- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-13 19:17 Téma összefoglaló
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
-
ViZion
félisten
-
BullZeye
veterán
Azóta tesztelem pár óránként az írás olvasást (ma költözött a régi alaplap helyére).
Jelentősen javult és 230MB/s-el másol azóta, de szerintem processzor elfogy, és attól függően, hogy Frigate/flexget és a többi CPU vámpír mennyire nyüvi a processzort csökken/nő a másolási sebesség.
Jó lenne, ha Proxmox hiba lenne, mert akkor az jó eséllyel idővel javítva lesz, de tartok tőle, hogy processzor elfogy

-
BullZeye
veterán
Köszi a megerősítést, én voltam a tulok. Figyelmetlen voltam és nem beleírtam a meglévő sorba, hanem új sorba írtam az egészet:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet intel_iommu=on"
Screenshoton pedig nem a DEFAULT-ban van hanem a simába, szóval átraktam ahogy a screenshoton van és működik.
Alaplap miért írhatja, hogy unsupported?
Mindegy is, lényeg, hogy átadta az eszközt, úgyhogy szívhatok tovább vele

-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
BullZeye
veterán
Ha szerverről indítom is megvan a 2Gbit és igen, intel 225-V, N6005 procival.

(#1207) ViZion
Minek után az elméleti maximum 2,44gbit/s nekem a 2,3 tökéletesen jó, de bármi jó lett volna ami nagyobb, mint 1,5gbit.
Virtuális gépek között remélem csak a hardver szab korlátot, de itt ugye pont az a lényeg, hogy a számítógépre a szerverről a HDD max sebességével tudjak másolni, azért nem mindegy, hogy 10 perc valami vagy 22 perc.Úgyhogy az alap megvan, most próbálopk telepíteni egy Xpenologyt, bár itt a Proxmox által használt 1 terrás SSD-ből le kell csípnem valami virtuális kötetet, hogy 850 gigából 50 gigát HassOS használjon, és 800 gigát a Synology, erre még kell keresnem valami leírást.
-
BullZeye
veterán
Ez egy ITX alaplap, kell neki 24pin is

Pénteken megjött, tegnap reggel összeraktam a gépet, szülinapozás miatt csak este álltam neki telepíteni, most ott tartok, hogy fut Proxmox a gépen szüzen, leszedtem licencért nyafogást, és most fogom visszakeresni melyik programot írtad, hogy telepítsem Switchnek.

Szerk.
Mikrotik CHR ha jól értelmeztem az írásaidból.
-
BullZeye
veterán
Most jött 1 órája a mail, hogy fizessek sarcot!
kifizettem a 2500ft-ot, úgyhogy boldogan várom holnap-holnapután a boardot. 
Sajna 1.0 user vagyok, de hogy ne legyen kiesés kiszedem céges notiból a 16gb memóriát feleségem régi gépéből a tápot, meg vettem ma egy SSD-t aztán próbálkozom vele.
Ha esetleg van egy épkézláb leírás azt szívesen veszem

Ja és proxmoxot életembe nem láttam eddig, úgyhogy már annak a telepítése is jó lesz

-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
Ez alapján i226-v , de pici kínai bármit ráír

(#1111) tasiadam
1gig? akkor kb az értelmét veszíti, pont az lenne a lényeg, hogy 2,5gbites gépet rá tudjak kötni.
(#1112) ViZion
Komolyan? Azt hittem egy buta switch elfut egy marék homokon is.
Ez nem jó hír, akkor elengedem.
-
ozveo
tag
-
tasiadam
Topikgazda
-
ViZion
félisten
lejt a kábel
Cégnél mértünk párat az irodában anno, itt csak egy irányban, de eltérő sebességek voltak, pedig OS és a vasak az irodán közel egyformák. A szervernél ugyan abba a switchbe dugva... én lerendeztem annyival, h biztos a telepített progik miatt más a sebesség. -
Shkiz0
nagyúr
-
ozveo
tag
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
-
szpeti40
addikt
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Yettel topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Cyberpunk 2077
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tasiadam