- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
Ezt olvassátok:
http://homar.blog.hu/2017/04/07/tesztnek_hivott_viccel_teszi_probara_az_emberek_turelmet_a_posta_kispesten
Most tudatosult bennem, hogy miért kaptam cetlit egy nem nyomkövetéses kínai csomaghoz, rajta egy "postaládába nem fér" felirattal. Eddig mindíg bedobta az ilyet a postás a kapun (kertes ház)... Nem a. cikkben szereplő kerületben lakom.
-
Melack
veterán
válasz
Ereshkigal #6847 üzenetére
Ugyanazt a PDF-et kapnád meg megint, mint amit kaptál.
-
Melack
veterán
válasz
Ereshkigal #6845 üzenetére
Ez így jó, ahogy van. Aminek kell, rajta van.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Csomagot adnék fel Weboxon keresztül. Kifizettem, címke kinyomtatva. Fel is ragasztottam, átlátszó szalaggal, viszont csak utána vettem észre, hogy egy csomó mező nincs még kitöltve, pl. futár aláírása. Ez gond, tehát akar erre valaki valamit írni még, vagy jó így? Csak mert erre már írni nem lehet.
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hétvégén feladtam 2 csomagot utánvéttel. Hétfőn át is vették a címzettek. A pénzfizetést én bakszámlára kértem, tehát hogy utalja el nekem a posta. Eddig mindig megkaptam másnapra az összeget. Most pedig eddig csak az egyik csomag árát kaptam meg tegnap, és még ma se kaptam semmit. Pedig hétfőn is feladtam egy csomagot amit, pedig tegnap átvettek vagyis annak az árát is meg kellett volna hogy ma kapjam de semmi. Összefoglalva két csomag ára is lóg jelenleg a levegőbe, amit elvileg meg kellett volna, hogy kapjak. A postán ilyennek utána lehet valahol kérdezni, hogy mi a helyzet, hogy esetleg rossz számlaszámot adtam meg vagy valami ? (bár biztos hogy jó számot adtam meg).
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Vidékre kellene eljuttatnom egy ágytakarót, postán csomagként, utánvéttel 2300 Ft-ot mondtak, levélként nem lehet állítólag, mert nem csak a súly számít, hanem a vastagság is...
Őszintén szólva ezt sokkalom...
Milyen lehetőségeim lennének postán ill. futárszolgálatoknál? DPD-t néztem, ott 1040/csomag 3kg - ig pl...
Tudnátok ebben segíteni, hogy a legtutibb?
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Múlt hét hétfőn adtam fel utánvéttel egy csomagot vidékre. Kedden próbálták kézbesíteni, sikertelenül, szerdán elvileg a vevő felvette a csomagot. Most hétfő van, és a nyomkövetés csak annyit ír, hogy postán leadva kedden, pénz pedig nem jött. Várjak még a pénzre, vagy át lettem verve, és nem is vette fel a csomagot?
-
PainKiller13
őstag
válasz
maj-viktor #6837 üzenetére
Itt a lényeg az Anno-t van. Ez meg most.
-
maj-viktor
őstag
válasz
PainKiller13 #6836 üzenetére
Én valamit rosszul csinálhattam, annó adtam fel csomagot Új-Zéland felé és USA felé is és ~2-3hét alatt megkapták...
-
PainKiller13
őstag
válasz
maj-viktor #6835 üzenetére
Többször küldtem már usaba/canadába, 1 hónap előtt sosem kapták meg, 5 hét az átlag és mindig megérkezett.
Az a bay ebay issuenál nem enged semmit már csak refundolni. 14én valszeg auto refund lesz neki. -
maj-viktor
őstag
válasz
PainKiller13 #6834 üzenetére
paypal felé tudod bizonyítani, hogy te feladtad a ragszámmal (amúgy szerintem ennyi idő alatt már meg kellett volna kapja)!
Továbbá ez nem csomag, hanem levél (a ragszám formátumából ítélve)Elveszés kártérítés esetén:
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdf
9.2.2 b) A feladó által értéknyilvánítási összeg meghatározása nélkül, de ajánlott
többletszolgáltatással feladott küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen
elvész, illetve megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet. A küldemény
ba) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány
összege 30 DTS (SDR);
bb) részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kártérítés összege úgy
aránylik a kártérítési átalány ba) pontban meghatározott teljes összegéhez, ahogyan a
keletkezett kár aránylik a küldemény teljes értékéhez.1DTS= 360 Ft
10.800 Ft kártérítést kaphatsz (ha nem értékbiztosítottad a levél-csomagodat)
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Küldtem egy csomagot kanadába 03.06-án, ami a trackitonline.org szerint 22-én már Richmondban volt sorting felirattal, azóta több mint 2 hét eltelt és a canadai postai nyomkövetés még mindig nem dob ki rá semmit.
A vásárló már követeli rajtam a pénzt ebayen, 14-éig van időm, dehát én innen mit tudok tenni? (pénz visszafizetésén kívül)
Nem szeretnék úgy járni hogy visszafizetem aztán rá 2 napja megkapja, mert hát miért ne kapná.
Bocs ha nem jó topikba jöttem.
RR355042445HU
-
scream
veterán
Hali!
Esetleg valaki tudja, hogy GLS futárnál minden esetben lehet fizetni bankkártyával (MasterCard) vagy függ valamitől, esetleg nem is lehet csak kp-ban?
-
TheProb
veterán
válasz
maj-viktor #6829 üzenetére
dél körül érkezett meg az automatába.
A furcsaság az volt, hogy már éjjel 1kor itt volt a városban és reggel még nem vitték ki az automatába.Mindegy, lényeg, hogy megjött végül.
-
maj-viktor
őstag
válasz
TheProb #6828 üzenetére
Nem mindegy mikor "adják fel", mert ha pl. péntek ürítés után, akkor azt csak hétfőn veszik ki és viszik át keddre egy másikba....
Amúgy pl. Nyugati csomagautomatára írva van, van egy de.-i és egy du.-i ürítés / berakás!
Amúgy gyerekek... milyen ég és föld a különbség a MPL postaautomata és a FOXPOST között... áhhh!
(MPL kb. sosem olvassa be a vonalkódot... kézzel kell bevinni... lassú - akadozik a rendszer, mint állat... ellenben a fox az pikk-pakk minden! ahogy nyomom már megy is tovább a MPL-es postaautomatánál a szoftver vicc.. beírom a kódot és 2perc kell neki, hogy "felfogja"... se PayPass fizetés nincs rajta, stb. és még sorolhatnám) -
TheProb
veterán
Posta automatába napközben is visznek csomagot szerintetek?
Hajnal 1kor már itt volt a városban a központban, de azóta sincs semmi hír a csomag haladását illetően... -
xxxx.x
tag
Sziasztok!
Hétvégén vajon szállítják a csomagokat? (Gondolok itt arra, hogy feldolgozás, országok közötti szállítás, ...stb.)
Ma adtam fel a postán egy csomagot németországi címzettnek. Elvileg Budapestre viszik a DHL-hez, majd ők viszik a címre. (Visszaküldés egy webáruházba, Ők küldték a feladószelvényt) -
rukka
csendes tag
3 kg körüli csomagot hogy tudok legolcsóbban küldeni az Egyesült Államokba? Posta átvesz ilyet szabálytalan levélként? (a díjtáblázatba csak 2kg-ig van benne).
-
TaaT
nagyúr
válasz
hyperspace #6818 üzenetére
Valami 7 munkanap rémlik, de nem vagyok benne biztos mert kb sosem használtam. Az utalás normál esetben kézbesítés utáni munkanapon megtörténik.
-
BaLee
addikt
válasz
hyperspace #6818 üzenetére
Elég változó, nekem 3-5 nap alatt szokták kihozni. Utalásnál legtöbbször már átvétel utáni napon rajta van a számlán, de legkésőbb 2 nappal utána.
-
hyperspace
őstag
Sziasztok,
Utánvétes csomagot a címzett átvette pénteken (03.17). Azt gondoltam, hogy a Posta még nem utal számlaszámra (és milyen rosszul gondoltam), ezért címre kértem a pénzt, ami viszont még nem érkezett meg. Van valami átlagos idő, vagy határidő, amíg kihozzák az összeget?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Darth_Revan #6816 üzenetére
"Biztonsági szempontokból (a nem dokumentum tartalmú küldemények esetében) 50.000 és 1.000.000 Ft között kiegészítő értéknyilvánítás vehető igénybe."
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Van olyan szolgáltatás a Postánál, hogy külföldre szánt csomagot 150.000 Ft-nál magasabb értékre lehessen biztosítani ? -
bencsikgab
tag
Sziasztok,
Németországba kéne visszaküldenem egy hibás merevlemezt és ahogy néztem, a futár csak egy kicsit drágábban viszi a csomagot mint a posta.
Melyik közvetítőoldalon keresztül érdemes küldeni?
-
Dinter
addikt
Sziasztok, egy nadrágot szeretnék feladni Pestre.
Mi lenne a legolcsóbb megoldás? Ha van ott olcsóbb opció, akkor Kecskeméten is fel tudom adni.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
maj-viktor #6810 üzenetére
"Este zárás után meg kocsi végig a postákon"
Ez nem pontos.
- [link]
"Az utolsó postakocsi előtt felvett küldemények kerülnek aznapi továbbításra, az időpont postánként változhat (van ahol ez már háromnegyed négy)"
-
maj-viktor
őstag
válasz
Imilenni #6808 üzenetére
Este zárás után meg kocsi végig a postákon és bekerül az OLK-ba (Országos Logisztikai Központ) és ott a "hajnali munkaerő" szelektálja - válogatja irányítószám szerint, ami egy hajnali 4-es járattal eljut az egész országban 2-3órán belül, így a reggeli nyitásra a helyi postára kerül... egyszóval igen, simán megérkhezhet 1munkanap alatt (kérdés hogy adták fel, hogy garantált 1munkanapos szállítással? akkor igen, ha nem akkor nem feltétlenül)
+1 a futároknak a nagyobb csomagok esetén... 10kg körüliek (mivel a postánál túlméretes felár +100% lehet, azaz dupla ár... futárnál nem feltétlenül - persze itt is van túlméretes szorzó.... de posta pl. az amorf alakra is felszámol "felárat", míg a futár nem feltétlenül... talán a DPD-t tudnám én is ajánlani, de kalkuláld végig pl. vaterafutar-on...
Ha adsz egy tömeget és "becsomagolt" méretet, akkor könnyebben tudunk segíteni
pl. 10kg és 50x50x50 cm, stb.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Ha ma feladtak egy csomagot, ugye kaptam róla e-mail abban azt írják hogy a várható szállítás holnap fog megtörténni.
Megnéztem a Posta weboldalán a csomag követésnél hogy hol jár, ott azt írják:
1. Felvétel befejezve - Kisvárda.
2. Előkészítés szállításhoz - Kisvárda
Ennyi.
Lehetséges hogy még holnap ideér?
Azt hittem először valami nagyobb csomópontra szállítják a csomagot.. -
törölt tag
Sziasztok
2db gumit kellene postáznom. MPL vagy futár? Mondjuk helyben posta van.
Ha MPL akkor mennyi lehet ennek a díja? -
Hbalazs0601
csendes újonc
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy ez pontosan mit jelent?
Szerintetek mi ennek a jelentése?
Ha pénteken 20:00 kor irták, akkor nem ment érvénybe az utalás a hétvége miatt?
2017.02.24
20:00 PEK Pénzforgalmi Információ Szolgáltatási Osztály
Item information :
Utalásra átadás időpontja / Date of handover for transfer
Additional information :
Bankszámlaszám... -
Vikusz77
tag
válasz
maj-viktor #6801 üzenetére
Kösz, rájöttem mi volt a gond, az új felületen, nem működik az, hogy a pdf-ből kimásolom és beillesztem, mert van benne két szóköz a "pk" és a "vf "után (eddig persze működött így). Azt kiszedem a karaktersorból, most már megtalálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest