Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
A topic összefoglalót lehetne frissíteni, elsejétől eléggé megváltozott mi adható fel levélként. A max 2.4cm vastagság elég sok mindent szelektálni fog.
A másik, hogy aki adott fel időgarantált csomagot decemberben, reklamálja meg ha nem ért oda időben én is ezt tettem, a feladási díj dupláját vissza kell fizetniük ha nem ért oda időben.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Fancy-boy #6485 üzenetére
Ez ok, de a kérdés, hogy az EMS milyen "időgarantáltnak számít" Japánba...
12.05.-én feladott csomag 01.13.-án érkezett meg a "célországba", azaz mégcsak nemis a címzetthez - vámolás, stb., ez több mint 30nap (ergó ez egy EMS csomagnál simán kártérítéses történet szerintem, de ehhez tudni kell mit vállalnak EMS-re), amit belinkeltem Japán-os posta lap, ott az EMS-t nem írják, de sima levél - csomag estén is ilye 2-3heteket írnak! (az EMS meg egy feláras szolgáltatás)
-
Fancy-boy
addikt
válasz
maj-viktor #6484 üzenetére
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #6483 üzenetére
https://www.posta.hu/kuldemeny_feladasa/csomag_kulfoldre/nemzetkozi_ems_gyorsposta
Visszakaphatom-e a külföldre feladott vámtartalmú EMS küldeményem feladási díját, ha a címzett nem kapta meg azt a meghatározott határidőn belül?
A külföldre feladott vámtartalmú EMS küldemények esetében a kézbesítés ideje a magyarországi kiléptetéshez és a célországba történő beléptetéshez szükséges vámeljárás miatt meghosszabbodhat. Következésképpen, vám késedelem esetén a feladási díj nem téríthető vissza. -
maj-viktor
őstag
https://www.posta.hu/static/internet/download/Japan170101.pdf
POSTAI ÁSZF
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf"9.1.4. Felelősség a postai küldemény késedelmes kézbesítéséért
1) Az időgarantált szolgáltatással feladott postai küldemény késedelmes kézbesítéséért vagy a
kézbesítés késedelmes megkísérléséért a Posta – a 9.1.2. pont 10) bekezdés kivételével –
kártérítési átalányt fizet. A kártérítési átalány összege az időgarantált postai szolgáltatásért
fizetett díj kétszerese."Feltételezem egy ~15E Ft-os feladási költséges csomag lehetett kb.!
Szal elviekben 30E Ft-nyi kártérítés kijárhat... kérdés az EMS-t milyen határidővel vállalták!?
(alapból lehet 30nap)Én most 30nap után kaptam levelet: feladási díjat "visszaadják - visszadnák"... most akarok "újra panasszkodni", hogy a 2x díj jár vissza a ÁSZF alapján, nem 1x... (talán holnap lesz időm)
-
Seirei
tag
"Nagyon hosszú interjúban magyarázta el hétfőn a Magyar Posta operatív vezérigazgató-helyettese az Origónak, hogy a posta valójában állta a sarat karácsonykor (még ha jelen pillanatban is útban vannak olyan csomagok, amelyeknek karácsony előtt kellett volna célba érniük). A postások még december 24-én is kézbesítettek.
Amit a webáruházak oldalain ígérnek, sokszor nem tényleges adatok, hanem csak a feladó előrejelzései, nem is nevezhetők nyomonkövetési információnak - mondta Majláth, aki szerint a következő tényezőktől függ a csomagok célbaérési ideje: a feladó árukészlete; az áruk feladási ciklusai; a felvételt végző nemzetközi posta átfutási ideje; a szállító légitársaság kapacitása, tranzitideje; esetleges vámkezelési feladatok és végül
"a Magyar Posta kézbesítési teljesítményétől is"
Majláth szerint nincs olyan karácsonyi csomag, amely ne érkezett volna meg a címzetthez.
Hacsak nem olyan külföldről jövő csomagról van szó, amely még nincs Magyarországon. Mert még most is érkeznek a posta Nemzetközi Postakicserélő Központjába, amelyeket novemberben adtak fel a tengerentúlon."Aki itt a postát merte ócsárolni az ünnepek alatt, az most nagyon szégyellje el magát!!!!
-
válasz
maj-viktor #6476 üzenetére
Igaz!
Én kérek elnézést!L
-
maj-viktor
őstag
válasz
MaxxDamage #6475 üzenetére
-
válasz
maj-viktor #6474 üzenetére
DPD 890 volt , 1040 lett [link] (variálták)
L
-
maj-viktor
őstag
válasz
MaxxDamage #6470 üzenetére
igen beleintegrálták a vaterás eladásokat... és 2féle ár van! (de még így is olcsóbb, mint az alapárak a postánál)
950 (vatera) & 1.090 (nem vatera - neten megrendelve)
VS
postára beesősen: 1.490 - 1.6902kg-ig csomag-ról beszélve
DPD & FOX még nem emelt - variált... de látva a helyzetet, sztem csak pár hét kérdése...
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6470 üzenetére
-
[link] / Belföldi Csomag / Kicsi , Közepes , Nagy / Időgarancia *1 napos / (mind1 ha 20kg alatt van - méret és tömeg kézi megadása is lehetséges az ellenőrzéshez...) 490 Ft az ára "Csomagautomata" -ba küldve ! Viszont ha a csomag "terjedelmes" (*Jelölje be, ha a csomag nem téglatest alakú) akkor is csak 735 ft Csomagautomatába küldve 20kg alatti csomag küldése ! Nagyjából ennyi. A linken található oldalon elérhető és áttekinthető minden. (Ez Üzleti Csomagként van küldve így) Postán külön formanyomtatvány van kitöltve hozzá amit te vagy (ha megkéred) a Postás tölt ki értelemszerűen.
Remélem érthető és tudtam valamit segíteni!(#6469) maj-viktor: Nemrég Vaterán akartam küldeni csomagot (korábban DpD -vel szoktam 890 Ft -ért) és az árak megváltoztak, rendesen! Az is rátesz egy lapáttal, ha nem ott eladott terméket küldesz... akkor is drágább mint alap esetben, mert a Vaterán keresztül (rendszer) akarnád küldeni... (vagy hasonló) Nagy májerek akik kitalálták ezt is így (most) ahogy van...
L
-
Dealer95
őstag
Update a csomagautomatás sztorihoz:
Ma a Corvin Pláza postán voltam, és naná, hogy 630-ért nyelte be a gépecske a papírt (amin ugye 490 szerepelt).
A postán tudták, hogy ez téves összeg, nem ez az első eset.
Ott helyben a posta weboldalán lévő címiratkitöltőben megcsinálták az új papírt és már 490 Ft-ért fogadta el a gép.Itt az említett oldal: [link]
Ha valaki nem akar az én hibámba esni (és várni 5-10 pervet mire újra kitöltik az összes adatot), mostanság itt töltse ki a csomagautomatás dolgait, amíg nem javítják a vaterásat.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Jhonny06 #6464 üzenetére
ezen az "anomálián" már én is gondolkoztam... sztem ha mondod, hogy ez munkahelyi cím, simán kiadják név alapján is... mert alapból személyi igazolvány & lakcímkártyával adják ki... de belegondolva mostanában csak személyit kérnek tőlem... ugyebár a szig szám miatt (meg mondjuk engem ismernek), már személyit sem kérnek csak írjam oda a szig számom (amit úgyis tudok fejből), stb.
mindegy a lényeg személyi igazolvánnyal átveheti a helyi postán minden gond nélkül szerintem!
(trackből látod melyik posta) -
anorche1
őstag
Anya munkahelyére szoktam rendelni kínából a csomagokat. Most viszont egy rendelésemet a csomagosposta hozta, és zárás után ért csak oda.
Anya lakcíme nem a munkahelye, nem a munkahelyi cím van a lakcímkártyán. Hogyan tudná átvenni így a csomagot?
Kérjünk ismételt kézbesítést? -
maj-viktor
őstag
válasz
Jhonny06 #6460 üzenetére
csak belföld.. csillagozva apróbetűbe plakátokon is írják, hogy a "nemzetközi szállítást" nem érínti...
(ebből is látszik, hogy csak a posta belső burkolt áremelése ez a sok csomagra válaszként és a kevés munkaerőjük miatt... inkább legyen 2-3x több a ptkg. és akkor majd kevesebb munka lesz és több bevétel) -
Jhonny06
veterán
Ez az újonnan bevezetett méretbeli korlátozás csak belföldi csomagra érvényes, vagy a külföldiekre is?
-
-
Willie
őstag
válasz
MaxxDamage #6447 üzenetére
Köszi, végül a Foxpost mellett döntöttem, a Posta pedig tehet egy szívességet!
-
maj-viktor
őstag
igen, az nekem is pont megütötte a fejemet... ahogy foxpost esetén is volt az "akciós" 300 Ft-os ár, ami mostmár 400Ft, és bármikor lehet 600 Ft is... (nekem tegnap még 490Ft-ért vették fel...
menjenek a búsba... bár várható volt, bár nem egy 28%-os áremelés
sőt foxpost esetén volt ingyenes időszak is... ingyen lehetett feladni, amikor még nagyon új volt... ez a beetetés... rászoktatnak, aztán emelnek... alap!
-
azbest
félisten
válasz
maj-viktor #6451 üzenetére
490**
**az ár akciós és visszavonásig érvényes
Szóval bármikor vátozhat, ha éppen olyan kedvük van.
-
khron78
őstag
válasz
MaxxDamage #6453 üzenetére
Mekkora biznisz (a postának).
-
válasz
Úgy úgy!
490 az 490 (nem több)L
-
Dealer95
őstag
válasz
Ma este 8-ig megyek úgyis itt Pesten egy csomagot feladni, automatába.
Meglátjuk mi lesz (bár ezt még tegnap nyomtattam ki).
Jelzek majd! -
maj-viktor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Home server / házi szerver építése
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest