Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Kösz az eddigi segítségeket most lett egy újabb hibám a fibonaccis python programmal. Itt a program.
import sysdef fibonacci ():
f=int(raw_input())
fib=[0, 1, 1]
fibo=[1, -1, 2]
if f>=0:
for i in range(f):
fib.append(fib[-1] + fib[-2])
print fib[f]
else:
for i in range(-f):
fibo.append((fibo[1] - fibo[2])*(-1)**(1-f))
print fibo[f]
fibonacci()Az a probléma, hogy negatív számokra nem értelmezi a Fibonacci függvényt. Az 1. lista a pozitív indexű Fibonacci-számokra vonatkozik, ezekre jól működik minden, a listához mindig hozzákapcsolja az új elemeket. A 2. lista a negatív indexű Fibonacci számokat tartalmazná. Viszont itt nem csatolja a listához az új elemeket, így minden negatív számra ugyanazt adja ki (jelen esetben a -3-at, ami a 2. és 3. különbsége). Miért nem csatolja hozzá az új elemeket?
-
kmisi99
addikt
Na oldódnak meg a problémák, de most már csak a legutolsó sorral van a gond.
Ezt írja ki rá
list index is out of range -
kmisi99
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Kösz a választ. Sajnos akkor is azt a hibát írja ha 1 re átírtam. Plusz most ez a hiba ha cmd ben futtatnám
"A megadott nevet <python> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként."És igen abban a mappában vagyok ahol a fájl van.

-
kmisi99
addikt
Heló! Ugyan láttam van külön python topic de eléggé pang. Egy borasztóan egyszerű problémám van amit viszont egyáltalán nem tudok megoldani.
Van egy program ami röviden tömören kiszámolja az n edik fibonacci számot ami a negatív egészekre is értelmezve legyen. Itt a program
import sys
def fibonacci (f):
if f<0:
print fibonacci(f+2)-fibonacci(f+1)
elif f==0:
print f
elif f==1:
print f
else:
print fibonacci(f-1)+fibonacci(f-2)
fibonacci(sys.argv[0])És ezeket a hibákat kapom.
Vagy
File "<stdin>",line 1
python fájlnév.py
^
Syntax error: invalid syntaxVagy pedig
NameError: name 'filename' is not defined -
kmisi99
addikt
Hogyan tudnék jobban megtanulni programozni C ben. Az iskolában alapból tanulom de nem igazán megy. Szeretnék sokkal nagyobb szintre fejlődni csak nem tudom mit kéne tanulni vagy épp milyen könyvet szerezzek be vagy valami.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Update 12.06. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mert nem igazán értettem. Nem értek a programozáshoz csak muszájból csinálóm szóval valahogy "magyarul" el tudod mondani?