Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezső_38
csendes újonc
válasz
Dezső_38
üzenetére
Köszönöm a segítséget mind kettőtöknek!
Átnéztem a doksit!
Úgy gondolom most már a hibát is megtaláltam.A Max Sped. értéket nem változtattam!
Fordított iránynál azt is negatívra kell átváltanom.
Köszi nektek ezt nem vettem észre, igaz ezt a doksit eddig nem találtam még meg!
-
And
veterán
válasz
Dezső_38
üzenetére
Leírás: MOVIDRIVE Fieldbus Unit Profile.
Tipp-1: próbáltad már, hogy a referencia (célsebesség) értékét negatív számként adod meg? Annyira nem látok bele, meg valószínűleg - más frekvenciaváltóhoz hasonlóan - egyéb paraméterek függvénye is lehet az értelmezési tartomány. Talán akkor működhet így, ha a setpoint %-os értékben (max = 4000h) van megadva.
Tipp-2: a doksi szerint a CW1 vezérlőszó 8. bitje váltja a forgásirányt (valamint nem az 5., hanem a 6. bit a reset).
Mod.: na, mire leírom..
-
Szirty
őstag
válasz
Dezső_38
üzenetére
"Itt testre köti, alatta a szekrényben ismét."
Ez gyakori megoldás.
"Egy másik eszköznél pedig nincsen nyoma a testre kötésnek."
A DP csatlakozó úgy van kialakítva hogy mindenképpen testre köti az árnyékolást.
Kivéve persze ha csutkára visszanyírták benne a harisnyát. De akkor mechanikai tehermentesítés sincsen, szóval az valószínűleg látszana."Egy másik eszköznél pedig nincsen nyoma a testre kötésnek."
A CPU is leáll (CPU STOP)?
Egyébként jellemzően magától újracsatlakozik ilyenkor az eszköz. De attól is függ hogy van megírva a PLC-ben a buszhibák kezelése. -
byte-by
tag
válasz
Dezső_38
üzenetére
halo!
én még az elején ellenőrizném a fizikai állapotokat.
ahogy Szirty is mondta, kábelvégek, kábel hosszak, nyomvonal, stb.illetve mellékelek két fotót egy ezen a fórumon jóval korábbi hozzászólásomból.
személyes profibus tapasztalat, bevágott erek, töméntelen profibus hiba.
igy kötötte be a gyártó, figyelmetlen, trehány blankolás, gondolom sniccerrel végezték.ezeket újra kötve, sokat javult a helyzet, abban a projektben.
-
Szirty
őstag
válasz
Dezső_38
üzenetére
Szia!
Minden kábelvégen az árnyékolást földre kell kötni.
Profibusznál nagyon fontos a helyes kábelezés.
Ez áll (nagyjából fontossági sorrendben):- A kábelvégek megfelelő lezárásából
- A kábelhossznak megfelelően választott adatsebességből
- "T" elágazásoktól mentes topológiából
- Megfelelő két eres árnyékolt csavart érpárt tartalmazó profibus-ra való kábelből
- Erősáramú kábelektől távol vezetett kábelnyomvonalból
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Kompakt vízhűtés
- Sweet.tv - internetes TV
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Futás, futópályák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi