Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- 
			  LOGOUT  
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Brown ügynök senior tag Delphi 7-ben íródott vállalatirányítási rendszert szeretnék egy "frissebb" nyelvre átírni. C++ és VB van idáig tapasztalatom. Játszik még a C# de azt még nem ismerem. Ti melyiket javasolnátok? (Előnyök, hátrányok). Szerk: A C++ csak tanultam, de nem alkalmaztam, ellenben ha megéri, szívesen felfrissíteném. 
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetéreMost már csak azt nem értem, hogy néhány oldalnál miért lehet mégis megnézni a képet, ha linkelem? Mire jó ha figyeljük a referer-t? 
- 

Brown ügynök senior tag Miért van az, ha egy oldalon egy kép URL-jét másolom és ezt a linket másnak elküldöm, akkor ő nem tudja megnyitni? (Forbidden) 
- 

Brown ügynök senior tag Ez sajnos csak demo. Valaki nem tud ehhez hasonló csak ingyenes programot? 
- 

Brown ügynök senior tag Delphi 7-ben íródott vállalatirányítási rendszerbe kellene egy kis szövegszerkesztőt beleilleszteni amivel valamilyen elterjedt szövegformátumot is kezelni lehet. Pl: rtf. Tinymce-vel próbálkozott a kolléga de nem vált be. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, ötlete? 
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreIgen, de ez SQL-ASCII. Egyébként jó így ahogy van, örülök, hogy sikerült legalább ennyire átkonvertálni.  
- 

Brown ügynök senior tag A másik, hogy honnan tudod, hogy amikor az eredeti karakterkódolású adatbázist latin9-es kódolással dumpolod, akkor az ékezetes karaktereket helyesen felelteti meg egymásnak? Onnan, hogy kipróbáltam és működik. Bár az ő és ű hullámosan jelenik meg, de insert/update esetén már helyesen jelennek meg.  A harmadik, hogy nem elég, ha a html-ben odaírod a karakterkódolást, hanem az is kell hozzá, hogy ténylegesen azzal a karakterkódolással legyen elmentve a file. Szerintem ezt én is írtam. Egyébként helyesbítek, az adatbázist is UTF8 karakterkódolással kell létrehozni és akkor minden működik. 
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetéreMegtaláltam a megoldást!  Először dumpoljuk az adatbázist: pg_dump -E LATIN9 regi_adatb > regi_adatb.sql Létrehozunk egy új adatbázist LATIN9 kódolással: createdb -E LATIN9 uj_adatb Belementjük a régi adatbázist: psql -f regi_adatbazis.sql uj_adatbazis Ezután a karakterkészletet Xhtml-ben utf-8-ra állíthatjuk valamint a fájlokat UTF8-ban írhatjuk. 
- 

Brown ügynök senior tag Iszonyatos problémával állok elő. Csak erős idegzetűeknek! Adatbázis: Postgres 
 Kódolás: SQL-ASCII !4négy4! (szar de ez van)Xhtml-ben beállított karakterkészlet: charset=iso-8859-2 Notepad++-ban beállított kódolás: ANSI Ezekkel a beállításokkal az adatbázisból nyert adatokban az ékezetes karakterek is szépen jelennek meg. Ha AJAX válasz érkezik (jQuery-t használok) akkor azt előtte át kell kódoljam UTF8-ba különben az ékezetek helyén <?> lennének. Ha átkódolom akkor semmi probléma az ékezetes karakterek megjelenítésével. De most jön a feketeleves! Ha az AJAX által visszaadott értékekkel feltöltjük az input mezőket és ezt elmentjük az adatbázisba akkor az űúőöüó helyén #234; és társai szerepelnek.  
 Kérdésem az, hogy milyen kódolást alkalmazzak, hogy mindenhol, minden ékezet szépen jelenjen meg?Az adatbázis kódolását nem tudjuk megváltoztatni menet közben (sajnos  ). ).
- 

Brown ügynök senior tag Inkább találj egy olyan programnyelvet amivel sulin kívül is szivesen foglalkozol, abba ásd bele magad, érd el, hogy szívesen programozz benne, ha ez megvan akkor lehet, hogy már a többi is könnyebben fog menni .. Én is ilyesmit akartam tanácsolni. Maga a programozás is fejleszti a logikát. Minél többet programozol annál könnyebben megoldhatod a felmerülő problémákat. 
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Norberto008

üzenetére Norberto008

üzenetéreHát, ez nem kis munka.  
 Milyen programnyelvben kell megírni? PHP?Mit szeretnél? Megoldjuk helyetted vagy...?  
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel Core i9 12900K 16mag/24 szál BOX új, bontatlan processzor garanciával!
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest