- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz
DrojDtroll #5763 üzenetére
A posta webshopjában láthatóak az árak: [link]
Kicsit lejjebb kell görgetned, és "légpárnás tasak" néven kaphatóak
Online csak nagyobb kiszerelésben árulják, de mellette van az egységár / db.
Valószínűleg személyesen is ezen vagy hasonló áron vásárolhatóak. -
Fancy-boy
addikt
válasz
Motion_Blur #5765 üzenetére
Lassan már járna tőlük ( fürgefutár ) valami népszerűsítési díj, hiszen én linkeltem őket először.
Úgy látszik a Vaterafutáros oldal mellett ez lesz a másik népszerű csomagküldős lap.
Reméljük a forgalomnövekedés miatt nem emelik fel az árakat. -
Fancy-boy
addikt
Vaterafutár MPL:
"Az árak tartalmazzák az értékbiztosítást 150 000 Ft értékig. 150 000 Ft érték felett a biztosítás díja: 220 Ft / 10 000 Ft, a 150 000 Ft feletti részre."(#5762) NxAlex
Amennyiben szeretnéd nyomon-követni, akkor ajánlott levélként.
Természetesen ha az ár a fontosabb, akkor sima levélként is lehet.
Az ajánlott díja: 850 Ft. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Valaki nem tudja mennyibe kerül a postán az a légbuborékos boríték amibe egy RAM modul az eredeti csomagolásában belefér?
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy 10cm×4cm×3cm-es (hosszúság×szélesség×magasság) csuklópánt, kb 40g-os. Ezt mivel lehetne a legolcsóbban eljuttatni külföldre (EU-n belülre)?
Egy ilyen kisebb/könnyű holmit, akár ilyen buborékos borítékban is el lehetne küldeni nem? Ha meg már borítékban, akkor csak posta és nem egyéb futárszolgálatok. -
TaaT
nagyúr
Az a biztos
LógaGéza: Érdeklődni (és információt kiadni) attól még lehet hogy te vagy a címzett.
Mondjuk 1 vagy 2munkanapos csomagról ha 1hét után sincs hír azért ott már valami nagy gubanc van. Ez a kinyomtatott papír egy tudakozvány volt? Mondjuk ez utóbbit csak a feladó intézhet.
hitman: Szívesen.
-
LógaGéza
veterán
Igen, bevittem a csomagszámot, rákerestek, kinyomtatták azt a papírt, és ők is csak annyit láttak, amennyit én.
Átolvastam az ÁSZF-t, abban úgy van, hogy ameddig nem veszem át a csomagot, addig azt a Posta a feladó tulajdonának tekinti - ergo akkor én vajmi keveset tudok tenni, gondolom a feladónak kellene utánnamennie, én pedig vajmi keveset tehetek?
-
TaaT
nagyúr
válasz
LógaGéza #5750 üzenetére
A csomagszámmal tudniuk kéne nyomon követni minden emailezgetés nélkül, ha Magyar postáról van szó.
(#5751) Solad: A legbiztonságosabb alternatíva ha kocsiba ülsz és kiviszed.
A csomagküldés már nagyobb kockázattal járhat, ezért azt javasoljuk hogy amilyen jól csak tudod, csomagold be rendesen. A magyar királyi posta díjszabása: [link] Egyéb futárok: [link]
(#5752) hitman: MPL vaterafutár nagyon jó ár érték arányban. [link]
(#5753) totyak: "marad valami papír az ember kezében, ami bizonyítja, hogy feladta a csomagot, ha netán elveszne?"
Hogyne, Vaterafutárnál pl egy nyomtatott A4-es lap fele.
"Illetve, ha elveszik, akkor lehet kapni kártérítést és ha igen, mennyit?"
Annyit amennyit ráírsz.
(#5754) Motion_Blur: Magyar királyi posta díszabása: [link] Vagy egyéb futárszolgálatok árai: [link]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Csomagot szeretnék küldeni Olaszországba, de sehol nem látok még megközelítőleg se árakat. Tudnátok írni, ajánalni futarcéget?
Nem romlandó élelmiszer lenne + borotvapengék. Egy nagyobb buborékos zacsiba is belefér a cucc.
-
totyak
aktív tag
Van a postánál olyan csomagküldési mód, hogy csomagautomatába érkezzen a csomag és így 20kg-ig, meg igen nagy méretig csak 490Ft a küldés díja.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen küldéssel marad valami papír az ember kezében, ami bizonyítja, hogy feladta a csomagot, ha netán elveszne? Illetve, ha elveszik, akkor lehet kapni kártérítést és ha igen, mennyit? Láttam a weboldalukon, hogy van értéknyilvántartás, gondolom csak van oka, hogy ez beírható adott csomagnál. -
hitman,
őstag
Sziasztok
Nem szoktam csomagot küldeni, de most szeretnék egy alaplapot és procit egyben elküldeni.
A méret nem lenne nagy de 60 ezres utánvét lenne?
Ti mit ajánlotok hogy olyan 2ezer körül megússzam? Dpd, Gls Posta? Én csak ezeket ismerem, de ezeknek se tudom az árait. -
Solad
addikt
Kedves mindenki!
Svájcba szeretnék kijuttatni egy notebookot, de nagyon nem vagyok otthon a csomagküldés világában. Mi a legbiztonságosabb alternatíva, és milyen díjazásra számíthatok?
Köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
07. 18.-án feladtak nekem egy csomagot. Még aznap elvitték egy logisztikai pontba, azóta meg se mozdult... Voltam a helyi postán múlt csütörtökön érdeklődni, ott megnézték a rendszerben, ugyanezt látták. Megpróbáltak kapcsolatba lépni a feladó postával, de a rendszerükbe csak e-mail cím volt, és arra írtak egy levelet, és megígérték, hogy hívnak ha kapnak választ, de nem akarok addig fél lábon állni...
Mit tudok tenni, hogy tudjak valamit a csomagomról? Azért csak eltelt már 1 hét, és semmi se történt... -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék ki adott már fel vaterafutaros foxposttal csomagot, nem vaterásként?
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.Csütörtökön elküldtem a telefonom mpl-el (samsung pontròl) a tmx-hez. Elvileg 1 napos kézbesítéssel, de tegnap òta nem mozdult a csomagom. Az alábbi infò az utolsò ròla:
2016.07.15
03:43 Országos Logisztikai Központ
Küldemény információ:
Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registered
Kiegészítő információ:
meghatalmazottEz most mit jelent? Van rá esély, hogy hétfőre odaérjen?
-
rolii92i
tag
Hali!
Nem konkrétan a postához kapcsolódó kérdés,de futárszolgálatos szóval hátha kapok rá választ.
Szóval ha érkezik egy áru egy futárcégtől de az első nap nem talál otthon,telefonomat sem veszem fel második nap is köteles lenni telefonon ideszólni h mindjárt jövök,itt vagyok hahó?
Már kétszer megtörtént velem az előző(tudom h az én hibám az első napos elérhetetlenség) egyszer mákom volt még pont elkaptam,ma viszont elhajtott alig várva valamennyit telefont ahogy említettem nem használva.
Előre is köszi a választ. -
Allien
veterán
Tegnap kihoztak a csomagot. De persze nem vagyok ott. Meddig orzik a csomagot? Hagytak papirt is, de azt most nem tudom megnézni.
-
TaaT
nagyúr
"olvastam hogy a postai díjkalkulátor nem minden esetben pontos, hogy ez még most is igaz vajon?"
Sose hallottam erről.
"Illetve, a bizonylatgarnitúra mit takar?"
"olcsóbb vagy drágább vagy nem változtat semmit ha kérem hogy számlámra utaljanak és nem kell hogy házhoz hozzák a pénzt?"
Azt hiszem semmi különbség nincs, bár én ezt a megoldást sose használtam mert rohadt drága.
-
KisDre
senior tag
Hali!
Abban kérném a segítségeteket hogy olvastam hogy a postai díjkalkulátor nem minden esetben pontos, hogy ez még most is igaz vajon?
Illetve, a bizonylatgarnitúra mit takar? Utánvéttel adnék fel egyszerű levélként, 500g alatt van.Valamint olcsóbb vagy drágább vagy nem változtat semmit ha kérem hogy számlámra utaljanak és nem kell hogy házhoz hozzák a pénzt?
-
Allien
veterán
Szerintetek most levámolták, vagy sem? Semmi e-mailt nem kaptam róla (levelezgettem velük egy darabig), hogy igen, vagy nem.
2016.06.21 19:35
Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció2016.06.24 09:51
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől2016.07.07 08:08
Küldemény információ:
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve2016.07.07 11:42
Küldemény információ:
Küldés a kézbesítő postára -
Fancy-boy
addikt
válasz
rétisün #5724 üzenetére
Például ezen keresztül is lehet: [link]
Rányomsz, hogy "Belföld" utána kitöltöd a csomag adatait.
Következő oldalon kapod az ajánlatokat. Kiválasztod amelyik szimpatikus.
GLS esetében a következő munkanap veszik fel a csomagot, de pl. UPS esetében irányítószámtól függően, akár még aznap.
Majd emailben küldik a fuvarlevet, ki kell nyomtatnod és a csomaggal együtt átadnod a futárnak. -
Fancy-boy
addikt
válasz
rétisün #5722 üzenetére
Az MPL nagyon jó, de talán a GLS futárcéggel egyszerűbb tervezni, mivel ők általában megadnak egy 3 órás szakaszt, amikor jönnek. Pl. 11-14 óra között.
Legalábbis amikor csomagot hoznak. Szerintem csomagküldésnél is így működik, de ha mégsem, akkor az ügyfélszolgálatot felhívod, és megadják a futár telefonszámát. Tehát tudsz majd vele egyeztetni. -
rétisün
veterán
köszi a gyors választ, a DPD-vel nekem sem volt túl sok szerencsém (volt, hogy 2 nap is visszavitték a csomagot, pedig tuti volt itthon, aki átvette volna. aztán a 2. nap e-mailezés után este fél 8-kor csak kihozták), remélem a másik 2 nem cáfolja meg a pozitív véleményedet:
-
TaaT
nagyúr
válasz
rétisün #5720 üzenetére
"gondolom minden futárcég kijön házhoz"
Igen, többnyire kijönnek házhoz.
"az időpontot be is tartják, amikorra rendelem a fuvart?"
Az időpontot általában megadják előre, azaz mondjuk 11 és 13 között. De van olyan futár ahol ez reggel 8 és este 8 között bármikor.
"melyik cég a legmegbízhatóbb ilyen szempontból?"
GLS-el és MPL-el bajom még nem volt az elmúlt tizenvalahány éve amióta postázgatok. Ennek ellentéte a DPD, nem volt olyan üzletem velük ahol ne lett volna valami nagyobb gubanc.
-
rétisün
veterán
sziasztok,
gondolom minden futárcég kijön házhoz, ha nagyméretű csomagot akarok feladni. az időpontot be is tartják, amikorra rendelem a fuvart? melyik cég a legmegbízhatóbb ilyen szempontból?
köszi...
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Szintén MPL csomag.
06.30-án feladtak számomra egy küldeményt, melyet a posta átvett. Kaptam is egy csomagszámot, illetve email-t, hogy feladásra került, várható kézbesítés júli 1-je. (Postán maradó lesz.)
Nyomkövetés szerint 1-én hajnali 5h-kor az Országos Logisztikai Központban volt már, szállítás alatt. A probléma az, hogy azóta is ezt az állapotot mutatja....Postán már egyszer rákérdeztem, de ugye Ők is azt látják, hogy még nem érkezett be...
Ilyenkor mi van, elkeveredett, vagy nem frissítették a rendszerben, közben lehet, hogy már itt van a postán?
Mit lehet tenni?
-
Allien
veterán
A csomagom 14-n érkezett be. Mennyi idejük van elindítani a vámkezelést, azaz, hány napig húzhatják? Ugyanis, szopatnak. Mintha minden levél váltásnál kivárnak 4 munkanapot.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Egy MPL csomagról lenne szó, A webshop délután küldte, hogy feladták a csomagot, írták is a küldemény azonosítót. Általában, ha MPL-el rendelek, este olyan 7-8 fele jön a postától is egy összegző, hogy mikor szállítják ki, és már benne van a rendszerben. Viszont most nem kaptam olyan emailt, és hiába keresek rá a megadott csomagszámra nem talál semmit. Erre akkor már ne nagyon számítsak holnapi kiszállításra? -
BullZeye
veterán
Van mód arra, hogy a postás ne akarja délelőtt 11-kor kihozni a csomagomat, úgysincs otthon senki? Maradjon a postán, és még aznap este átvenném.
Jelenlegi módszer az az, hogy megrendelem sürgősségi postával a terméket, a posta 1 nap alatt kiszállítja, aztán 2 nap múlva átvehetem, mert valami rejtélyes okból kifolyólag kézbesítést követően 8 órával nem tudják nekem kiadni este, csak másnap reggel.
Kivel kell beszélnem, hogy a rendszerbe dobjanak a címem mellé egy piros felkiáltó jelet, hogy rögtön menjen a kosárba? Postafiókot emiatt nem szeretnék üzemeltetni, és szomszédot se nyaggatnám, hogy vegye át a csomagjaimat nonstop.
-
Agyasima
őstag
Lenne egy emelt szintű postával kapcsolatos kérdésem.
Csúnyán spammelnek egy bizonyos helyről. Helyesebben az előző lakónak jönnek a sz@rjai. Mindig van a borítékban ingyenesen visszaküldhető képeslap/boríték. Legalább 10 szer küldtem vissza ezeket, megkértem őket benne, hogy hagyják abba, ne küldjenek többet semmit, elköltözött a címzett, ismeretlen helyre. De nem nagyon érdekli őket. Külföldi a feladó, úgyhogy a magyar hatóságokhoz hiába fordulnék.
A kérdés pedig az: ha fogom ezt a képeslapot, (amire rá van írva, hogy ingyenesen feladható az adott címre) ráragasztom egy dobozra, amit telerakok téglával/kővel; akkor is ingyen feladhatom? Hátha ebből értenek...
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Ti ismertek olyan magyar posta szolgáltatást amivel péntek este feladott csomag másnap reggelre, azaz szombatra átvehető postaponton? Egyik árus így akar feladni nekem csomagot az MPL vaterafutárt mutogatta nekem de én ebben kételkedem, hogy ez ideér hozzám úgy, hogy ő péntek este 6 körül feladja én meg szombaton veszem át. A címzett (azaz én) nagyvárosban lakik - Debrecenben ha ez számít valamit mert ő kérdezte, hogy nagyvárosban lakom-e. -
Fancy-boy
addikt
-
anorche1
őstag
válasz
Fancy-boy #5702 üzenetére
Foggalmam sincs, jelenleg gep nlkul vagyok, teloval meg nem talalom. De most nezzem, hogy meg uzemabyag koltseg is van.
De akkor jó lesz az amit írtál.
Van a súlyhatár mellett mérethatár is? A csomag jelenleg 34x24.5x14.5 cm meretű, de ha muszáj tudok belőle faragni.És köszi szépen a segítséget
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Németországba kellene eljutattnom (nem feltétlenül postával, de a futár tipic nem nagyon pörög) egy 1kg -nal könnyebb csomagot. Mi lenne erre a legolcsóbb mód? Mindenféleképpen kellene tracking number, és maximum 20euro lehet a szállítási költség.
Eddig a dpd 17.42 euros ajánlata a legjobb. Tudtok ennél olcsóbbat esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest