Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stellaz

veterán

válasz axioma #17237 üzenetére

Hát nem tudom, megfelelő vázizomzatra és idegrendszerre szüksége lesz programozóként is
    ha meg mondjuk agysebész vagy zenész, esetleg képzőművész vagy éppen kutató biológus vagy órás mester akar lenni, akkor nem fog ártani a finommotorika, nem érdemes ezt 7-8 éves korban a szülőnek eldöntenie.

Elsősorban fizikálisan és mentálisan egészséges, ellenálló embert kell nevelni belőle, és csak másodsorban valamilyen (ma éppen létező) szakmára tenyészteni.

"A szenvedelybetegseg "tunetei" - ahol a tunet mint a nagy tobbseg atlagatol elterese van ertelmezve - konkretan barmilyen, akar pozitiv akar negativ devianciahoz is kapcsolhato."

Ezt a mondatodat nem tudom értelmezni. A deviancia az elfogadott normák megszegése, de szerintem ezt soha nem használjuk kifejezetten pozitív értelemben, ide a szexuális elhajlásokat, bűnöző magatartást, stb soroljuk. A (pszichés)függőség pedig nem azt jelenti, hogy az átlagosnál többet csinálsz egy tevékenységet, hanem azt, hogy az egyén önszántából nem tud kilépni ebből a helyzetből, mert belső kényszert érez, hiányában pszichés és/vagy biológiai problémák lépnek fel nála.
    pl. nem mindegy, hogy azért vagy napi 16 órát a munkahelyeden, mert kirúgással fenyegetnek, de ha tehetnéd, elhúznál haza (tehát külső kényszer hatására dolgozol ennyit), vagy önszántadból vagy ott nap mint nap ennyi időt és ha korábban hazamennél, akkor szoronganál, stb. és otthon is csak a munkádon kattog az agyad, nem tudsz soha kikapcsolni, nem tudsz másra koncentrálni.

Új hozzászólás Aktív témák