- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
[LOLDMA] #3792 üzenetére
csak mivel vannak párhuzamosan végzett munkák, ezért buktad.
pl ha egy munkád 8-tól tart kilencig, egy másik pedig 8-tól 10-ig, akkor máris 3 órát vontál ki 2 helyett. muszáj intervallumokkal számolnod, nem úszod meg. persze akkor nem muszáj, ha az algoritmusod előtt egyszerüsíted az intervallumokat, először is vágod őket az utazások szerint, majd diszjunkt uniókat képzel a munkák intervallumaiból. de ez lényegében hasonló algoritmust fog adni, mint az előzőek, csak más visszavezetéssel. -
orbano
félisten
válasz
[LOLDMA] #3789 üzenetére
ezt a kivonás dolgot nem egészen értem. ha elkezded kivonogatni az eredeti intervallumból a mnkák intervallumait, akkor például megeshet, hogy több kis intervallumod marad. skalárisan pedig nem vonhatsz ki, mert vannak átfedő intervallumok. ergo az algoritmus még nem teljes, alapesetben egy rekurzóra van szükség:
legyen elemi művelet az utazás intervallumából egy munka intervallumának kivonása. alapesetben ezt a műveletet meghívod minden, az úttal nem diszjunkt intervallumra. ennek a műveletnek az eredménye egy intervallum _lista_, ami az utazás még munka nélkül telt darabjait alkotja. erre a listára megint meg kell hívni az összes vele konjunkt munka kivonásának műveletét. ha egy ilyen művelet során ez a lista nem változik, fix ponthoz értünk, terminálhatjuk a programot.
ennek a programnak véleményem szerint bonyolultabb a szerkezete az általam felvázoltnak. persze sql alatt nem tudom melyik oldható meg könnyebben. -
F-ECT$
titán
válasz
[LOLDMA] #3781 üzenetére
Példa volt, nincs időrendben semmi, de az ORDER BY segít
Én arra gondoltam, hogy egyesével végigmegyek az UTAZÁS táblán, kiválogatom hozzá azokat a MUNKÁKAT, amik ez alatt történnek, 4 ilyen eset lehetséges:
-UTAZÁS magába foglalja a MUNKÁT,
-MUNKA magába foglalja az UTAZÁST,
-MUNKA előbb kezdődik, mint az UTAZÁS és az UTAZÁS alatt ér véget,
-MUNKA az UTAZÁS alatt kezdődik és utána ér végetEnnyi biztos. A gond akkor kezdődik, hogyha sok 1-es típus van, mert az elkezdi feldarabolni az UTAZÁS intervallumát, és valahogy dinamikusan lehet csak ezt kezelni szerintem, az meg rohadt lassú lesz. Szerintem a te megoldásod is itt hasal el, de javíts ki ha tévedek.
Jester01: Ilyen intervallum kezelésre tudsz konkrét pédát mutatni?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
[LOLDMA] #3774 üzenetére
cookie-val, megpedig az identifier elnevezesuvel
roviden ket lehetoseged is van:
1: bejelentkezel ugy, hogy a ne leptessen ki es az ip ellenorzes tiltasa mezo is pipalva van, megnezed a bongeszoben, hogy mi az identifier cookie aktualis erteke, s azt elkuldod a programban a http keresekkor (ez csak addig mukodik, mig nem jelentkezel ki)
2: a bejelentkezo form alapjan csinalsz egy http kerest, amivel bejelentkezik a program, s a valaszkent kapott identifier cookie erteket hozz\acsapja a tovabbi http keresekhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Subaru topik
- NBA és kosárlabda topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest