Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
flugi
tag
válasz
kisfurko
üzenetére

no akkor kicsit más szemszögből: a kód biztonságának egyik kulcsa, hogy észreveszed a hibát a kódban. Sokan (köztük én is) i nevű ciklusváltozót szeretünk használni. Ha van egy programom, amiben van egymás után két ciklus, akkor mindkettőben az i nevű változót használom, de egymáshoz nincs semmi közük. Amikor elírok valamit, és az értékadásban a ciklusaim után véletlenül az i változót akarom használni, akkor hibaüzenetet fogok kapni. Ami persze nagyon jó, mert annak ott tényleg semmi értelme nincs. (ha nem tudnám hol áll meg a ciklus, akkor while-t használok)
A C++ alapkönyvben (Stroustrup) a legelső alapelv a C programozóknak akik C++-ban akarnak programozni, hogy deklaráljuk a változókat ott, ahol szükség van rájuk, úgy, hogy csak addig éljenek, amíg kellenek. A legelső példák egyike a for ciklus fejlécében deklarált ciklusváltozó.
A hatékonyság pedig nem változik meg, kipróbáltam ezt a két kódot:
for (int j=0;j<1000000000;j++) {
int i;
for (i=0;i<10;i++)
{
}
}
meg:
for (int j=0;j<1000000000;j++) {
for (int i=0;i<10;i++)
{
}
}
és nem volt észrevehető különbség, holott eléggé felnagyítottam volna
(G++ DevC++ IDE-ben)
kompaktabb kód, biztonságosabb kód, hatékonysági áldozat nélkül. Tiszta nyereség.
flugi
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gaming notebook topik
- RENNSPORT
- Vicces videók
- Trollok komolyan
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xbox Series X|S
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest