Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
már korábban is csak ajánlott levélként vettek fel olyat, ami nagyobb, mint egy a4-es lap. Tudom, mert októberben egy köteg nyomtatványt küldtem és a papírboltban kapható nagy boríték már meghaladta azt a méretet, amivel simán feladható. Elsőre furcsállottam, de tényleg megtalátam az akkori szabályzatukban. Már októberben felhívta rá a postás kisasszony a figyelmet, hogy hamarosan csomagként kell az ilyet feladnom.
Versenyképesek csak akkor lehetnek, ha mindenkit mást lábonlőnek.
-
BaLee
addikt
válasz
mirci18 #6496 üzenetére
Igen, csak valahogy a logikus magyarázatot nem találták meg. Mivel azt írják, hogy azért csak ilyen vastag csomagot lehet feladni levélként, hogy beférjen a levélszekrénybe. Ajánlott levelet mikor szoktak bedobni a levélszekrénybe?
Elég lett volna annyi, hogy csak ajánlott levélként lehet feladni ilyet. Bár vágom én hogy azért drágítottak meg mindent mert nem bírták az iramot, de így már közel sem lesznek annyira versenyképesek.
-
mirci18
addikt
Persze de még jó hogy van rá megoldás.
Pont a héten voltam postán egy telefont adnék fel.
Jelzem ajánlott levél.
Mondja a postás hölgy hogy ez már nem.
Én meg széles vigyorral adja nyugodtan fel mivel ez postán maradó benne van az apró betűs részben.
Ők meg erről semmit sem tudtak.
Sokadjára jobban tudja az ügyfél a szabályzatot mint egy postai dolgozó az a vicces. -
maj-viktor
őstag
most kaptam 18E-nyi kártérítést... 18db csomagra... (amúgy elviekben a dupláját kellett volna... így még megy egy panaszköröm)
De aki 1naposat adott fel és 2-3-4nap alatt vitték le (igen december hónap totál iylen volt), az nyugodtan adjon be kártérítést... nekem is beadtam... 30nap kivizsgállás... eléggé kimaximalizálták, mert azt hiszem pont a 29.napon kaptam e-mailt / levelet, hogy "megítélték" és 5-8munkanapot írtak, hogy utalnak... és asszem pont tegnap jött meg a pénz a számlámra, szal ~3-4munkanap alatt... az e-mail után... így összesn 29+3nap körül...
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Blackhole13 #6493 üzenetére
Valami kapcsolat azért van közöttük: [link]
Ebben az esetben valóban MPL fogja kiszállítani.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Blackhole13 #6488 üzenetére
Mivel lett elküldve? Német posta? Futárszolgálat?
Valóban csomag vagy levélként lett postázva? -
notafa3
tag
válasz
Blackhole13 #6488 üzenetére
MPL veszi át ezeket a csomagokat.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
maj-viktor #6486 üzenetére
Akkor egyértelműbben:
A második hozzászólásodban ugyanazt másoltad be, amit én már leírtam.
Az EMS kézbesítési feltételek Japánba, itt találhatóak: [link] -
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Nem tudjátok, hogy a Németországból érkező csomagokat a Posta melyik partnere szállítja ki Budapesten? (Mint Ausztriánál a Transoflex)
Nincs nyomkövetési számom és a posta sajnos csak az alapján tud infót adni. -
BaLee
addikt
A topic összefoglalót lehetne frissíteni, elsejétől eléggé megváltozott mi adható fel levélként. A max 2.4cm vastagság elég sok mindent szelektálni fog.
A másik, hogy aki adott fel időgarantált csomagot decemberben, reklamálja meg ha nem ért oda időben én is ezt tettem, a feladási díj dupláját vissza kell fizetniük ha nem ért oda időben.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Fancy-boy #6485 üzenetére
Ez ok, de a kérdés, hogy az EMS milyen "időgarantáltnak számít" Japánba...
12.05.-én feladott csomag 01.13.-án érkezett meg a "célországba", azaz mégcsak nemis a címzetthez - vámolás, stb., ez több mint 30nap (ergó ez egy EMS csomagnál simán kártérítéses történet szerintem, de ehhez tudni kell mit vállalnak EMS-re), amit belinkeltem Japán-os posta lap, ott az EMS-t nem írják, de sima levél - csomag estén is ilye 2-3heteket írnak! (az EMS meg egy feláras szolgáltatás)
-
Fancy-boy
addikt
válasz
maj-viktor #6484 üzenetére
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #6483 üzenetére
https://www.posta.hu/kuldemeny_feladasa/csomag_kulfoldre/nemzetkozi_ems_gyorsposta
Visszakaphatom-e a külföldre feladott vámtartalmú EMS küldeményem feladási díját, ha a címzett nem kapta meg azt a meghatározott határidőn belül?
A külföldre feladott vámtartalmú EMS küldemények esetében a kézbesítés ideje a magyarországi kiléptetéshez és a célországba történő beléptetéshez szükséges vámeljárás miatt meghosszabbodhat. Következésképpen, vám késedelem esetén a feladási díj nem téríthető vissza. -
maj-viktor
őstag
https://www.posta.hu/static/internet/download/Japan170101.pdf
POSTAI ÁSZF
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf"9.1.4. Felelősség a postai küldemény késedelmes kézbesítéséért
1) Az időgarantált szolgáltatással feladott postai küldemény késedelmes kézbesítéséért vagy a
kézbesítés késedelmes megkísérléséért a Posta – a 9.1.2. pont 10) bekezdés kivételével –
kártérítési átalányt fizet. A kártérítési átalány összege az időgarantált postai szolgáltatásért
fizetett díj kétszerese."Feltételezem egy ~15E Ft-os feladási költséges csomag lehetett kb.!
Szal elviekben 30E Ft-nyi kártérítés kijárhat... kérdés az EMS-t milyen határidővel vállalták!?
(alapból lehet 30nap)Én most 30nap után kaptam levelet: feladási díjat "visszaadják - visszadnák"... most akarok "újra panasszkodni", hogy a 2x díj jár vissza a ÁSZF alapján, nem 1x... (talán holnap lesz időm)
-
Seirei
tag
"Nagyon hosszú interjúban magyarázta el hétfőn a Magyar Posta operatív vezérigazgató-helyettese az Origónak, hogy a posta valójában állta a sarat karácsonykor (még ha jelen pillanatban is útban vannak olyan csomagok, amelyeknek karácsony előtt kellett volna célba érniük). A postások még december 24-én is kézbesítettek.
Amit a webáruházak oldalain ígérnek, sokszor nem tényleges adatok, hanem csak a feladó előrejelzései, nem is nevezhetők nyomonkövetési információnak - mondta Majláth, aki szerint a következő tényezőktől függ a csomagok célbaérési ideje: a feladó árukészlete; az áruk feladási ciklusai; a felvételt végző nemzetközi posta átfutási ideje; a szállító légitársaság kapacitása, tranzitideje; esetleges vámkezelési feladatok és végül
"a Magyar Posta kézbesítési teljesítményétől is"
Majláth szerint nincs olyan karácsonyi csomag, amely ne érkezett volna meg a címzetthez.
Hacsak nem olyan külföldről jövő csomagról van szó, amely még nincs Magyarországon. Mert még most is érkeznek a posta Nemzetközi Postakicserélő Központjába, amelyeket novemberben adtak fel a tengerentúlon."Aki itt a postát merte ócsárolni az ünnepek alatt, az most nagyon szégyellje el magát!!!!
-
válasz
maj-viktor #6476 üzenetére
Igaz!
Én kérek elnézést!L
-
maj-viktor
őstag
válasz
MaxxDamage #6475 üzenetére
-
válasz
maj-viktor #6474 üzenetére
DPD 890 volt , 1040 lett [link] (variálták)
L
-
maj-viktor
őstag
válasz
MaxxDamage #6470 üzenetére
igen beleintegrálták a vaterás eladásokat... és 2féle ár van! (de még így is olcsóbb, mint az alapárak a postánál)
950 (vatera) & 1.090 (nem vatera - neten megrendelve)
VS
postára beesősen: 1.490 - 1.6902kg-ig csomag-ról beszélve
DPD & FOX még nem emelt - variált... de látva a helyzetet, sztem csak pár hét kérdése...
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6470 üzenetére
-
[link] / Belföldi Csomag / Kicsi , Közepes , Nagy / Időgarancia *1 napos / (mind1 ha 20kg alatt van - méret és tömeg kézi megadása is lehetséges az ellenőrzéshez...) 490 Ft az ára "Csomagautomata" -ba küldve ! Viszont ha a csomag "terjedelmes" (*Jelölje be, ha a csomag nem téglatest alakú) akkor is csak 735 ft Csomagautomatába küldve 20kg alatti csomag küldése ! Nagyjából ennyi. A linken található oldalon elérhető és áttekinthető minden. (Ez Üzleti Csomagként van küldve így) Postán külön formanyomtatvány van kitöltve hozzá amit te vagy (ha megkéred) a Postás tölt ki értelemszerűen.
Remélem érthető és tudtam valamit segíteni!(#6469) maj-viktor: Nemrég Vaterán akartam küldeni csomagot (korábban DpD -vel szoktam 890 Ft -ért) és az árak megváltoztak, rendesen! Az is rátesz egy lapáttal, ha nem ott eladott terméket küldesz... akkor is drágább mint alap esetben, mert a Vaterán keresztül (rendszer) akarnád küldeni... (vagy hasonló) Nagy májerek akik kitalálták ezt is így (most) ahogy van...
L
-
Dealer95
őstag
Update a csomagautomatás sztorihoz:
Ma a Corvin Pláza postán voltam, és naná, hogy 630-ért nyelte be a gépecske a papírt (amin ugye 490 szerepelt).
A postán tudták, hogy ez téves összeg, nem ez az első eset.
Ott helyben a posta weboldalán lévő címiratkitöltőben megcsinálták az új papírt és már 490 Ft-ért fogadta el a gép.Itt az említett oldal: [link]
Ha valaki nem akar az én hibámba esni (és várni 5-10 pervet mire újra kitöltik az összes adatot), mostanság itt töltse ki a csomagautomatás dolgait, amíg nem javítják a vaterásat.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Jhonny06 #6464 üzenetére
ezen az "anomálián" már én is gondolkoztam... sztem ha mondod, hogy ez munkahelyi cím, simán kiadják név alapján is... mert alapból személyi igazolvány & lakcímkártyával adják ki... de belegondolva mostanában csak személyit kérnek tőlem... ugyebár a szig szám miatt (meg mondjuk engem ismernek), már személyit sem kérnek csak írjam oda a szig számom (amit úgyis tudok fejből), stb.
mindegy a lényeg személyi igazolvánnyal átveheti a helyi postán minden gond nélkül szerintem!
(trackből látod melyik posta) -
anorche1
őstag
Anya munkahelyére szoktam rendelni kínából a csomagokat. Most viszont egy rendelésemet a csomagosposta hozta, és zárás után ért csak oda.
Anya lakcíme nem a munkahelye, nem a munkahelyi cím van a lakcímkártyán. Hogyan tudná átvenni így a csomagot?
Kérjünk ismételt kézbesítést? -
maj-viktor
őstag
válasz
Jhonny06 #6460 üzenetére
csak belföld.. csillagozva apróbetűbe plakátokon is írják, hogy a "nemzetközi szállítást" nem érínti...
(ebből is látszik, hogy csak a posta belső burkolt áremelése ez a sok csomagra válaszként és a kevés munkaerőjük miatt... inkább legyen 2-3x több a ptkg. és akkor majd kevesebb munka lesz és több bevétel) -
Jhonny06
veterán
Ez az újonnan bevezetett méretbeli korlátozás csak belföldi csomagra érvényes, vagy a külföldiekre is?
-
-
Willie
őstag
válasz
MaxxDamage #6447 üzenetére
Köszi, végül a Foxpost mellett döntöttem, a Posta pedig tehet egy szívességet!
-
maj-viktor
őstag
igen, az nekem is pont megütötte a fejemet... ahogy foxpost esetén is volt az "akciós" 300 Ft-os ár, ami mostmár 400Ft, és bármikor lehet 600 Ft is... (nekem tegnap még 490Ft-ért vették fel...
menjenek a búsba... bár várható volt, bár nem egy 28%-os áremelés
sőt foxpost esetén volt ingyenes időszak is... ingyen lehetett feladni, amikor még nagyon új volt... ez a beetetés... rászoktatnak, aztán emelnek... alap!
-
azbest
félisten
válasz
maj-viktor #6451 üzenetére
490**
**az ár akciós és visszavonásig érvényes
Szóval bármikor vátozhat, ha éppen olyan kedvük van.
-
khron78
őstag
válasz
MaxxDamage #6453 üzenetére
Mekkora biznisz (a postának).
-
válasz
Úgy úgy!
490 az 490 (nem több)L
-
Dealer95
őstag
válasz
Ma este 8-ig megyek úgyis itt Pesten egy csomagot feladni, automatába.
Meglátjuk mi lesz (bár ezt még tegnap nyomtattam ki).
Jelzek majd! -
maj-viktor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Fotó állvány eladó
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest