Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz Balinov #3040 üzenetére

huhh, nem rövid... :DDD
    ZFS-hez nem értek, ebben nem tudok segíteni. Leírom, h mit néznék meg...
    Datacenterben a meghajtónál a shared be van pipálva?
    Ha jól értem, a Debian LXC kapott egy bind mountot (ezt nem látom a konfigodban :F ). Ha ez OK, a PVE host-on jogosultságok rendben, SMB és Debian alatt is tudod írni?

Fentebb linkeltem a Bind mount-ot. A PVE-n csinálsz egy mappát (/tank) ezt bind mounttal több LXC is elérheti:
    pct set 100 -mp0 /tank,mp=/mnt/storage
    Eleje ugye az LXC száma (100), utána a csatolási pont száma (mp0), utána a helye a PVE hoston (root-ban a tannk mappa), vessző után az LXC-n belüli csatolási pont (/mnt/storage). Nyilván ezek változtathatók, ahogy szeretnéd.
    Ezt több LXC-re is beírod, elvileg kész. Igen, az almappákat is látnod kellene.

De akkor sincs gond, ha samba-val érik el az LXC-k a debianra mountolt tárhelyet. Vagy sok használatnál az belassulna? Nálam nincs nagy teerhelés, így nem tudom, h a torrent mit művelne.

Itt a 2. hsz-ben leírja jól.

Még egy csavart lehet belevinni... CasaOS VM, ebben futhatnak dockerek, Casa-ba felcsatolod a megosztást, ott meg dockeresen elosztod, csatolod, akármi.

Nem mondom, h ez jobb, mint a külön LXC mindennek. LXC használatot a PVE szépen szabályozza. Itt meg van egy VM réteg "extra" a torrentek meg a minden bármik között.

Igen, Home Assistantnak ajánlott a VM, mert ebbe lehet addonokat telepíteni (ez is egy docker kezelő OS...), nem kell külön mindennek LXC vagy egy másik docker kezelő VM-ből görcsölni az eléréssel. Persze kinek mi a cél, van, aki külső adatbázist használ, meg szereti így felosztani a dolgokat, de mi meg lusták vagyunk... :D
    Adatbázissal, meg minden bizbasszal 5 GB alatti a HA mentésem, szal. nem rakok külön semmit. Nem mondom, h követendő példa, de HA VM-el azért sok minden egyszerűbb.

Ezért is írtam, h csinálj egy CasaOS VM-et, ott majd megoldja a többit magának, erre készült.

• tasiadam

Topikgazda

válasz Balinov #3040 üzenetére

ezt a szép hosszú dolgot amúgy megoldottad volna egy xPenology-val :D felrakod, emby-t lekapod, smb-t belövöd, meg amit akarsz és megy is.

Új hozzászólás Aktív témák