- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- tordaitibi: Chatcontrol
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9306 üzenetére
Kiprobaltam, hello world-el is, mar azelott is mielott megirtam a hsz-t, ugyanaz.
(#9305) cattus: Lehet, hogy ebben van vmi. Korabban, mikor futtattam egy programot, mindig feljott egy ablak, hogy az Avast Deep Screen egy file-t elemez... majd Nincsenek problémák üzenettel hagyta, hogy fusson a program. Most hogy mondod, feltunt hogy nem jon fel ez az ablak... lehet pont azota miota ez az egesz elkezdodott...
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
remélem tudtok segíteni. Korábban jártam itt, hogy milyen fordítóprogramot használjak C programozáshoz. Nos, használtam a Dev-C++-t egy ideig, gond nélkül. Majd egyik pillanatról a másikra ezzel kell, hogy szenvedjek: adott egy c forráskód. Lefordítom, le is fordul hiba nélkül. Majd mikor már futtatnám, csak "áll" a konzol, és nem csinál semmit, persze a program se fut le. Nem a forráskód a rossz, mert kipróbáltam olyan kódokat, amik hiba nélkül lefordultak+futottak, de azoknál is ugyanez a helyzet. Jó, mondom ez egy rakás f*s, uninstall, majd felraktam a korábban itt egy kolléga által javasolt Code:
locks-ot. Azt hittem, hogy ez majd megoldja a gondokat, de ugyanazt csinálja, mint a Dev-C++ (wtf?
) - áll a konzol, a program ugyan lefordul, de le már nem fut normálisan.
Erre gondolok, mikor "áll" a konzol:
így is marad addig, míg be nem zárom. Adalék, hogy miután bezártam, a Feladatkezelőben ettől függetlenül még fut két-három példánya a programnak, amit be se lehet zárni. Miután bezárom a konzolt kapok egy ilyen (hiba?)üzenetet (a pirossal kiemelt a kép alsó felén):Mi a fene okozza vajon ezt? Valami megoldás hogy normálisan programozzak C-ben? Ez most rohadtul nem jött jól.
Köszi.
-
vimes
senior tag
Köszönöm az eddigi javaslatokat
feltettem a a Dev-C++-t, nem egész jó volt, de a fordítóval nem voltam megelégedve. Megnézettem, h van-e a forráskódban hiba, nem talált semmit, futtattás, majd kapom a hibaüzenetet, hogy *.exe működése leállt, a Windows megoldást keres a problémára... hibaüzenet semmi. Lefordítom ugyanazt gcc-vel Linux alatt a Terminálban, azonnal jön a hibaüzenet, látszik is azonnal, hogy elhagytam az fsanf() egyik argumentumánál az & jelet. Fogalmam sincs, hogy egy ilyen alap hibát hogy nem vett észre... ezt a Code:: Blocks-ot mindenféleképp kipróbálom.
A környezethez, amiben programozunk, annyit, hogy Linux + gedit + terminál (gcc) a legjobb barátunk a szemeszter kezdete óta, zh-kon is ezt kell használni, semmi sallang. Semmi kényelmi funkció, emlékszem mikor C#-ot tanultam VS alatt kb. sose írtam ki pl. hogy Console.WriteLine, stb. kb. csak az Enter-t nyomogattam végig, de annyira elszoktam ezektől, hogy pl. amikor a Dev-C++-nál automatikusan kirakja a kapcsos, kerek, ill. szögletes zárójelek másk felét, inkább zavart, mint hasznos volt, most "szoktam vissza a jóhoz", de mondom sajnos gyakorlatom meg zh-n nincs ilyen kényelem
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
Windows-os C fordítóprogrammal kapcsolatos kérdésem lenne. Alapvetően valamelyik Visual Studio kiadás érdekelne (ingyenes a DreamSpark-ból). Tegnap előtt letöltöttem a VS 2013-at, de ott alig lehetett testreszabni a telepíthető komponenseket, egy csomó olyan dolog települ, amire nincs is szükségem ( Visual F#, stb.). Régebben használtam a VS 2010 Professionalt, és ott azt hiszem, hogy ki lehetett választani, hogy mely nyelvek könyvtárait akarom telepíteni, meg egy csomó minden mást, de ebben már nem vagyok biztos
kísérletezgetésből meg ennyi elég is volt. C-ben tanulunk programozni, nincs arra szükségem (még), hogy más nyelvekhez tartozó komponenseket telepítsek (feleslegesen foglalná a helyet). Tud valaki segíteni, hogy milyen c fordítót válasszak? köszi.
Szerk: a VS-t eddig csak C#-hoz használtam még régebben (kb. két éve utoljára), úgyhogy ha vmi hülyeséget írtam volna vele kapcsolatban, sry.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Sweet.tv - internetes TV
- Ilyen vékony egy professzionális Galaxy
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Windows Insider Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Hardcore café
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad Slim 3 DDR5, Garancia jún 2026
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest