Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #9175 üzenetére

Első bekezdésre: igen, nyugodtan javasolhatod, a next-next módszerű telepítőjükkel ezerszer egyszerűbbek ezek a folyamatok így is, mint egy vi(m) megtanulása, ami nemhogy órákat, inkább napokat (heteket?) vesz el az ember idejéből, egy kezdő szempontjából feleslegesen, amikor az ember a saját arcának levakarása helyett inkább foglalkozhatna azzal is egyből, amivel tényleg szeretett volna (hány egyszerű grafikus alapú szerkesztő létezik). A vidéki ISP-ket meg hagyjuk már, gondolom ezt most Te sem gondoltad komolyan, hogy valós érv. Aki programozni tanul, mindenképpen súlyosan rá van szorulva a nethasználatra, de inkább nem is kezelem komoly érvként ezt a szempontodat.

(#9174) inf3rno: Igen, de a kedvencem az, hogy sokszor visszajelzést sem kapok arról, hogy most mit is csinálok, csak amikor már mondjuk sikerült elcsesznem valamit, vagy csak a közelében járok a megoldásnak. Na ezt nem, tényleg úgy voltam vele, hogy szopassa magát az, akinek jólesik (imádom a hotkey-ket és a billentyűzet segítségével gyorsan elérhető funkciókat, de ez már gáz). Én elfogadom, hogy nagyon kéz alá tud dolgozni, de egyrészt milyen áron, másrészt egy IDE-ről is ugyanez elmondható (ha az jó), és igen, tény, hogy az viszont jóval komolyabb erőforrás-igénybevétel mellett teszi ezt (cserébe esetleg tud olyat is, amit a vi és társai közel sem, vagy csak további mágikus hotkey-k megtanulása árán). Azért már pár éve programozás közelében vagyok, és sosem éreztem hiányát, hogy nem voltam hajlandó megtanulni egy ilyen komoly szenvedések árán később talán megtérülő eszköz használatát, mint a vi és társai - erre mondjuk az ellenérv nyilván az egy fan részéről, hogy csak azért gondolom így, mert nem tudom, mit veszítek vele (de én abból tényleg nem kérek). ;]

Új hozzászólás Aktív témák