- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbalint3
tag
válasz
ProEvoFan #7499 üzenetére
Sajnos január 1. óta már csak jóval drágábban csomagként lehet (valamiből a stadionokat is fel kell építeni)
Legolcsóbban úgy tudod feladni, ha van nyomtatód, hogy itt elkészíted a címiratot és vele + a csomaggal bemész a legközelebbi postára: [link]
Házhoz:1190Ft - postán maradó: 990Ft vagy automata: 889Ft -
ProEvoFan
nagyúr
PS4 lemezes játék dobozában szeretném postázni.
Fellehet adni még levélként buborékos levélben?Ha igen mennyibe fáj most?
780ft?
Köszi a választ! -
laskr99
addikt
válasz
lukitheone #7497 üzenetére
Átlag. 3-5 nap.
-
lukitheone
csendes tag
Postai utánvételnél, ha a címzett szombaton vette át a csomagot (pedig én már hétfőn feladtam, csak a postának majdnem sikerült teljesen eltüntetnie...) tehát akkor szerintetek kb. mikorra kapom meg az utánvét összegét?
-
jani00
tag
Sziasztok!
Jófogáson szeretnék vásárolni ,de meglepetés révén sem munkába sem pedig haza nem szeretném a csomagot címeztetni.
Csomagautómata lenne az ideális szerintem. Sajnos nem tudom hogyan működik, a posta pedig ma zárva volt mire odaértem volna ,hogy megkérdezzem.Az autómatára meg nincs ráírva a menüjében meg volt videó meg üzletszabályzat meg reklám ,de semmi tájékoztató az olyan fogyatékosoknak mint én.... Esetleg ti tudnátok pontos utasítást adni autómatához?
Gondolom kell:
Címzett neve
Csomagautómata száma?
Csomagautómata címe
Telefonszámom
E-mail címemEzeken felül kellhet még valami?
-
negroo
aktív tag
válasz
szzimo53 #7492 üzenetére
Tegnap voltam ott és azt mondja nem tud adni olyan papírt. A követési track látják hogy vissza van küldve, de nem akarnak semmilyen formában ilyen papírt elismervényt, peddig semmi hátrányuk nem lenne belöle. Így állítólag ők értesítettek, de én nem kaptam semmi féle értesítést azt hol kell meg reklamálnom? Ha már buktam 9500ft ot.
Köszönöm
-
szzimo53
tag
Rárúgni a postára az ajtót. Mint írtad bekell szerezned egy olyan papírt, szóval bekell szerezni.
Ha belföldi csomagot adnak fel nekem azokhoz tartozik egy csomagkövetési kód és ha esetleg nem tudták kihozni akkor a rendszer írja is hogy sikertlelen kézbesítés.
Valamilyen papírja biztosan van a psotának. -
negroo
aktív tag
Sziasztok.
Banggadoo vettem egy ip camerát, de a magyar posta nem értesített a csomagról így vissza küldték. A pénzt csak akkor adják vissza, ha bizonyítom, hogy vissza küldték a csomagot a feladóhoz. A posta semmi hivatalos papírt nem hajlandó ki állítani erről a feladó banggadoo csak ez ellenébe téríti vissza a pénzemet. Akkor most mit tegyek? Köszönöm
-
azbest
félisten
Ez a net csomag úgy tűnik még jó opció az mpl-nél. Az üzleti csomagnál már nem jár 1 napos időgarancia, max felárral talán. De itt még a leírás szerint vállalják, meg pontos súly hanem előre megvett doboz méret szerint kell fizetni (kinek előny, kinek hátrány).
Viszont úgy tűnik, tudják teljesíteni az 1 napot, bár direkt nem otthonra rendeltem, mert akkor még napokig kergethetném, hogy újra kiszállítást próbálnak-e vagy postán maradna-e. Postapontnál odakerül és beugrom érte hazafele menet.De így ez egész korrekt:
2017.11.09. | 18:50 Felvétel Felvétel befejezve Budapest xxx posta
...
2017.11.10. | 07:09 Kézbesítés PostaPonton 12:00 után átvehető xxxx sz. Coop üzlet
2017.11.10. | 16:21 Kézbesítés PostaPonton átvehető xxxx sz. Coop üzlet -
szzimo53
tag
Üdv,
Az lehetséges hogy a mai naptól nem tudok külsös csomagot vaterafutárral küldeni? Tegnap mondta a postás hogy ha nem regisztrált vatera felhasználó szerepel a címiraton akkor nem tudja már átvenni.
Viszont hiába regiszrálok be és töltöm ki a címiratot ugyanugy nem regisztrált vatera felhasználót ir.
Csak akkor kerül rá regisztrált vatera felhasználó ha vaterán eladott termék adatait töltöm be. Teszteltem. -
TaaT
nagyúr
Jófogás háztól házig újra kb a régi áron.
A szolgáltatás díja az egész ország területére egységesen:
1990 Ft -
Szép napot!
Egy durván 20x35x12 cm-es dobozt (súlyra kb 1 kg) mennyiért lehet feladni legolcsóbban (adott esetben csomagpontra, vagy 1 fix pontra Székesfehérvárra)?
-
dashed
senior tag
'1. November 2-től az MPL csomagautomatás árai a következőképpen fognak alakulni a Vaterafutáron:
Vaterás eladáshoz rendelve: 600 Ft
Nem vaterás (külsős) rendelés esetén pedig 889 Ft lesz mind a 4 súly-sávban.2. November 10-től változnak a háznál történő nem vaterás csomagfeladás árai:
2 kg-ig 1 190 Ft
5 kg-ig 1 390 Ft
10 kg-ig 1 490 Ft
20 kg-ig 1 990 Ft
30 kg-ig 4 090 Ft
40 kg-ig 5 890 Ft'Most már vaterafutáron keresztül is 889Ft
-
laskr99
addikt
Lenne egy levél egy cégnek, szeretném ha értesítést kapnék az átvételről és ,hogy másnapra odaérjen. elsőbbségi oké, másik mi? Hivatalos levél lenne ami lehet későbbi ügyekben kellene,hogy átvették és tsi.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Itt hová kell írni a nyomkövetési számot ? [link]
-
picur10
aktív tag
Jól számolok, hogy ha van egy 8-9kg-os dobozom, amit utánvéttel szeretnék kifizettetni (a számlámra utal a posta) akkor:
1340 + 350 Ft-ot kell fizetnem, ugye?
Kitöltöm az oldal adatait, kinyomtatom, ráragasztom a dobozra, bebattyogok a legközelebbi postára és várom az utalást?
Bocs, még nem csináltam ilyet. -
laskr99
addikt
válasz
Dealer95 #7477 üzenetére
Szóval vaterára rakjam fel neki és úgy legyen megoldva,vagy hogy? Van vaterám, de sose küldtem még cuccot onnan. Van itthon egy TV csomagjából nikecell az is jó lenne rá? dobozt valahonnan szerzek. Csomagautómata elvileg nem játszik mert túl nagy nem? Ajándékba menne mert ő is küld vissza cuccot.
-
D.Orion
veterán
válasz
laskr99 #7475 üzenetére
MPL Belföldi díjak. A PDF nagyon jól átlátható.
MPL ÜCS kg: (ez a hagyományos ragszámos címiratos csomag) <-Ez nem egynapos időgarancia
2kg: 1490Ft
5kg: 1690Ft
10kg: 1790Ft
20kg-ig: 1990FtÉrtéknyílvántartás: 10000Ft-ként 210Ft
Törékenyjelző: Súlydíj +100%.
Én postán maradóra adnám fel, az tuti odaér másnapra és nem kell venni rá időgaranciát. Csomagolásnak gyári dobozt nikecellel. Mivel ez nincs meg így: Gépház körberagaszt 1cm-es nikecellel és utána rá egy kartonborítás. ragasztószallaggal nem kell spórolni. A4-es papírra kinyomtathatod és ráragaszthatod, hogy Törékeny árú, óvatosan kezeld, kérlek. Ha hiszed ha nem ez legalább annyit jelent, mint a Törékeny jelző és matrica, amit persze amúgy is megveszel rá.
(#7477) Dealer95: Jogos, egy rövid ideig még ez járható kerülőút. Ugyanaz a szolgáltatás olcsóbban.
-
-
D.Orion
veterán
Tájékoztatás szolgáltatás szüneteltetéséről
2017. november 20-tól a Magyar Posta átmenetileg szünetelteti az egyedi vagy extra kezelést igénylő küldemények szállítását.
2017. október 26.
Az MPL-től megszokott, magas szintű szolgáltatás biztosítása érdekében, különös tekintettel az év végi megnövekedett küldeményforgalomra, elengedhetetlenné vált, hogy – ha átmenetileg is – szüneteltessük az egyedi és extra csomagok felvételét és kezelését. Ezek a küldeménytípusok ugyan a csomagforgalom kis részét teszik ki, mégis aránytalanul nagy erőforrás bevonását igénylik a Magyar Postától.
A változtatás az alábbi küldeményeket érinti:
2 méternél hosszabb, illetve összméretben (hosszúság+szélesség+magasság) 3 méternél nagyobb küldemények,
raklap esetén az 1,6 méternél hosszabb, 1,2 méternél szélesebb és 1,8 méternél magasabb küldemények.A fent említett mérethatárokat meghaladó egyedi vagy extra kezelést igénylő küldemények 2017. november 17-ig adhatók fel postai úton.
Magyar Posta Zrt.
(#7473) laskr99: Egyetlen egy olyan csomagküldő céget sem merek ajánlani amelyre egy eszmei értékkel bíró tárgyát rábíznék. Persze én is küldtem már komplett gépet MPL-el, oda is ért egyben, de másnak akkor sem tudom ajánlani.
(#7472) Remekelek28: Ami biztos, hogy nem lehet raklapos.
Súly és mérethatárokMaximális tömeg
Címhelyre címezve: 40 kg
Postára címezve: 30 kg Elviekben kimegy a 40kg alatt maradó is.
PostaPontra címezve: 20 kgMéretek
Legkisebb méret: 120 x 175 mm
Hosszúság max. 2000 mm
Hosszúság + szélesség + magasság együttesen max. 3000 mm -
laskr99
addikt
Üdv!
Decemberben szeretnék feladni egy komplett retro gépet egy ismerősnek. Én fizetném a postát. Mivel kéne megoldani? Magyar posta vagy valami futárcég? Sose csináltam még ilyet,valaki el tudja magyarázni a lépéseket?
-
Dealer95
őstag
válasz
Remekelek28 #7470 üzenetére
MPL csomag házhoz: 1090 Ft
Postán Maradó csomag: 990 Ft
DPD: 1250 Ft -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Egy kb 30x20cm-es méretű szinte súlytalan,max 1 kg-os dobozt milyen legolcsóbb áron tudok eljuttatni egy másik megyébe? akár csomagpont is lehet.. ki van fizetve.. ha lehet ne foxpost legyen,mert az csak nagyvárosban van..
Köszönöm. -
-
Fancy-boy
addikt
válasz
kmisi99 #7461 üzenetére
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli."
"Az a küldemény, amelynek egy vagy több kiterjedése meghaladja az alábbi méreteket (függetlenül attól, hogy felülete szabályos téglatest, gömb, vagy szabálytalan alakzat):
hosszúság 324 mm
szélesség 229 mm
magasság 24 mm"Postán maradóként küldve mehet a megszokott mérethatárok szerint.
Egyébként mit értesz az alatt, hogy be se volt csomagolva?
A vevő ennek mennyire fog örülni? -
kmisi99
addikt
Sziasztok, ma döbbentem rá hogy a postán már egy processzort se engedtek feladni pedig be se volt csomagolva 1000ft ért csomagként kellett feladnom. Van még valami mód amivel a kis levél cuccokat fel tudom olcsón adni?
-
tbalint3
tag
Próbáld meg ezekkel a nyomkövetőkkel is, hátha részletesebb a kimenetük:
TrackItOnline
UPU Global Track&TraceA célországba elküldve egyébként azt jelenti, hogy elhagyta a feladó országot, és még úton van.
-
bsh
addikt
üdv,
csomagot várok, EMS-sel jön, de az ems tracking oldala szerint nincs is olyan csomagszám. a feladó ország és a magyar posta nyomkövetője szerint van. ez normális?
illetve ez a legutolsó infó a postánál:
2017.10.24. | 00:24 Célországba elküldve / Item sent abroad AEDXBA(United Arab E
2017.10.25. | 00:00 Célországba elküldve / Item sent abroad AEDXBA(United Arab E
ez miért van kétszer is? ebből azt gondolom, hogy magyarországra már megérkezett, de semmi mozgás nincs a tracking szerint. esetleg vámon van? (bár vámmentes értékhatár alatt van, max. áfát kell fizetni.) arról is kéne kapjak valami levelet, nem? én semmit sem kaptam.vagy ez hetekig fog tartani?
-
D.Orion
veterán
Részeletes infó kell. Nálunk például Holland Fasor 2-19ben van a Denso és az Auchan, plusz még millió másik cég és nincs külön "házszám", csak ennyi, hogy Holland Fasor 2-19. Na akkor alapból esélytelen, hogy ha Gipsz Jakab, Holland Fasor 2-19 és nincs telefonszám sem. De telefonszám nélkül akkor is 0%, ha Gipsz Jakab Auchan.
Irodaház esetén simán be lehet írni megjegyzésbe: épületszárny, emelet/ajtó.
-
azbest
félisten
Ha jól értettem a cégnév rajta volt, csak talán nem elég nagy a tábla az iroda ajtaján. Meg persze csak pár hónapja van ott a cég, szóval nem ismerték még névről.. vagy olyan gyorsan rotálódnak a kézbesítők, hogy már esélytelen, hogy helyismeretük legyen.
Jövő héten kiderül, hogy plusz infókkal, útmatótóval együtt már megtalálnak -e minket
Az egyébként tényleg bosszantó, hogy nincs külön házszám, hanem az egész tömb egynek számít. A postán kívül a többi iroda ajtaja nem is arra az utcára néz, amit a címzéshez kell írni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 10
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest