- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
Üdv!
November 10-én a posta kiszállított egy csomagomat, a címzett kifizette az utánvétet, de az összeg nem érkezett meg a számlámra. Csütörtökön felhívtam a postát, hogy a mi a helyzet, és állítólag a bank elutasította az utalást (fogalmam sincs, miért... webkártyás számla, de elvileg arra is ugyanúgy tudniuk kellene utalni, vagy tévedek?). Megadtam a másik számlaszámom, remélem, azzal már nem lesz gond.
Viszont a postának nem kötelessége tájékoztatni engem, ha a bank elutasítja az utalást? Oké, hogy úgyis felhívom őket, de ha nem hívnám, sosem kapnám meg a pénzt? -
totyak
aktív tag
Üdv!
Valaki használta már a Foxpost extra akciós, 99Ft-os csomagküldését, amit csak bizonyos kijelölt automatákban lehet megtenni? Hogy működik?
Online ugyanúgy megadja a szükséges adatokat az ember (név, e-mail, telefon, cél automata), akár közvetlenül a Fospost oldalán, akár a Vaterafutár Foxpost oldalán, aztán megkapom a feladási kódot és majd az akciós automatánál tudom érvényesíteni a 99Ft-os feladást? De hogyan?
A Foxpost weboldal ezt írja: "FONTOS! A 99 Ft -os akciós árat az automatánál érvényesítjük, az oldalon szereplő díjszabás ettől eltérhet, kéjük ezt az akcióban részvevő helyszíneknél történő tranzakciók esetében vedd figyelembe."
De az nem derül ki számomra, hogy miként tudom érvényesíteni a 99Ft-os díjat.
Ha valaki már kitapasztalta, kérem ossza meg velem.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
maj-viktor #8646 üzenetére
Igen Én is azt írtam van az ajánlott küldeményként feladott amiről nem megy semmilyen értesítés.
És azt írtam van olyan lehetőség csomagnál(így is írtam talán üzleti)ráíírod email és telszám s megy értesítő róla...Akkor ebbe mi a téves????????1dvd-ről van szó az nyilván nem több 2kg-nál tehát mehet postán maradó ajánlott küldeményként.....írtam átküldi feladónak ragszám bemegy és érdeklődik tiszta sor.
kb 600ft ért megoldható...ill lehet rá kérni elsőbbségit stb.
Ha lehet buborékosba automatába szuper ezt rosszul tudtam.....De itt is írtam Én is kaptam "olyat ami szintén inkább borítéknak felelt volna meg pl szinte olyan lapos is volt."""" tehát nem zártam ki hogy lehetetlen sőt csodálkoztam is azt jött feladónak feketeleves hogy nem csomagolta gondosan és össze is nyomodhatott volna.Van 1szint amit elvárok ilyen a rendes,normális csomagolás főleg mivel dobozba is rakhatta volna ami azért biztonságosabb mód..Amit tény h rosszul tudtam legkisebb méretnél is lehet kisebb,de ezt holnap megkérdem pontosan Párom postán dolgozik beugrom hozzá. -
maj-viktor
őstag
válasz
#37254912 #8640 üzenetére
Ez így téves!
Van az "ajánlott levélként" feladott POSTÁN MARADÓ levélcsomag és van az "üzleti" MPL csomag-csomag! (pl. vaterafutar)
Az előbbi-t levélként kezelik (2kg alatt használható), utóbbit meg csomagként!
Előbbi-ről nem kap semmilyen értesítést (mert ez amolyan kiskapu, mióta bevezették a 2,4cm-es levélcsomag vastagságot, utóbbi meg automata e-mail / SMS értesítős!
Előbbi "olcsóbb is" ~600 Ft-ért megoldható, utóbbi drágább ~1.000 Ft-nál kezdődik!Csomagautomatába rendszeresen buborékos borítékba adok fel... miért ne lehetne!? Ők csak azt szabják meg, hogy rendesen legyen becsomagolva, stb. (most nem tud eszembe a hivatalos megnevezés)
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Dealer95 #8642 üzenetére
Hogyne lenne legkisebb méret az MPL-nél:
MPL Üzleti csomag:
"Méretek:
Legkisebb méret: 120 x 175 mm"A csomagautomatás megoldásra pedig:
"Az MPL Csomagautomatánál történő átvétellel kapcsolatos főbb tudnivalók:
A küldemény legkevesebb 18 x 12 x 1 cm; de legfeljebb 50 x 31 x 35 cm méretű, és maximum 20 kg súlyú lehet." -
Dealer95
őstag
válasz
Croft-21 #8639 üzenetére
Ö... nem ez a legkisebb méret amit feladhatsz, hanem ez a legkisebb méretkategória felső határa
Tehát XS-es rekeszbe kell tenned a küldeményed, ami maximum ekkora méretű, de kisebb attól még lehet.Ugyan ez igaz az MPL csomagautomatás feladásra is... nincs minimum méret megadva, a lényeg, hogy a címke ráférjen.
#8643) Fancy-boy:
Mint írtam, csak a címke férjen rá -> tehát abban már benne foglaltatik ez az általad írt méret.
De én már adtam fel olyan MPL csomagot, ami kisebb volt az általad írtnál.
Sosem problémáztak... Ráhajtották a címkét és ennyi.
Ha elveszik... ott az értékbiztosítás. -
Croft-21
őstag
válasz
#37254912 #8640 üzenetére
Ok, csak nekem egyszerűbb lenne csomagautomatánál feladni, mint bemenni a postára és kivárni a sort.
Azért majd írok egy e-mailt a Foxpostnak, hátha. Gondolom a postás csomagautomatánál se tudnám buborékos borítékban feladni, a kis mérete miatt. Ha nem lehet, akkor bemegyek a postára. Köszi. -
törölt tag
válasz
Croft-21 #8639 üzenetére
Elvileg nem fogadják el.Ép azért van megadva legkisebb méret amit elvisznek.Ami nem minősül csomagnak nem is vállalnak felelősséget ha elveszik,elkallódik....Bár Én nemrég posta csomagautomatába kaptam olyat ami szintén inkább borítéknak felelt volna meg pl szinte olyan lapos is volt.
Tedd 1kis dobozba s ennyi az a biztos.
Ha postán adnád fel postán ajánlott küldeményként arról nem kap értesítést akinek küldöd...De átküldöd szelvényt bemegy és megkérdezi odaért-e már pl feladástól számítva 2nap múlva.Valamelyik csomaglehetőségnél van az(talán üzleti)rá kell írni email,telszámot és kapsz értesítőt emailt ha feladták ill ha ideért és arról még 1sms is jön.Kérdezd meg postán melyiknél van erre lehetőség,feladási díj nem volt sok héten kaptam postán maradó csomagot s nem volt így drágább. -
Croft-21
őstag
válasz
agroman #8638 üzenetére
És mi a helyzet akkor, ha én inkább Foxposttal szeretnék küldeni? Ott a honlapon azt írják, hogy a legkisebb csomag mérete XS 4,5 cm x 36 cm x 53 cm. Na most ez a méret amit megadtak, az dobozra van szabva, de én csak egy buborékos borítékban szeretnék elküldeni egy DVD-t valakinek, csomagautomatán keresztül.
-
Croft-21
őstag
Ha postán maradóra akarok egy csomagot feladni, akkor honnan fogja tudni a vevő, hogy csomagja érkezett? A postás bedob a postaládájába egy értesítőt?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
#37254912 #8635 üzenetére
dehogy irom, de nyilvan ezt ok is tudjak melyik automatahoz melyik hivatal tartozik. de mivel az egesz cimirat es fizetes az autamatabol automataba valo kezbesitesrol szol igy teljesen erdektelen miket kormolsz ra, az altaluk kinyomtatott es raragasztott papir a lenyeg. egyebkent a postan maradonak asszem a dija is mas.
-
törölt tag
válasz
rednifegnar #8634 üzenetére
Van 1lista hol vannak posta csomagautomaták...Ott van hányas számú,csomagautomata címe s mellette letéti postai szolgáltatóhely címe....Ezt is ráírod?Akkor előfordulhat hozzá közel lévő postán marad csomag.
Én csak automata címét írom rá,szám,cím,helyszín(ill címzett adatai)és postán adom fel,de automatába és eddig mindig oda is ment.Nálam ok,eddig nem volt gond.
Anno mikor elmentem 1automatához s kiderült valamit előtte Neten ki kell tölteni(talán fiókot foglalni)pont akkor ért oda postás,és az mondta ha bemegyek postára onnan is küldhetem automatába.Mint írtam Nekem jobb is,közelebb jóval. -
rednifegnar
senior tag
válasz
#37254912 #8633 üzenetére
az a gond, hogy legutobb mikor adtam fel, automatabol, akkor nem mukodott a feladas (deli pu), allhatam be a postara, fel orat sorba. aztan mikor megerkezett a cimzetthez, az nem kapta meg automatara hanem csak postan maradon. ez igy nagyon nem faxa, foleg neki. egyreszt nem azert fizettem, hogy mindenki sorbanalljon, masreszt nekem meg konnyu volt mert a delinel par meterre van a posta (meg jo hogy nyitva volt), de neki videki nagyvarosban igen sokat kellett maszkalni hogy az automata helyett a postan vehesse at (konkretan 3km-re van a posta az automatatol, meg ugyenennyi vissza, plusz a hazaut, biciklivel). raadasul annak a nyitvatartasahoz is kotve volt, plusz sorbanallas. szoval ez igy nulla nem szolgaltatas...
-
törölt tag
válasz
rednifegnar #8632 üzenetére
Értem,köszönöm.Ezt viszont Én nem tudtam.
Igen,azt olvasgattam van bőven gond Velük.S kellemetlen,ha potyára mész mindkét esetbe:Ha csomagot vársz,ill ha feladnád s ígérted aznap küldöd...
Én azért szeretem jobban postán küldeni,ablaknál feladni mert automata kb15percre van,a nagyposta viszont 1percre,mert szinte mellette lakunk. -
rednifegnar
senior tag
válasz
#37254912 #8629 üzenetére
nem kell hozza nyomtato, visszakapsz egy kodot emailban. ezt megmutatod az ablaknal, beirja a gepbe es mar ki is nyomtatja.
de legegyszerubb az atomataba kozvetlenul betenni. mar ha mukodik... mert mostanaban eleg sok a gond, vagy nem mukodnek funkciok vagy teli vannak. ilyenkor postan is be lehet adni, csak ugye azert lenne jo az automata mert akkor ki lehet hagyni a postas sorbanallast.. -
-
törölt tag
válasz
Dealer95 #8628 üzenetére
Akinek van nyomtatója......De az a 2perc belefér Nekik szerintem.1szer nem szóltak gond lenne igaz kb havi 1csomag megy...ennyivel feladhatja automatába is s akkor fél percre se tartja fel sort..... :-) Vmiért fizetek ha én kivárom becsülettel sorom míg feladnak,átvesznek Nekik is belefér az a max 2perc szerintem.
-
Dealer95
őstag
válasz
Dave200 #8626 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, ha már otthon kinyomtatod a címiratot egy A4-es lapra, s a csomagfeladáskor ezt odaadod a postásnak, ő lecsippantja és kb. meg is vagy a feladással: [link]
Ne tartsuk fel feleslegesen a sort a postán azzal, hogy a postás nénire bízzuk a rengeteg adat bepötyögését.
Ráadásul így olcsóbb is (csomagautomatás feladás esetén nem, de házhoz vagy posta pontra olcsóbb, ráadásul ingyenes az értékbiztosítás 150.000 Ft-ig ha a vaterafutár oldalán töltöd ki a feladószelvényt)
-
Dave200
csendes újonc
Sziasztok!
Postai csomagautomatába szeretnék küldeni egy csomagod, de még nm küldtem ezelőtt soha.
Az lenne a kérdésem hogy a csomagot megkel címeznem és ráírni az e-mail címét és telefonszámát a vevőnek vagy a Postán kel megadnom az adatokat. -
Silverchain
csendes tag
Ez egyre jobb, a foxpostnak lehalt a weboldala is. A www.foxpost.hu -ra ez jön elő:
<?php
/**
* Front to the WordPress application. This file doesn't do anything, but loads
* wp-blog-header.php which does and tells WordPress to load the theme.
*
* @package WordPress
*//**
* Tells WordPress to load the WordPress theme and output it.
*
* @var bool
*/
define('WP_USE_THEMES', true);/** Loads the WordPress Environment and Template */
require( dirname( __FILE__ ) . '/wp-blog-header.php' ); -
agroman
aktív tag
válasz
Silverchain #8621 üzenetére
ezt inkabb a foxposttol kerdezd..
-
Silverchain
csendes tag
Üdv!
Foxpost csomagautomatát mennyi idő, míg megjavítanak? Zalaegerszegen reggel óta nem működik. Ott áll bent a csomagom, és nem tudom felvenni, ATM hiba miatt. Aztán majd visszaviszik, hogy nem vettem át.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Croft-21 #8619 üzenetére
Pontosan így van.
"A regisztrációmentes címiratkitöltés után egy 8 jegyű feladási kódot és egy QR-kódot kap e-mailben. A 8 jegyű kód megadását, vagy a kapott QR-kód vonalkód-olvasóval történő szkennelését követően az automata kinyomtatja az öntapadós címiratot. Ezt ragassza fel a csomagjára, majd a címirat vonalkódját olvastassa le az automatával. A képernyőn megjelenő rekeszek közül érintéssel választhatja ki az Önnek megfelelőt.
A feladás díját bankkártyával fizetheti ki, a kiválasztott rekesz a fizetést követően nyílik és a csomag máris elhelyezhető a rekeszben.
Minden rendben volt? Nyomjon rá a „Sikerült” gombra, és már nyomtatja is az automata a feladási bizonylatot." -
Fancy-boy
addikt
válasz
Croft-21 #8615 üzenetére
Nyomtatgatás nélkül is lehet küldeni csomagautomatából postapontra / postán maradóra.
Az online címiratkitöltő használatával: [link]
Megadod a szükséges adatokat, kiválasztod a kézbesítés módját (PostaPonti vagy Postán maradó ) majd az e-mail címedre küldenek egy 8 számjegyű kódot, aminek a segítségével adhatod fel csomagod az automatánál. Csak bepötyögöd az automatánál a kódot.
A címirat az automatában kerül kinyomtatásra. -
maj-viktor
őstag
válasz
Croft-21 #8615 üzenetére
vaterafutar-on szoktam kitölteni, ott így gond nélkül lehet... azaz ott kitöltöd és "postán maradó"-ként jelölöd meg, majd kinyomatod a papírt és csomagautomatába feladom! és postára viszik!
Ha az a kérdés, hogy mezei emberként csomagautomatához mész és úgy akarsz feladni (azt sajnos nem tudom), de sztem úgy is működik - választható alternatíva a postapontra való küldés
(vaterafutar olcsóbb árakkal dolgozik)Ám amúgy ha "nem vastag", akkor lehet érdemesebb lenne feladni ajánlott levélként (olcsóbb), nem ~1.000 Ft, hanem ~600 Ft körül alakul a feladása! (és ugyanúgy ráírod, hogy POSTÁN MARADÓ, úgy nem viszik ki házhou, viszont a csomagokkal ellentétben, nem megy SMS, hogy átvehető, hanem úgymond manuálisan kell jelezned a vevődnek, hogy feladtad és a postán átvehető 1-2nap után.... 5-10munkanapig)
-
törölt tag
Értem,köszi.Tegnap 20óra körül jött email raktárba s ma 11körül ideért csomag.Legközelebb már tudom mi hogy van...
Foxpost messze van kb fél óra gyalog oda-vissza jobb szeretem ha postán maradó(Nagyposta mellett lakom 1percnyire)de posta csomagautomata is közelebb.Ezért nem szeretem,de feladónak csak ìgy volt jó.
-
Croft-21
őstag
válasz
maj-viktor #8604 üzenetére
Szia!
Ha MPL csomagautomatán keresztül szeretnék feladni egy csomagot, (mert így gyorsabb, mint bemenni a postára) akkor azt küldhetem a címzettnek postán maradóra? Mellesleg igazából nem is csomagról lenne szó, hanem egy nagyobb borítékban elférő xbox one játékról, amit megvenne tőlem valaki, de vidéki.
-
totyak
aktív tag
-
törölt tag
-
Fitzgerald
veterán
Köszi mindenkinek.
-
törölt tag
Akkor elvileg kellett volna jönni sms se ill email se jött.Na mindegy holnap kiderül.Posta csomagautomatat ismerem ott email feladás napján,email és sms kód ill h megjött s ha felvetted még 1értesîtés emailbe h sikeres.Foxpostot nem ismerem 1szer jött csomag,nem emlékszem rá.
-
agroman
aktív tag
-
törölt tag
Üdv.Ha foxposton keresztül adnak fel csomagot feladásról jön sms v email?Csomagautomatából jön csomagautomatába.Vagy csak ha ideer akkor kapok smst?Ha tudja vki kerem írja meg,így még nem kaptam csomagot.
-
maj-viktor
őstag
válasz
DeathAdder #8598 üzenetére
Feladáskor neked kikell fizetned a ptkg.-et... ha átveszi, akkor fizeti ő! És itt jön a buktató! Ha nem veszi át... akkor nemhogy buktad azt a 1.660 Ft ptkg.-et, hanem hogy még visszakapd a csomagodat kell fizetned valami 950 Ft visszaküldési díjat!
Ennyiben pl. jobb a jófogás futár! Többet vonnak le (most talán 2.190 Ft az utánvételes díjuk), de ingyen visszahozzák! Viszont ott kell akkor eladnod, stb.
Jófogás futár házhoz jön és házhoz viszi... valamikor felveszi 10:00-18:00 között valahogy
-
maj-viktor
őstag
válasz
DeathAdder #8598 üzenetére
vaterafutar.hu-n keresztül tudod legolcsóbban kihozni!
(ha van vatera reged-eladásod, akkor még olcsóbban)2kg-ig, ha házhoz küldöd 1.310 Ft +az utánvétel díja, ha utalva kéred
+350 Ft, ha kp.-ba akkor +630 Ft
azaz 1.310 + 350 Ft a legolcsóbb így: 1.660 FtHa nagyobb tömegű a csomag, akkor több, ha "csak" postáig küldöd kevesebb... csomagautomatákba a legolcsóbb 890 Ft (súlykorláttól függetlenül)
Igazából ez a 2táblázatból kel "Kinézned" tömeg és összeg alapján csak! Ha csak "sima csomag", nem utánvétel akkor csak a fenit táblázat a tömeg alapján!
(vaterafutáros csomag alapból 150.000 Ft-ig értékbiztosított felár nélkül és alapesetben 1-2munkanap alatt kézbesítik)Áru értéke-e összeghez lehet írni 150E Ft-ig felár nélkül (ha elveszne / megsérül)
Utánvételi összeg-hez meg a feladási díjjal terhelt összeget kell írnod, azaz ha 10.000 Ft értékű a csomag, akkor a 10.000 Ft + a fenti példa esetén +1.660 Ft (hogy a vevő fizeti a ptkg.-et)("Ha a szállítási költséget a címzettre kívánja terhelni, kérjük számolja azt bele az utánvét összegébe. A szolgáltatás díját a feladó minden esetben köteles a csomag feladásakor a futárnak átadni.")
POSTÁN MARADÓ kérdés: borítékra / csomagra kell írni, hogy POSTÁN MARADÓ és "ott marad"... így még a 2,4cm-es levélcsomag vastagságot is kilehet játszani... azaz levélként feladhatsz postán maradó, de 2,4cm-nél vastagabb csomagot! Azaz ajánlott levélként így olcsóbban tudsz feladni! De amúgy a vaterafutar a legolcsóbb.... a posta honlapján vagy személyesen feladva drábább!
1.550 Ft 2kg-ig , 1napos munkanap garantált 1.790 Ft
https://www.posta.hu/static/internet/download/2018_majus_tarifatabla_HU.PDFEz vatera futárral megoldható 1.045 (ha van vatera reged-eladásod) / 1.310 Ft-ból (ha mezei user vagy)
-
agroman
aktív tag
válasz
Fitzgerald #8602 üzenetére
postan marado vagy postapontos csomagkent keresd a lehetoseget.
-
Fitzgerald
veterán
Hali,
Közvetlenül postára tudok csomagot küldeni? Tehát feladok x postán egy csomagot y nevére, ami z postára megy.
Ő utána bemegy, megmutatja a személyijét/lakcímkártyáját, és átveszi a csomagot. -
TaaT
nagyúr
válasz
DeathAdder #8600 üzenetére
Nem tudok olyanról hogy be lehessen vinni valahova.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest