- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
válasz
bringasisti #1246 üzenetére
Minek a Pro, mikor ezt tudja az ingyenes is?
Endomondo mellett van még pár tucat hasonló. Ráadásul vanak kifejezetten inkább túrára szánt alkalmazások és nem feltétlenül alapból futóknak szánt appok.
Azért a telefon is szépen tud merülni egy fél napos trackeléstől. Ha ez szempont, akkor powerbank, vagy tényleg GPS-es óra.
-
padi68
senior tag
válasz
bringasisti #1244 üzenetére
ezt most nem értem....
Telefonom van endomondo licenc mihez kell?melyik órához?
-
padi68
senior tag
Sziasztok, az RBX mennyire megbízható cég?
Ha azt írják, hogy "24 hónap GARMIN gyártói garancia" akkor az hiteles?Terepen való gyaloglásra( erdő) , esetleg kerékpározás, gyaloglás szeretnék egy útvonal rögzítős órát( gps), jó lenne ha magasságot is korrektül mérné, pulzus mérés nem releváns számomra.
Melyiket és miért ajánlanátok?
Polar M430/ ca. 62eFt
Polar V800/ca.114eFt ez EP-ra elszámolható, ami előny....Garmin Fenix 3/ ca. 100e Ft
Garmin Forerunner 235/ca.90eFt
Garmin Vivoactive HR/ Emagon most 55.000FtKöszönöm Á
-
IzI
senior tag
válasz
bringasisti #1241 üzenetére
Kösz.
Nem hangzik rosszul,mert így elég sok pénzt meg lehet spórolni.
Ezzel meg bizonytalanabb lettem. -
IzI
senior tag
válasz
bringasisti #1239 üzenetére
Öv + telefon,ezt hogy érted,azzal mit tudsz mérni pulzuson kívül ?
-
IzI
senior tag
válasz
bringasisti #1237 üzenetére
Kösz.
Próbálom kitalálni melyiket vegyem,de nem egyszerű.
Szívem szerint tomtom runner 3 venném,de annak szíja könnyen szakad állítólag.
A többi sajnos csuklón is mér,ami tök felesleg számomra,így kénytelen vagyok megfizetni ezt a pluszt.
Garmin Vivoactive HR Enag-on jöhetne csak szóba,de rizikós ott.
Garmin Forerunner 35
Polar M430 Polar-nál csak angol menü van és kicsit drágának is tartom.
Polar M200Ezeket nézem,plusz,amit találok 65e Ft-ig bezárólag.
Esetleg,ha valakinek valami tapasztalata ezek közül vagy más alternatív lehetőség,akkor kérem ossza meg. -
IzI
senior tag
H10-es pánt memóriája,csak a pulzussal kapcsolatos dolgokat tudja elmenteni,abban az esetben,ha nincs rajtam az óra? Tehát megtett távolságot,csak abban az esetben tudja,ha van rajtam külön lépésszámláló.
Jól gondolom ? -
törölt tag
válasz
bringasisti #1233 üzenetére
Garmin-ok nem olyan jók optikai mérésben a Polar m430 jobban sikerült még a Fenix 5-is optikai szinten szerintem.
Nagyon sok nő kimegy a szigetre lefutja egyenletes 6-7 tempóban az 1-2 szigetkörét ők évek múlva is csak annyit akarnak nekik ahhoz a tempóhoz tökéletes lesz az óra.
Olvastam teszteket pl résztávozásnál ahol már erőteljesebb dinamikusabb karmozgás van arra gyanakodnak amiatt mérhet sokszor fars adatokat vagy mikor futás közben eszik iszik valaki olyankor elmozdulhat gyakrabban az óra.
A lassabban reagálás meglesz a mellhasövhöz képest arra számítani kell de lassabb tempójú futásoknál nem lesz olyan kiugró nagy különbség csak 1-3 ütés eltérés m430 óránál.baráti stílusban
-
-
törölt tag
válasz
bringasisti #1231 üzenetére
Látom már te ilyen okos kolbász vagy.
Láttál már futni embert?
Egy 6-7 tempóban kényelmesen kocogót meg tudsz különböztetni egy tempósan,iramot futó embertől? -
törölt tag
Kicsit el lett túlozva ez az optikai pulzusmérés dolog.
Tudni kell,hogy mire veszi az ember és az m430 a legjobbak között van az optikaiak között.
Az asszonykádnak pontosan fogja mérni pl az egyenletes 6-7 tempóban lenyomott 5-10km távolságát.
Ha már komolyra venné a figurát és keményen rész távozna,domb edzene lendületesebb karmunkával dolgozna ott már lennének érdekes kiugró mérések. -
IzI
senior tag
Köszönöm a válaszokat !
Erről valami vélemény? TomTom Runner 3 -
IzI
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek Polar m200, Polar m430 vagy samsung gear fit 2? Vagy más ajánlott.
Polar H10-el használnám.Ezek az órák terembe is fogják a gps jelet vagy csak szabadtéren jók inkább?( Megtett táv miatt,foci)
Meg mekkora távolságra lehet egymástól a mellkaspánt és az óra,hogy működjön is ? Mert sokszor focizom és az óra nem mindig lehet rajtam.Pulzus,megtett távolság és adatok naplózását akarom elsősorban,ehhez keresek órát.A többi funkció csak ráadás.
-
cekkk
veterán
válasz
bringasisti #1219 üzenetére
De ha annyira rossz lenne, akkor már a felhasználók kibuktak volna és nem mennének bele egy presztízs veszteségbe.
-
bringasisti
őstag
Egy örök igazság: ahol lócitrom van ott veréb is van. A gyártó azt erőlteti ami számára nagyobb profitot eredményez. Kedvenc példám mikor a nevenics kategóriás gyártó úgy hirdeti a kéziszerszámot hogy számítógéppel tervezett ergonomikus rezgéscsillapítóval ellátott fogantyú és 3 méter hálózati kábel. Vagyis hogy a nyélre van egy gumi csík ragasztva. A másik ami már márka azt írja hogy 2.3 J az ütőenergia.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Én most vettem az asszonynak egy M430at vagy is ma kapjuk meg. Igaz karácsonyi ajándék lesz így tesztelni meg fogjuk tudni.
Az egyik boltban pl azt mondták, hogy a M430 a sláger, először M400at akartam de pl az nem tud rezegni, neki pedig az intervallumos edzéshez ez szükséges.Ha nem lesz jó mérés akkor legfeljebb veszünk hozzá egy pántor. Viszont az nem értem, ha ezek ennyire rosszak lennének akkor miért erőltetik a gyártók?
Mert ahogy néztem ebben az 50-60 ezres kategóriában már ez az alap, nem a pánt. Pedig én is szívesebben vettem volna pántosat ha rezegett volna. -
válasz
bringasisti #1216 üzenetére
Oké, lehet.
-
válasz
bringasisti #1213 üzenetére
A csuklón viszont vastagabb erek vannak mint az ujjbegyben.
Mindegyik eszköz használ "algoritmust". -
Galahed
senior tag
Az alap gondom nekem azzal, van hogy a csuklón elhelyezett óra az nem mér, hanem kalkulál. Egy algoritmus próbálja kiszámolni a pulzusértéket a hajszálerek tágulásából. Ez messze nem ugyanaz mint a pántos megoldás ahol a sziv elektromos jelét veszi alapul. Ez utóbi EKG pontos a másik meg egy közelitő érték.
Off: (nem Neked szól hanem úgy általában)
Pl a test zsirtalrtalmát mérő eszközök is egy nagy népbutitás ahol megfogsz két érintkezőt (vagy ráállsz)és az jól kiszámolja a test zsir- viz és egyéb mittudoméntartalmát. (persze elöb meg kell adnod /mérned a súlyod magasságod stb...) A szoftver részét megnézve, egy táblázatból kikeresi a fenti megadott paraméterek alapján hogy te bizony kórosan sovány vagy vagy elhizott... l Amit mér az nem más mint egy gyengeáramú áramkör amit a kezeiddel (vagy lábaiddal ha ráálsz) zársz és annak az ellenállás - vezetőképességéből kalkulál (megint csak nem egzakt módon) és módosítja a betáplált táblázat értékeit, majd jól megjeleniti... Lásd az értékeket, hogy mennyire eltérnek fürdés elött, után stb... ahol megváltoznak a tested vezetőképességének paraméterei.
-
bringasisti
őstag
Pont itt a tévedés lényege amit írtál. Az ujja az embernek más bőrfelület mint a csukló ugyanis a tapintás miatt más a szerkezete mint a csuklónak ! Másik rendkívül fontos szempont hogy egy olyan eszközt használnak ami könnyű ezért együtt mozog a dióda a bőrfelület adott pontjával azért mert egy kialakított fészekbe teszed a mérendő felületet. Tehát e két rendszer között az a hasonlóság hogy a Trabi és a Ferrari is négy keréken gurul, csak a tempó más. Múlt héten voltam orvosnál, egy olyan csipeszt tett az ujjam végére ami egy 5 centis kábel segítségével kapcsolódott a kijelzőhőz pont azért ha egy rezgő kezű beteget mér akkor a beteg újának a vége a könnyű sújt a befoglaló férőhely segítségével együtt tudja rezegtetni és a dióda mindig ugyanazt a receficét méri, míg a nehéz vas az asztalon pihen.
-
Yoshida
aktív tag
Az itt is ajánlott Garmin facebook csoportban tesztelték páran, bal kézen csuklómérés, jobbkézen másik óra, és pánttal. Hát voltak eltérések, átlagpulzus az stimmelni fog, de le meg fel is durva eltérések vannak, ahol mondjuk mellkaspánttal megindult 120-ról 150-re a pulzus, ott simán volt hogy a csuklón mért meg felment 160-170-re pl. Lefelé is ha a pánttal mérten nem volt pl. 120 alatti az edzés során sehol, a csuklós mérésnél simán lement 100 alá is akár néha.
-
válasz
zharkanyi #1208 üzenetére
"Te, vagy az orvos se tudna pulzust mérni a csuklódon, nyaki ereden ha közben lendületesen futsz."
Miért nem? Ez meglepett, mert terheléses vizsgálatnál (futógép vagy szobakerékpár) szokták ujjvégen mérni a pulzust.
A kereskedő pedig szerintem inkább azért ajánl pántot, mert az óra után mellett az is eladó neki. Biztos hogy pontosabb, de nem hiszem hogy annyival, amennyire gondoljátok.
-
zharkanyi
tag
válasz
bringasisti #1209 üzenetére
Már akinél.
Biztos van aki jobbján hordja, 8 cm-vel a csuklója felett és a belső oldalon, mert úgy épp jól mér neki.
Feltéve persze, ha előtte gyantáztat és #FFE5CC színűre szoliztat. -
zharkanyi
tag
Akkor lenne igazad, ha a szenzoroknak nem kavarna be millió féle dolog sport közben.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy aktív mozgás közben többnyire bekavar. Te, vagy az orvos se tudna pulzust mérni a csuklódon, nyaki ereden ha közben lendületesen futsz.Sajnos a legtöbb esetben ez az óráknak sem megy, vagy legalábbis sokat belehibázik. Izzadunk, rázkódunk, hidegben és melegben is sportolunk... Ja és nagyon különbözőek vagyunk. Nem tartom kizártnak, hogy valakinél jól mér. Lehet épp nálad is.
Amúgy ezen teljesen felesleges vitázni, ha még a kereskedő és forgalmazó is a mellkaspántot ajánlja sport közbeni pulzusmérésre.
Okt. 27-én voltam bent Zergénél és ki kellett várnom, míg egy panaszos vevő a csuklós pulzusmérés hibái miatt javíttatni/cseréltetni akarja az óráját. Természetesen az órájának és a pulzusmérésnek semmi baja nem volt. Szépen mért csuklóról. Az ürge meg csak hajtogatta, hogy mely esetekben milyen hibák jelentkeztek. Zsolt meg határozottan mondta, hogy ez normális. Ő mindig el is mondja, mikor szóba kerül. Honlapján is leírja...
Mint korábban írtam:
Stressz szint, nyugalmi pulzus, betegségek és túlterhelés előrejelzésére, de még valamilyen módon a fejlődés visszajelzésére is használható a csuklón mért pulzus. Szóval jó dolog ez.
Aki viszont a sport tevékenység közben mért pulzusból érdemi következtetést szeretne levonni, vagy pl. pulzustartományok alapján edzeni az vegyen mellkaspántot. -
bringasisti
őstag
Nincs nagy gond, de okom volt a témát körbejárni. Mikor 24 órás holter volt rajtam elmentem tekerni egy iszonyút. Mivel vén fasz vagyok a pulzusom 153- ra ment fel az 55 kilométeres távon néhány alkalommal. Közben a pántot is használtam és pontosan mutatta hogy vagy egy tucat alkalommal 153 a pulzusom. Egyszer se mutatott 154- et. Azonkívül mutatja hogy mekkora a szórása a szívemnek. Mit említettem a gyerek méregdrága almás órája meg mit mutatott mikor kocsival másfél kilométert autókázott hogy felugorjon hozzám.
-
válasz
bringasisti #1204 üzenetére
Az ugyanúgy végtagon (ujjon ez esetben) mért pulzus, és nem mellkasi szívritmus.
-
válasz
Galahed #1200 üzenetére
Érdekes ez. Érdemes amúgy megnézni, hogy mi a pulzus orvosi definíciója. A periférián kitapintható szívverések száma, vagy más megközelítéssel az ütőerekben tapasztalható lüktetés. Csuklón, nyakon stb mérik. Ha orvosi vizsgálathoz megfelel a kézzel kitapintható pulzus, akkor szerintem egy optikai szenzor, ami az erek összehúzódását ennél sokkal precízebben érzékeli, nehogy már ne feleljen meg nem orvosi, hanem sport- és hobbicélokra. Szerintem egy kicsit túlerőltetett ez a pántosdi.
Tehát, pulzus az karon, lábon, nyakon mért. Szívritmus, orvosi kategória, mellkason mért. A szívritmus egy pulzustól kicsit összetettebb ritmika.
-
bringasisti
őstag
[link]
Szerintem kár rugózni a kérdésen, nem készítenének ilyen orvosi eszközt ha a szőrős ráncos mozgó bőrön lehetne valamit mérni. Pontosabban valamit lehet mérni, valamit de nem értéket -
Yoshida
aktív tag
bringára se jó a csukló mérés? Nekem pont arra lenne jó, mert sokszor elfelejtettem magammal vinni a pántot... És bringán viszonylag stabil az ember keze, nem ugrál úgy, mint futáskor.
-
zharkanyi
tag
Mutatok két tipikusan nem jó csuklón mért pulzust.
Szerintem az elsőt nem kell magyarázni:
A másodikhoz jó tudni, hogy a legalja 100 körül, a teteje 180 körül van. Ilyet egészséges szervezet nem csinál, egyenletes tempó mellett. Másik futó mindeközben ugyanott 150 +-10 pulzuson mozgott:
A háttérben a szintmetszet van szürkével. Pont a verseny végén egy nagy emelkedőn senki nem megy le 100-as pulzusra. Annyival felsétálni nem lehet egy akkora hegyre.
-
zharkanyi
tag
Erre inkább én mondom, hogy na ne már.
Olvastam ugyanis, hogy van aki jobb kézen, másik meg csukló fölött vagy 7-8cm-el hordja csak azért az órát, hogy jól mérje a pulzust. Más meg borotválja a kezét azó alatt!
Na ne már!
Nehogy már ilyenekkel kelljen szívni. Órát vettem, ami nem lötyög a karomon. Ha még egyet húznék rajta már elszorítaná a kezemet. Az meg elképzelni se tudom, hogy ne ott legyen a csuklómon ahol van, mert mindkét irányból magától idavándorolna, lévén itt a legkeskenyebb a kezem.“Egy pulzusgörbére elég ránézni és az ember látja, hogy mellkaspánttal lett mérve, vagy csuklón.”
Ez pedig így van. Mindenhol írják, hogy a dinamikus pulzusváltozást a csuklón nem tudja csak lassan lekövetni. Ezt látni is a pulzusgörbén, az egyértelmű hibáknál pedig kilóg a lóláb. (Mondjuk egyértelmű hibák a Suunto óráknál mellkaspánttal is vannak.)
Stressz szint, nyugalmi pulzus, betegségek és túlterhelés előrejelzésére, de még valamilyen módon a fejlődés visszajelzésére is használható a csuklón mért pulzus. Szóval jó dolog ez.
Aki viszont a sport tevékenység közben mért pulzusból érdemi következtetést szeretne levonni, vagy pl. pulzustartományok alapján edzeni az vegyen mellkaspántot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Vicces képek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest