Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mister_X #6240 üzenetére
"Az angol oktatókönyveknél az a baj, hogy sok a szakrizsa, a számomra totál ismeretlen szó."
Az van, hogy szamodra minden bizonnyal az angol "destructor" pont annyira lesz ismeretlen, mint a magyar "destruktor". Ha meg mar valamelyiket meg kell tanulni, akkor az angolt, az joval hasznosabb. Szoval pont a szakkifejezesek hasznalata pont az angol konyvek mellett szol.
-
válasz
Mister_X #6240 üzenetére
Leginkább erre a gondolatra reagáltam:
hogy legyen hozzá magyar oktatókönyv, mert az angol leírásoktól frászt kapokTöbbet lehet megtanulni netes példákból és feljesztői oldalakból, mint könyvből. A szakrizsa meg szerintem minimális - főleg ahhoz képest, hogy a nagy részét az ember napi szinten használja "magyarul" is.
Ráadásul keresni is angolul könnyebb, magyarul az ember mindent sokkal nehezebben talál meg (ha megtalál egyáltalán). Ja és az összes generikus függvénykönyvtár angol nevekkel operál.A hátamon feláll a szőr pl az excel "magyarított" függvénynevein. Magyarul sosem találok meg semmit - ami angolul pedig készségszinten megy. Lehet, hogy magyarul nem tudok eléggé?
Hogy szigorúan ON Topic is legyek:
1) Minden valamirevaló nyelvről van magyar szakkönyv - ne könyv alapján válassz, hanem cél és személyes preferencia alapján.
2) Én az itteni és a codeproject fórumáról tanultam meg a C#-ot (sok google-özéssel és még több gyakorlással) -
válasz
Mister_X #6240 üzenetére
A topik tele van "milyen nyelvet" kérdésekkel, és az arra adott válaszokkal. Magyar nyelven.
Ezen felül tanulj meg rendesen angolul. Ha feleslegesnek, megterhelőnek érzed, úgysem lesz belőled programozó.
Oktatás:
A programozáshoz rengeteg egyéb tudás szükséges, pl. matematika. Jobban jársz, ha levelezőn beiratkozol valahová.
Ha nagyon ragaszkodsz az otthoni tanuláshoz, akkor találsz az interneten könyveket, magyarokat is. Ebben a topikban pár napja én is linkeltem párat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Autós topik
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MSI Pulse 17 FHD IPS 144Hz i7-13700H 5.0Ghz 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő