Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Ha simán D65-re kalibrálsz egy standard gamut kijelzőt (régi sRGB gamut-os CCFL-es LCD, PDP, stb) és egy LG WOLED-et, akkor a WOLED-en minden vörösebbnek fog kinézni (ha előbbit tekinted referenciának). Az AWP-k ezt hivatottak "kivenni".
Ugyanakkor, mivel ez magának a szabványként elfogadott metrikának a hibája (olyan, mint ha hibás eredményt adna a Pitagorasz tétel az Euklidészi metrikában), és nem tudjuk, hogy melyik colorist milyen kijelzőt és milyen WP-t használt (D65-öt, vagy ha AWP-t, akkor milyet, mit tekintett referenciának az AWP megállapításakor), én úgy vagyok vele, hogy inkább elfogadom a hibás, de szabványosnak elfogadott metrikát a hibáival együtt, mint hogy láncfűrésszel próbáljak füvet vágni, és hasra ütésre rábökjek egy AWP-re. Így mindig csak annyi lesz a hiba, ami benne van a metrikában. Ellenben, ha elkezdünk AWP-zni, akkor esetlegesen épp a rossz irány felé toljuk el a dolgokat.
A colorist-oknak csak azért szoktam AWP-t adni, mert 1 órás magyarázkodás után sem fogják elfogadni, hogy a WOLED-en minden vörösebb, mint az LCD-n. Hiába mondom el nekik, hogy az én szemem azt is látja, hogy ha behoznék egy Pioneer Kuro-t (amit ugye sajnos eladtam), akkor baromi zöld lenne mellette a wide-gamut LED-es LCD (a több millás broadcast monitor is - aminek a gyári kalibráciüja szintén standard D65, nem AWP).
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- HP EliteBook / ZBook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Byintek Love U14 Projektor
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest