Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

Kipróbáltam a demót. Csak pislogtam, mi a f*sz van :U. Gyerekek, ti még sohasem láttatok PC-s játékot? Valami csúnya földönkívüli népség már megint a mi szépséges kis sárgolyónkat nézte ki magának, és ránk vár a nemes feladat, hogy jobb létre szenderítsük ezeket a csúfságokat. röviden ennyi, amennyi nekem átjött a demóból. A portálok mint nagy újítás? Én annyira nem élveztem el tőlük, őszintén szólva egyáltalán nem dobta fel a játékot. Ez egy teljesen sablonos marslakó-kivégzős FPS, mindenféle undormány fegyverrel. Az egész pontosan olyan, amilyennek lennie kellett volna 10 évvel ezelőtt, amikor belekezdtek. Viszont ma nem állja meg a helyét.
    Egyébként fogalmam sincs, mi tartott ezeknek 10 évig. A játékmeneten nyilván nem sokat kellett agyalni, ilyen már 1996-ban is volt. a grafikus motor fejlesztése sem hiszem, hogy sok gondot okozott nekik, mivel a Doom3 csak két éve jelent meg, tehát legfeljebb ennyi ideje fejleszthettek rá. Hogy előtte mit csináltak 8 évig, rejtély. Őszintén nem értem, mitől van úgy hasra esve a társadalom.
    Ejtsünk pár szót a grafikáról is. 2004-es színvonal, a Doom3-hoz nem tettek hozzá semmit, az ellenfelek szépen kidolgozottak, a környezet talán valamivel részletesebb. Kérem, az okoskodók most maradjanak távol, akik fel akarják emlegetni nekem a videókártyám életkorát. Nekik mondom, hogy a Prey OpenGl alapú játék, nem DirectX, és tudtommal a Radeon 8500 tökéletesen támogatja a legutóbbi verziót belőle, merthogy nem túl gyakran jelenik meg új, hála az égnek. Ergo nem szenvedek a kimaradt effektektől.
    Amin viszont meglepődtem, az az, hogy 1024*768-as felbontás, high beállításokkal tökéletesen játszható, nem akad meg. Nem mértem, de 20 fps fölött kell lennie. És ez engem eléggé meglepett, tekintettel arra, hogy a Doom3 ezt az értéket csonttá butitva hozza csak, és a Quake4 sem fut olyan szépen. De ez csodásan, simán, gördülékenyen, miközben ugyanazt a látványt nyújtja. Először is, le a kalappal a fejlesztők előtt, hogy emberesen megpofozták a D3 motort, másodszor pedig seggberúgás, mert egy az egyben átemelték annak a textúráit. Ugyanazok a padlóelemek, csövek, falak és egyebek köszönnek vissza, még az ellenfelek is hasonlóak, nyilván valami adásba nem kerül pokolfajzatot kértek kölcsön az id-től. Gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a már említett két játék, viszont nagy pozitívum, hogy remekül fut kisebb videókártyákkal is (2GHz körüli gép és 1Gb RAM pedig manapság már nem nagy extra). Azonban mégsem vagyok maradéktalanul boldog, hiszen félidőben kiléptem a játékból, ugyanis untam. Teljességgel kizárt, hogy ebből én valaha végig bírjam játszani a teljes verziót. Akinek fagy, vagy bármi egyéb gondja van, inkább ne olvassa ezt: én a 6.14.10.6517 verziószámú driver használom, gőzöm sincs ez melyik catalyst-ban van benne, a dátumból ítélve talán az 5.2-5.3. Másfél éve ugyanazt a drivert használom, ez van nekem kiírva a szoftveres DVD-re, ezt rakom fel mindig, és eddig még minden játék ment vele. És még mondja valaki, hogy az ATI-nál nem tudnak drivert írni:).

Új hozzászólás Aktív témák