Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
De te most melyik irányból nézed a dolgokat? Igen is nem jó dolog ha egy kód komplex. Komplexitását ne a mennyisége adja hanem az összetettsége szerintem. Egy komplex kód és én itt most a töb 100 soros függvények összeségéről beszélek, vagy próbáltam beszélni nem jó.
És ez nem butaság. Szerintem a coding style és a "teszt lefedettség" - itt megint mit értünk nem a code review része. Annak előtte kell megtörténnie normál esetben automatikusan (pl. sonar qube + egyéb linter).
-
cucka
addikt
Jókat írsz, pár random gondolat:
- A fejlesztők többsége nem tud különbséget tenni az essential és az accidental complexity fogalmak között, és ez meg is látszik a munkájuk minőségén.
- Nekem a szoftveres komplexitás nagy kedvenc interjú témám, sajnos nagyon ritka az a versenyző, akivel egyáltalán eljutok ide. Tényleg, ti nem vettétek észre, hogy a diplomás, profi, sok év tapasztalattal rendelkező programozók többsége egyszerűen nem tud programozni?- Ez a Datomic nagyon szexi. Igazából eddig is tudtunk hasonló, objektum-history alapú adatstruktúrákat csinálni pucér sql-el, de na, ígéretes.
- A YAGNI elv lényege pont az, hogy ha valamire jövő hónapban lesz szükséged, akkor jövő hónapban írod meg. Falra tudok mászni attól, amikor a fejlesztők előre gondolkoznak és általánosítanak, 10-ből 9 alkalommal az lesz belőle, hogy kiderül, segg hülyék az üzleti igényekhez, és fogalmuk sincs, milyen absztrakciókra lesz szükség a jövőben.
-
Uhh, nem akartam én ennyire mélyen belemenni.
Tömören próbáltam megfogalmazni alapvető trendeket, amiket látok. Nyilván nem a gányolásra gondoltam az egyszerűség alatt, hanem arra, hogy az üzleti igényre nem a pmonitor által folyamatosan pedzegetett elv a válasz, hanem a peremfeltételek mellett (fenntarthatóság, stabilitás, fejleszthetőség, biztonság, stb.) az egyszerű és gyors implementáció. Egy AI leletező szoftver kódbázisa nyilván komplexebb lesz, mint egy random Java weboldalé. De amúgy nincs köztünk vita semmiben.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Viccrovat
- Battlefield 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kés topik
- Elektromos autók - motorok
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- További aktív témák...
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tömören próbáltam megfogalmazni alapvető trendeket, amiket látok. Nyilván nem a gányolásra gondoltam az egyszerűség alatt, hanem arra, hogy az üzleti igényre nem a pmonitor által folyamatosan pedzegetett elv a válasz, hanem a peremfeltételek mellett (fenntarthatóság, stabilitás, fejleszthetőség, biztonság, stb.) az egyszerű és gyors implementáció. Egy AI leletező szoftver kódbázisa nyilván komplexebb lesz, mint egy random Java weboldalé. De amúgy nincs köztünk vita semmiben.