennyiért 2 szám (persze nem az aktuálisok) és volt hozzá 4-5 teljes játék, pl a SWAT 3 és tök jókat játszottam vele.
Az ember hajlamos azt hinni, hogy csak a helyi szoftverkalóztól lehet jó cuccot beszerezni, pedig nem, tökre megérte a pézt, ugyan a lapot fel se' lapoztam, de azér' jó.
Én sajnálom, h megszűntek, hellyel-közzel (vajon így kell írni???) azért ebben is képben voltam...
R.I.P.
valami véget ért...
-
Keitaro
addikt
2000 előtt még azért kevés ilyen volt szvsz, és bevallom nem szeretem a játékdemókat

Nem tudom mióta van jó másolásvédelem, de már jóideje lehet akármilyen patch a cd-n a sok biztonsági másolatra nem megy fel...
A driver pedig szvsz legtöbbszöt az nV-seknek okozhatott fejfájást ahol naponta kettő is megjelent...
Szerintem ha valaki nagyon akarja pár MB-s letöltést elintézhet magának (suliban, munkahelyen, netcaféban pl)
De mint mondtam, elhiszem, hogy vannak akiknek jó, csak azt mondtam szerintem ők voltak kevesebben.
(és jelzem hol voltam én anno még az adsl-től, vagy chellotól vagy akármi ilyesmitől) -
Keitaro
addikt
Nem kell annak lenni. A moderátorság tényleg más, azt ingyen csinálja az ember

Egon : emlegetted a mellé adott média minőségét. 576-ban szerettem a : csakazértse lesz CD hozzáállást, mert tök feleslegesnek találtam, hogy megtömjék minden hülyeséggel amire semmi szükségem...
Szerintem legalábbis kevesebb embernek jó mint fordítva -
F-ECT$
titán
PC Guru marad? Nem ment/megy oda vissza a Gameresek egy része? (Egyébként én is a szétválásig vettem kb a lapot, sőt 3 Guru táborban is voltam...)
-
Egon
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Lehet hogy ezért meglincseltek, de:
Nos, én nem sajnálom, hogy megszűntek.
1994. szeptembere óta veszek/vettem minden hónapban játékkal foglalkozó PC-s magazint (kezdetben a PC-X-et, aztán 1997 elejétől az akkor jobb színvonalat képviselő PC Guru-t).
Szubjektíve folyamatosan a színvonal csökkenését érzem (pl. anno a Civilization-ról jobb helyen vagy 10-15 oldalnyi leírást adtak, részletes kezelési útmutatóval, táblázatokkal stb. - kvázi gépkönyvet, ami nem jön rosszul, ha nincs olyanja az embernek, ugye érted...
Az Alpha Centauri-ról már csak egy 4 oldalas, minden konkrétumot nélkülöző gagyi cikk jelent meg). A franc se volt kíváncsi olyan leírásra, amelyiknek tetemes része arról szólt, hogy ''hajnali fél háromkor, tök kómásan írom a cikket, és a pöcsöm is tele a lapzártával'' stb.
Mindazonáltal ami végképp betette a kaput (és ami miatt nem is vettem idén már a lapot), az a teljes játékok körüli hercehurca volt. Lehúzták a konkurenciát, hogy ott 1 jó játékra jut 3 gagyi (ami igaz is volt, de mégis több igazán ütős játékot adtak tavaly a PC Guru-hoz, mint a Gamer-hez - utóbbinál csak a Disciples 2-re emlékszem jó szívvel), beszüntették a teljes játékot (ezáltal spóroltak egy csomó pénzt), és azzal a lendülettel felemelték az újság árát (nekem ne mondja senki, hogy 3 CD hozzáadása kevesebbe kerül manapság, mint 1 DVD!!!).
Utána elkezdték nyomni a B-kategóriás filmeket (miután lehúzták a B-kategóriás játékokat, LOL).
A piac ítélt. Ennyi.
Sok-sok játékmagazin volt már a kezemben, de a leírások színvonala még csak meg sem közelítette a Cool magazin nevű, mindössze pár számot megélt gyöngyszem cikkeit. De mivel nem voltak friss leírások (idő kellett az alapos kivesézéshez), illetve nem volt színes a lap, a piac, a közönség akkor is ítélt - rosszul... -
Flashy
veterán
az internet öli meg ezeket az újságokat. minek vegyek újságot, amikor sokkal hamarabb elolvashatom a játékleírásokat neten, képeket, videókat nézhetek belőle, etc. persze, akinek nincs netje vagy nincs gyors netje annak a demo letöltés már nemjátszik, jól jött az újságmelléklet CD. de egyre terjed a so called szélessáv, ez ellen tenni nem lehet - más kérdés hogy érdemes-e tenni ellene: a jó írók bizonyára megállják a helyüket elektronikus újságoknál is, az meg ugye újrafelhasznált elektronokból van, nem kell hódot enni. többek között.
-
anaqer
veterán
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Nagyon nem.
Megnéztem, 2003/1 szám, ha valakit érdekelne.
Eszköz hiányában nem tudok scannelni belőle, pedig tanulságos lenne.
Egyedül a Fallout:Tactics miatt érte meg, a papír része sajtóhulladék. -
Keitaro
addikt
RIP, volt pár író akit szerettem

(talán 2-3 számom van össz PC Guru és gamerből összesen, de azért így van) -
Glottis
senior tag
Érdekes. Az 576-ot miért nem siratták ennyire? Pedig az nem 2 évig bírta...
-
Esmein
nagyúr
Az utolsó papírformátumú újság, amiért fizettem, az a p4-es hűtős PCM és csak andorpapa keze munkája miatt vettem meg. Aztán nézem, jé emvy is írt egy cikket, gyorsan elolvastam azt is

Tervezem továbbra is néhány szám beszerzését. -
HM21
tag
Mióta meglett a netem azóta én sem vettem
A Guru-ban meg a Gamerben is a ''hardver rovat'' volt mindíg is a kedvencem, szétszakadtam a röhögéstől Oldman papa cseppet sem elfogult írásaitól
Azt sajnálom hogy azt már nem olvashattam amint próbálja megmagyarázni hogy a Prescott miért is olyan jó nekünk.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Azt kell, hogy mondjam, várható volt. Sajnos, mert én is nagyon szerettem a gárdát (bár kb. a Gamerré válás óta nem veszem a lapot, de ennek egyetlen oka, hogy szinte alig játszok PC-n, így nem éri mega havi 1000-2000 Ft-ot kiadni rá). De egyszerűen túl sok PC-s újság van a magyar piacon. S bár nem tudom, hogy az utóbbi években mennyire változott az arány, de amikor én abbahagytam a lap vásárlását, akkor nagyrészt a game-re fektették a hangsúlyt. Azonban az 576kbyte megszűnése már azt mutatta, hogy erre (pusztán gamer lapra) nincs, vagy kevés az igény. Ráadásul a jól bevélt PC Guru név elvesztése is sokat rontott a helyzeten. A ''mainstream'' olvasóközönség nem azt jegyzi meg, hogy ki írta a cikket, hanem azt hogy mi volt az újság címe. Ráadásul (legalábbis gyanítom) a jelenleg piacon lévő PC-s lapok közül a Gamer-nek volt a legkisebb anyagi háttere, ha jól tudom, nem áll mögötte multinacionális cég. Innentől kezdve szinte már tényszerű, hogy ő fog bukni elsőként. Sajnos

-
caleb
aktív tag
Kár értük

-
anaqer
veterán
Amíg PC GURU volt kedveltem, és szűküs anyagi lehetőségeimhez képest vettem is (~negyedévente) - nem utolsó sorban oldmanen röhögni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyszer véletlenül vettem egy példányt már az új ''GURU'' szerk. tollából is.
Az volt az utolsó nyomtatott sajtótermék amiért érvényes fizetőeszközt kiadtam. -
Esmein
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Pedig kb 3 évfolyam van meg a pcguruból. Muter ki akarta hajigálni őket, de én sebzett oroszlánként védtem !
Egyszer majd ha sok időd lesz, nem akarod az egérgyűjteményed értékét felbecsülni ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Erről én is tehetek. Tavaly óta nem vettem az újságot

-
kamikaze boci
őstag
''A most pénteken megjelenő szeptemberi szám lesz az utolsó a GAMER magazin két éves történelmében.
1991-ben egy új lemezújság jelent meg Guru néven, amely később papírújsággá alakult. Az Amigás korszakot követte a PC-s, és az évek száma nem fogott a kitűnő színvonalon. Ugorjunk egy kicsit az időben: 2002. szeptember. A szerkesztőség feláll a PC Gurutól és saját újságot alapít GURU Gamer néven, amely egy per miatt hamarosan GAMER Magazinná alakult. A lap 2003 tavaszának végén túléli a szerkesztőség nagy részének távozását, és ahelyett, hogy a színvonal csökkent volna, emelkedett, hála az új cikkíróknak, mint pl. az egyik kedvencemnek, Flatline-nak. A GAMER számomra mindig is a legjobb újság volt és marad, mert sehol máshol nincsen egy helyen Brazil Levrovja, Lily, Mocsy, Flatlány és a többiek cikkei. Hiányozni fognak.
In Memoriam GAMER magazin, GURU & GAMER team. 1991-2004. Az újság fóruma továbbra is elérhető marad itt, ezenkívül a ''Brazil itt'' témában olvashatók további információk az újság megszűnésével kapcsolatban.''
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azt hiszem ezzel be is fejeztem a nyomtatott formátumú újságok vásárlását...

(Van ilyen!

). A megmaradt PCGuruba (létezik mégegyáltalán?) szinte kizárólag ilyen kis nokedli figurák írnak borzasztó alacsony színvonalon. Még az állandó szófordulatokat sem képesek normálisan használni. Olyan ''Zapu ismertea főnökötitta zujságnál, szt montahogy hadirkájjakmán ide énisis'' stílusban alkotnak - ezzel megcsúfolják a Guru nevét.

Az Alpha Centauri-ról már csak egy 4 oldalas, minden konkrétumot nélkülöző gagyi cikk jelent meg). A franc se volt kíváncsi olyan leírásra, amelyiknek tetemes része arról szólt, hogy ''hajnali fél háromkor, tök kómásan írom a cikket, és a pöcsöm is tele a lapzártával'' stb.