Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
-
LOGOUT.hu
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
Egy dolgot nem értek ebben a frekvencia őrületben. Minél magasabb a frekvencia, annál kényesebb is. Mivel a műholdak 12-15Ghz környékén tolják az adatot, totálisan pontos rálátás szükséges az adó és a vevő antenna közt.
A westel0660 anno 450Mhz környékén szolgáltatott, az nagyjából megegyezik a most nyilvános PMR sávval. Akkor hogy-hogy nem működik több km-re? Nem hinném hogy a BTS-ek kilóméterenként voltak elhelyezve és a mobil teljesítménye is kb akkor volt, amit írtál a mostani PMR rádióhoz.
Szóval kérdem én, akármilyenek a terepviszonyok miért nem jut el a jel pár km-re? A mobilnál eljut (a bázisig legalábbis).
Ezt igazolja az is, miszerint a VHF sávban (CB - amit te is írtál) sokkal kevésbé érzékeny az átviteli csatornára. Gondolom ezért használják a taxisok is ezt pl.
Nem vagyok rádióamatőr, de érdekelne a dolog, pl egy CB hatósugara nagyságrendileg mekkora?
Ezekben van valami titkosítás, vagy kódolás, hogy ha két készülék "beszél" akkor hiába hallgat bele más abba a sávba, nem fogja érteni? Vagy ez még kvázi analóg?[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Canyon Stoic 2 XL
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest