Új hozzászólás Aktív témák

• GrooveHero

addikt

Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy egy roppant egyszerű kis programocskát, ami csak annyit tud, hogy egy szám alapján kiír még egy számot mekkora munka lenne megcsinálni?
    Céges dologról lenne szó. Van ajánlati szám és megrendelési szám. Az ajánlati szám AB és utána a hónap és a szám 1-től egészen addíg, amíg hónap váltás nincs., tehát AB1301001, azaz 2013 január 1-es ajánlat. Ha az ajánlatból megrendelés lesz, akkor pedig egy M és után a a dátum, tehát pölö: M1301001.
    Ez a két dolog összefügg. Egy olyan kis progira lenne szükség, ami bekéri az AB számot és ha tartozik hozzá M szám, akkor azt kiírja, esetleg nevet is mellé. Igazából laikus vagyok a témában, soha nem tudott lekötni a programozás, a TurboPascal-t is utáltam a suliban. Valaki tud segíteni az elméleti megvalósítást illetően. Így első ránézésre sztem nem túl bonyolult, csupán idő kell, na meg gondolom valami adatbázis, ahonnan szedi a program a számokat, hogy mik tartoznak egybe. Ezek a számok excel-ben is rögzítve vannak.
    Köszi előre is, ha valaki tud segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés