Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
bekecs76
tag
Sziasztok Srácok!
Létezik olyan plc-s tanfolyam, ahova nem feltétel az érettségi?
A helyzet az, hogy 44éves vagyok, erősáramú berendezés-szerelő a szakmám. Kb 20éve vagyok elektromos karbantartó különböző multiknál. A jelenlegi munkahelyemen 10 éve vagyok. Az évek során elég sok tapasztalatot szereztem plc használatban, programozásban, hibakeresés stb, de sajnos nincs róla semmiféle papírom. A cég, ahol dolgozok, sajnos nem iskoláz be, csak a helyi plc-s mérnököktől szoktunk tanulni, adnak némi képzést. Szóval itt a melóba elég jó kis tudásra szert lehet tenni akit érdekel a téma, de sajnos papír az nincs. Arra gondoltam, hogy saját pénzből el kéne végezni egy tanfolyamot, ha esetleg munkahely váltásra kerül a sor, mutasson valamit az önéletrajzban. Most így hirtelen rákerestem a google-ba a "plc tanfolyam"-ra, de nem találtam olyat, amihez nem kéne az érettségi. Ti tudtok olyat? -
bekecs76
tag
válasz
Rigor Mortis
üzenetére
Huuu, de kár, hogy nem jöttél korábban. Két-három napon keresztül, fel-le telepítgettem minden féle verziót. Elcsesztem vele egy csomó idöt..., mondom most már hagyom a francba az egészet. Azért kösz, hogy írtál, meg fogom próbálni ezt a módszert, aztán majd megírom a fejleményeket.
-
bekecs76
tag
Próbáltam az "all keys" is, de ugyan az a helyzet. Most délután megint el voltam vele... Mindenhogyan próbáltam. V13, v14, sp1 sp2..., vagy három féle EKB-vel, de sehogy nem akar normálisan működni. Úgyhogy feladtam. Lepucoltam a gépről. Majd egyszer talán nekifutok még egyszer, de nem mostanában lesz az biztos.
-
bekecs76
tag
válasz
Mazsika
üzenetére
Ez a v14 nem enged semmit. Pedig most frissítettem Sp1-re. A v13-as verzió az 1200-ast engedett, de ugye az nekem nem jó. Amúgy a korábbi v13-as verziót is frissítettem sp1-re majd utána sp2-re, de mire mindent letöltött magának, meg feltelepített, fullra meg telt a 128Gb-os Ssd vinyóm. Pedig csak a windows van rajta meg az office. Aztán azt leszedtem, eljátszottam vele egy egész délutánt. Most ezzel a v14-el kinlódok, de nem bírok rájönni miért csinálja ezt, hogy nem enged hozzáadni semmit. Lehet az EKB nem jó, de már több félét is próbáltam. Vagy a win 10 pro 64 bit miatt van. Nem tudom...
-
bekecs76
tag
EKB-s. Próbáltam több féle EKB-t is. Próbáltam a Siemens oldaláról letöltött Tia portal v14-et. Azzal is ez a helyzet. Lehet az EKB-vel csinálom rosszul? Igazából nem lehet elrontani: Required kesy-nél összes pipa kijelölése majd katt a dupla kulcsra. Nem tudom mi lehet a baj...
A v14 SP1-egy, hogy lehet letölteni? A siemens oldalon nem találtam. -
bekecs76
tag
Amikor csinálnám a hardwer configot, egyszerűen nem enged hozzáadni semmilyen eszközt. Se HMI-t, se CPU-t, se semmit. Tök mindegy mit választok ki a legördülő listából, az "add" gomb nem aktív. Konkrétan egy 315 2dp-akarnék hozzáadni, de nem működik az "add" gomb. Ismeri valaki ezt a problémát? Próbáltam a v13-as és a v14-es verziót is, de azzal is ugyan ez a helyzet. Win 10 pro 64bites rendszerem van. Tudna valaki erre valamit mondani?

Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest