Új hozzászólás Aktív témák

• Froclee

őstag

válasz emvy #15454 üzenetére

Szerintem a Java egy gagyi C#. Vagy egy gagyi Kotlin. A framework-ök meg lib-ek 10/10-esek viszont, az fix. Régi cégek (Netflix, Twitter stb) mind JVM nyelvekkel kezdtek el nyomulni, de szerintem főleg azért mert Java fejlesztőből volt a legtöbb és a .NET csak Windows-on futott (meg talán nem is volt a legjobb). Ma kevés indokot látok arra, amiért zöldmezős projekten .NET Core helyett jobb alternatíva lenne, pláne hogy már teljesítményben is előtte jár.

Ja, a máshol bevált dolgokat lassan tényleg átveszik (async is megjött már nem?), de a C#-tól ezért is mindig el lesz maradva évekkel. Illetve a híres enterprise backward kompatibilitás miatt minden szart benne hagynak az API-ban. Pl ez vicc szerintem.

Amúgy még annyit hozzátennék, hogy C#-nál mostanában mondjuk elég erős extremitásokkal próbálkoznak. :D Nem tetszik annyira, hogy egy dolgot többféleképpen lehet csinálni, kicsit életidegen pár újítás. C# 8 release notes, C# 9 release notes (a with meg a dataclass, azok faszák mondjuk). Nagyon para pattern matching feature-öket raknak bele.

Új hozzászólás Aktív témák