- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
anonymus89 #2848 üzenetére
Mármint konkrétan oda kértem, tehát nem hozzák ki házhoz. Holnap délelőtt elvileg feladják, remélem átvehetem szombaton.
Budaörsről egy BP.-i postára, tehát nem vészes távolság.
-
anonymus89
addikt
válasz
Jhonny06 #2847 üzenetére
Ha de. feladod akkor jó esetben már át is veheti szombaton ha postán maradó pl.
Ha háznál kell kézbesíteni akkor szerintem csak hétfő lesz belőle.Én csütörtökön 18:32-kor adtam fel péntek du. elvitték a központba majd innen szombaton 9-kor megérkezett a címzett lakhelyének postájára. 9:35-kor kapta az sms-t, hogy mehet is érte.
-
Jhonny06
veterán
Ha valaki úgy küld nekem csomagot, hogy egy szombaton is nyitva tartó postát választottam átvételi lehetőségnek és pénteken feladja, akkor azt továbbítják még aznap, hogy szombaton átvehető legyen? Vagy már hétvégének tekintik és csak hétfőn?
Esetleg elsőbbségi segít rajta?
-
hidroponi
tag
válasz
Vikusz77 #2845 üzenetére
konkret peldadra nem tudom hogy kell reklamalni. egyeb levelekre egy tudakozvanyt kell kitolteni es azt biraljak el.
arra tenyleg szamits, hogy elso korben el akarnak majd hajtani.
nyomtasd ki ezt a reszt az ASZF-bol es lengesd be elottuk, hogy vilagos legyen szamukra hogy tudsz a jogaidrol..a perles az felig vicc volt. elotte meg van az un. bekelteto testulet (fogyasztovedelemi hatosag), de vegso esetben lehet perelni is.
-
Vikusz77
tag
válasz
hidroponi #2841 üzenetére
Kösz, ezek szerint Te sem tudsz jogvesztő 15 napos határidőről, akkor az valami téves info volt amit olvastam valahol.
A postán hogyan kell eljárni, hogy ne tudjanak lerázni. Van ehhez valami nyomtatvány, amin a kárigényemet benyújtom, stb?
Perelni nem érné meg 3400 forintért sajnos... -
-
hidroponi
tag
válasz
anonymus89 #2842 üzenetére
be kell perelni oket. sima liba.
-
Vikusz77
tag
válasz
Hintalow #2836 üzenetére
Szia!
Olvasom, hogy képben vagy a postai dolgokkal kapcsolatban.
Feladtam egy utánvétes csomagot a postán (mpl üzleti csomag-vaterafutár).
Ez, ha jól értem egy napos idő garantált szolgáltatás. A csomag csak 11 munkanappal a feladás után érkezett meg a címzett postára. A feladás 2014.03.25-én történt, tehát 15 naptári napja. Kérdésem, hogy van-e még mód kártérítést kérni a késedelmes teljesítésért (a feladási díj kétszerese a kártérítés ha jól tudom), illetve, hogy mi módon kell ezt megtenni. Rémlik valami feladástól számított 15 napos jogvesztő határidő, de ezt most nem találtam. Szeretnék felkészülten menni reklamálni, ha egy mód van rá.Előre is kösz Neked és másnak, ha tud infót erről!
Viktor
-
TaaT
nagyúr
Ma voltam a helyi postaponton (ahol csak csomagokkal foglalkoznak) és megkérdeztem az illetékest hogy működik az utánvét összeg visszatartása, és azt mondta hogy simán megoldható, persze be kell vonni a rendőrséget de járható az út.
-
asvald
senior tag
válasz
Hintalow #2836 üzenetére
Köszönöm a segítőszándékú szavakat ,igazából csak dühít ez a dolog ,hogy elméletileg tiszta erkölcsös emberek dolgoznak a postán , de ezek szerint megint bizonyított a magyarság , rohadt csöves aki ezt megtette , száradna le a f****a ,és a keze .
Mindenesetre megfizettem a tanulópénzt , többet ilyet Én se csinálok. -
Hintalow
senior tag
Ez sajnos bukóproject, PÉNZT NEM KÜLDÜNK ÍGY POSTÁN!, ha más lehetőség nincsen, csak a posta, akkor is pénzutalvány, az arra van kitalálva.
Komolyan mondom, valahányszor valaki az ismerettségi körömben bepróbálkozik ezzel, mindig ráfarag, mert pár "tájékozott" ismerős bizonygatja, hogy ő mindig így küldi.
(kb két napja mdügöngött munkatársam, mert hasonló jótanácsot megfogadva kiküldött külföldre a testvérének 60.000 Ft-ot, persze oda is csak a boríték érkezett)
Tudta, hogy mindkét szülőm postás, mégsem engem kérdezett meg
Így küldött pénzt a legegyszerűbb lenyúlni, kicsi, könnyű, észrevétlenül eltehető, utólag bebizonyítani kb lehetetlen, hogy ki tette zsebre.
Sajnos ezt nem fogod tudni visszaszerezni.neko18:
lehetne ilyen szintű logisztika, csak éppen drágítaná vagy 3x a szolgáltatást, + kéne egy rahedli ember, hogy győzzék az ilyen szoros könyvelést.
Amúgy nekem semmi bajom a postával, többszáz dolgot küldtem-kaptam az évek során, egyszer eltűnt egy küldtött ajánlott cucc (visszakaptam a feladási ára 15x-ét, mivel nem volt nagy értékű, kb 3x haszon)
meg egyszer eltünt egy pár dolláros ebayen vásárolt cucc, de az is a pár évvel ezelötti vulkánkitörés miatt volt, amikor lebénult a fél világ légiforgalma.
De pénzt soha a büdös életben nem küldenék borítékban, ha jól emlékszem valahol benne is van az aszf-ben, hogy ilyet nem támogatnak, és semmi felelősséget nem vállalnak -
neko18
senior tag
Az asvald féle szituációknál nincs ilyesmi hogy mikor melyik postás vette át a csomagot, melyik látta felbontva vagy ilyesmi?
Én pont emiatt utálok postázni mert fene tudja mikor cseppentenek le belőle. Persze nem feltétlen a posta hibája, csak akkor is megnyugtató lenne ha lenne valami ilyesmi -
asvald
senior tag
Heló!
Van egy kis bajom és szeretném , ha valaki tudna segíteni !
A következő történt : Feladtam ajánlott borítékba 2500forintot ,és ma írt a címzett ,hogy felbontva kapta meg és eltűnt belőle 2ezer forint ,és csak 500forint maradt benne.
Kérdésem az lenne ,hogy mit tudok csinálni ebben a helyzetben?Előre is köszönöm
-
anonymus89
addikt
válasz
DeathAdder #2831 üzenetére
Csütörtökön 18:23-kor adtam fel egy 60x60x20-as 7kg tömegű csomagot és már írtak vissza, hogy pénteken meg is kapta. Szóval le a kalappal a vaterafutár előtt ilyen gyorsan még nem kézbesítettek nálam, viszont én készpénzben kértem most az utánvétet erre leszek kíváncsi mikor jön meg.
-
DeathAdder
veterán
válasz
anonymus89 #2830 üzenetére
Tudom, de sajnos nagyon sürgetett az idő, ráadásul nem is én voltam a kompetens személy aki ezt intézte, csak egy megbízó voltam.
Elég kellemetlen, mert pont fontos lett volna már a múlt héten elkapni a pénzt, de most ez a bizonytalanság rosszabb bárminél
-
anonymus89
addikt
válasz
DeathAdder #2829 üzenetére
1 hét maximum nekem mindig ezt hajtogatják vaterafutárnál.
Ja meg potom pénzből megúsztad volna ha inkább őket választod de ezt Te is tudod. -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #2828 üzenetére
Elképzelhető szerinted, hogy ebből keddig se lesz semmi?
-
DeathAdder
veterán
Igen, ráadásul nem is messzire ~200km -re kellett vinni. Mailt is írtam, de a "készséges szolgáltatásuk" ellenére még csak válaszra sem méltattak
Bánom, hogy nem vaterafutárral intéztem, vagy legalább simán postán.
Ugyanis az történt, hogy a haverom adta fel nekem a csomagot egyéb okokból kifolyólag, és a postáról visszalökték neki a csomagot, mondván túl kicsike (egy dobozos mobiltelefon volt belecsomagolva valamivel nagyobb dobozkába), és nem tudja ráragasztani az utánvételes szelvényt. WTF
Na mondom 10 éve postázok, voltak ennél kisebb utánvételes csomag is, de még soha nem hallottam ilyet.
Rendesen fel is ment bennem a pumpa, szitkozódás volt rendesen.Ekkor gyorsban hívott a haverom egy futárt és feladta azzal. Másnapra ott volt a csomag a címzettnél, de a pénz azóta se sehol. Ja és ráadásul 4e Ft-ot fizettem eme nagyszerű szolgáltatásért
-
TaaT
nagyúr
válasz
DeathAdder #2825 üzenetére
Ez belföldi csomag volt?
Mert ilyen téren a Vaterafutárnál kb nincs gyorsabb.
-
anonymus89
addikt
válasz
DeathAdder #2825 üzenetére
Előttem lévő postázónak 1 hetet mondtak a pénz megérkezésére maximum...
-
DeathAdder
veterán
válasz
Hintalow #2814 üzenetére
Mint utólag kiderült utalni fogja az UPS futárszolgálat az utánvétel árát. A csomagot a címzett már szerdán délelőtt átvette, és ki is fizette, pénz viszont azóta sem érkezett a számlára
Kíváncsi vagyok meddig húzzák ezt, mert fontos lenne minél előbb elkapnom, de senki sem tud biztosat mondani
Már bánom, hogy rajtuk keresztül lett feladva -
csabi0805
senior tag
Meglett véülis.Köszöi mégegyszer.
-
domesz
aktív tag
válasz
csabi0805 #2817 üzenetére
Szia!
Itt meg tudod nézni hogy átvette e, vagy hogy hol jár a csomag ha még nem.
A csomagazonosítót kell ide beírnod.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Eladtam egy videókártyát itt a ph-án,most kérdeztem meg a srácot hogy megkapta e.
Ő meg írta hogy nem.
Elméletileg ma megkellett volna érkeznie neki.Az is igaz hogy én Nyírbátorból küldtem el Sopronba.Szóval az ország egyik feléből a másikba ment.
Egy napos kézbesitéssel kértem,a címet most néztem minden stimmel.MPL üzletivel.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
zsoltti
senior tag
Hi!
Szerintetek az M-Zsák tartalmát ellenörzik?
Úgyértem ha adok nekik egy becsomagolt dobozt (pár autóalkatrész van benne)hogy küldjék el angliába?
Mert féláron van majdnem a küldés...
Illetve a nyomkövetés a vonatkozik az M-zsákra? mert nem látom hogy fel van tüntetve itt. -
Hintalow
senior tag
válasz
DeathAdder #2810 üzenetére
Nem hinném, hogy sokkal gyorsabb lenne.
A készpénzkezeléssel járó dolgok sajna mindig lassúak. -
TaaT
nagyúr
válasz
anonymus89 #2809 üzenetére
Ezek szerint egy 250g alatti levél utánvéttel 1970ft, ugyanez vaterafutárral 2kg-ig 1255ft. Jól megcsinálta a posta
-
Vikusz77
tag
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a feladási díj kétszerese jár kártérítésként idő garantált csomag késedelmes kézbesítése esetén. Az viszont nekem nem egyértelmű, hogy nem értékbiztosított utánvétes küldemény esetén automatikusan a feladási díj 16x-osát fizetik kártérítésként, vagy az utánvételi összeget kapom meg.
Olvastam olyan véleményt már, hogy nem az utánvét összege jár, hanem "automatikusan" a feladási díj 16 szorosa. Ebben szeretnék pontos infót, hogy legyen mire hivatkoznom a postán.Viktor
-
DeathAdder
veterán
Bocs az offért, de futár esetén is (UPS) az utánvétel kifizetése olyan kiszámíthatatlan mint a postánál, vagy az várható már a kézbesítés másnapján?
-
anonymus89
addikt
"A fizetést követő kézbesítés lapot díjmentesen biztosítjuk ügyfeleinknek, míg a technikai nyomtatványt tartalmazó bizonylatgarnitúrát a szerződéssel rendelkező ügyfeleink a rendelkezésükre bocsátott műszaki útmutató alapján önmaguk is előállíthatják, vagy előállíttathatják."
-
-
Vikusz77
tag
Sziasztok!
MPL vaterafutárral (magyar posta szolgáltatása) adtam fel egy csomagot utánvéttel, 20 ezer forintot adtam meg áru értéknek, az utánvét összege: 20e+1700ft (postaköltség). A feladóvevényen egy egynapos jelzés szerepel (ez azt jelenti, hogy idő garantált a csomag?).
Múlt hét kedden adtam fel, máig sem érkezett meg, a nyomon követés oldalán szerepel, hogy felvette a posta, majd elindult ("Országos Logisztikai Központ,Küldemény információ:A küldemény továbbítás-, szállítás alatt" ).
Kérdéseim, hogy
1.hány nap után menjek reklamálni.
2.Amennyiben megérkezik, de több napos késéssel, jár-e nekem kártérítés és ha igen, mekkora összeg.
3.Amennyiben elveszett a csomag, valóban a feladási díj 16x-osát fogom visszakapni, vagy amennyi az utánvét összege. Nekem előbbi előnyösebb lenne.Előre is kösz,
Viktor
-
Richard!
addikt
Sziasztok!
Egy videólejátszó belefér még az ajánlott levél kategóriába?
-
DeathAdder
veterán
Köszönöm a hasznos tanácsokat
-
TaaT
nagyúr
Fizetést követő kézbesítésnél mi az a Bizonylatgarnitúra és Fizetést követő kézbesítés lap?
-
TaaT
nagyúr
válasz
DeathAdder #2797 üzenetére
"Tegyük fel hétfőn feladom, készpénzben nagyjából szerdán kapom el az utánvétel árát. Utalással is ennyi idő vagy esetleg néhány órán belül a kézbesítés után már is megkapom az összeget?"
Vaterafutárral még sosem adtam fel úgy utánvétellel hogy kp-ben hozza vissza a postás, mindig számlára megy. Ellenben amit a sima postán adtam fel és a postás hozta a pénzt, az az átvételtől számítva nekem sose jött meg 2-3munkanapnál hamarabb. Amióta vaterafutárral küldöm az utánvétes cuccokat kivétel nélkül az első nap feladom, másnap megkapják, harmadnap a számlámon a pénz forgatókönyv zajlik le, nekem ez a legkényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politikai mémek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest