Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Szerkeszteni nem tudom már.
Ha egy idézőjelem van, akkor 3 idézőjelre kell cserélnem.
Például:
Teszt "Kft" >> Teszt "Kft"
"Teszt "Kft" >> """Teszt ""Kft""
""Teszt Kft >> """"Teszt KftDuplázás mégis jó lehet.
Amúgy optentől kapják így át adatok állítólag. Névben lehet elvileg szeparátor nem lehet . (Tab)
-
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Ismételten egy Powershell kérdést dobnék be. Legutóbb is sokat segített az itt kapott tanács.
Adott egy CSV, ami tartalmaz cégadatokat. Cégek nevei tartalmazhatnak idézőjeleket. Az import-csv kapcsán megadható text qualifier? A szöveg sajnos nem módosítható, mert sajnos a nevek tartalmazhatnak idézőjeleket. Most az import-csv idézőjeltől idézőjelig egybefüggő stringként kezeli, ami nagyon nem jó.
(5.1 a verzió, amivel dolgozok.)
-
Louro
őstag
válasz
sztanozs #20068 üzenetére
Én voltam szerencsétlen. A fájlt egy adatbázis táblába olvastam be. De a mező varchar volt nvarchar helyett. Azt átállítva helyreállt a működés az -Encoding Default paraméterrel.
Amúgy a [System.Text.Encoding]::GetEncoding(1250) kapcsán hibaüzenetet dobott, de valószínűleg azért, mert régi Powershell van a gépen.
Köszi mindkettőtöknek!
-
Louro
őstag
válasz
sztanozs #20064 üzenetére
Ha Total Commander-rel vagy Notepad++-szal nézem, akkor hullámos. Utóbbi szerint ANSI.
A jelenlegi saját fejlesztésű őskövület feldolgozóban 1250-es kódlap van beállítva és az jól kezeli. Mivel ember nincs, aki ismeri azt a feldolgozót - valószínűleg nem dokumentálták és a forráskód sincs meg, így kiváltanám, egy könnyebben kezelhető megoldással.A környezet pedig Powershell 5.1-es. Sajnos a 6-ostól kezelni tudnám, csak hát a cég.... meg van kötve a kezem :/
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Poweshell-lel kapcsolatban lenne kérdésem. Van egy fájlom, ami 1250-es kódlapot használ, de az istennek se tudom beimportálni import-csv segítségével. Az összes felkínált kódolást kipróbáltam, de a hosszú ékezetes magánhangzókkal nem tud mit kezdeni.
Valaki futott már hasonlóba és talált rá megoldást?Az nem megoldás, hogy a fájlt alakítsák át, mert ahhoz nem fognak nyúlni sajnos. Például a töltőállomás vagy az űrmérték szavakkal megszenved a rendszer, mert vagy ékezetesmentesít vagy hullámosra cseréli.
-
Louro
őstag
Anno webshopot írtam végső munkaként Codeigniter segítségével az ELTE-n még régen. Képszerkesztőnek az InkScape-et használtuk. De a Gimppel is elég jó viszont ápolok. Pár alap dolgot - pl. maszkolás - meg tudok csinálni benne.
A html5 és css3 hajnalán jött az sql az életembe és nem folytattam a webprogramozást. Egy basic honlapot össze tudnék rittyenteni, de a wp és társaival nem volt dolgom. De van mit még tanulni. A html5 egész nagy ugrás volt, ahogy láttam anno. A css-be is bejöttek a mozgások. Nem csak pozícionáláson volt hangsúly.
Lehet csak bolondos hóbort lesz, de akkor lehet ez lesz az irány, amit megnézek. -
Louro
őstag
Köszönöm! A rendszergazdai a HW miatt kiesett. Annyira nem tud az a rész lekötni. A backend megint nagy mély nekem. A frontendet nézegettem. Anno a html, CSS, JS volt nekem és azokat csíptem. A programozás nincs ellenemre. Sőt. SQL kapcsán is nem csak szimpla query-ket írok, hanem ciklusokat, elágazásokat, amiket sokan nem értenek, mert ők csak "select-eket írnak".
Az SQL kapcsán gondoltam jobban belemerülök az egyikbe - transact SQL -, de freelancerként nem nagyon keresett. Prezentálni utálok, így inkább valami "csendesebb" irányt gondoltam keresni.
Egyelőre felfedezés jelleggel, nem túlélésből vágok bele. Csak úgy érzem az SQL bár kényelmes, de lehet 10-15 év múlva beleöregszem. Kellene valami friss ismeret, ami érdekel, leköt és nem utolsó sorban jó kis forrás lehetne. Mostanában is túrom a netet, stackoverflow-t SQL témában, hogy miképp lehetek még jobb, de ezek már olyan pici trükkök, amiket a többség észre sem vesz. A bűvös mondás "lefut vagy fut le?". Nekem ez nem elég. Ha lehet jobb, miért ne. De talán azt az időt hasznosabbra is fordíthatnám, ezért gondoltam a programozásra. -
Louro
őstag
Most BI vonalon mozgok. De nem vagyok tanácsadó karakter. Gondolkodom, hogy kellene valami olyan munka, képzettség, amit akár otthonról is lehetne csinálni majd 5-10 év múlva fő jövedelemforrásként. Ez lenne a cél. Szóval nem 1 hét alatt akarok senior lenni. Csak BI területen nem látni azt, hogy nagyon nagy piac lenne freelancerekre
SQL ismeretekkel se túl nagy. Önmagában az még kevés. Olyat se találtam, hogy írj meg egy package-et, amit majd telepítünk és eredményét használjuk. Hisz elég nagy ismeret kell, hogy egy csomagot minőségileg megírjon az ember.
-
Louro
őstag
Köszönöm neked is és martonxnek is.
A felhő kapcsán néztem 2-3 videót. Persze szép és jó, de ahogy látom erősen jelen van a unix. Rengeteg paraméterezés, adminisztráció. Lehet kényelmes, a rendszergazdai világ nem nekem való.
Tegnap nézegettem pár videót, nézegettem Udemy-t és a React és Angular talán szimpatikus lehet. Előbbi gyorsabban tanulható, de utóbbi talán hosszabb távon hasznosabb lehet. Pythonnal már kellett ismerkednem a data science vonal miatt, bár elég felszínes Py ismeret kellett oda. Go-ról hallottam már. Csak valami kiindulópontot keresek, amire akár később építhetek.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Lehet elzavartok melegebb éghajlatra. Kicsit gondolkodok valami másban, mint amiben most dolgozok.
Amit tanultam: webprogramozás (ELTE-IK). Volt ott C#, Java, PHP, .... , de olyan rohanós volt, hogy kb. csoda, hogy átmentem.
Amivel dolgozok: T-SQL, PLSQL, Visual Studio (SSIS), VBA.Persze tudom, hogy ezek nagyon messze vannak a mai programozási nyelvektől, de ti mit tudnátok javasolni, milyen nyelvet érdemes tanulni, amiből később is piacképes lehet és esetleg bedolgozós munkákat lehetne vele vállalni? 40-hez közeledve nem kísérleteznék már annyira. Inkább célirányosan tanulnék. A felhőt ajánlották kollégák, de az nem olyan, amit távolról, megbízás alapon lehetne csinálni (szerintem).
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest