Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #22163 üzenetére
El ne hidd már azt a 300 W-ot! Az kb. a maximális teljesítményfelvétel, ami akkor jelentkezhet, ha minden értéket csúcsra húzol és ráküldesz egy hófehér hátteret a panelra. Ezt meg kell adni minden elektromos készülék esetében, hogy a felhasználó tudja, hogy mi az az érték, amivel a készülék a legszélsőségesebb esetben megterheli az elektromos hálózatot.
Egy 42"-os fullHD plazma átlagosan nem vesz fel többet 150 W-nál óránként, képtartalom függvényében még annyit sem, mivel a plazma foyasztása nem konstans, hanem képtartalom függvényében dinamikus.
Beégést csak nagyon durva oda nem figyeléssel lehet összehozni, a ghost-ot könnyű, de az jellemzően hosszabb-rövidebb idő alatt el is tűnik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
amdk7
aktív tag
válasz Pilács #22163 üzenetére
Én régebben nézegettem a fogyasztási adatokat (42G30).
Filmeknél nekem (átlag) 90-120Wh fogyasztott.
-természetesen volt kiugróan alacsony érték is és picit magasabb is, de kb. ennyit evett.Ahogy szokták mondani olyan ~20%-al fogyasztanak többet a plazmák az azonos képátlójú LCD-knél, de a jóval magasabb minőségbeli javulás ellensúlyozza a plussz fogyasztást.
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Pilács
senior tag
válasz Pilács #22193 üzenetére
Ja és a hely ahová kerül pont olyan széles mint a tv, talpon lenne, elég neki ha csak alulról szellőzik felfelé? oldalánál eléggé zárt lenne...
ezt néztem, pana oldalán:
Bekapcsolt állapotban, átlagos teljesítményfelvétel *** : 133 W
Teljesítményfelvétel: 295 Wnincs ott hogy max annyi, az gondoltam a hálózatból ennyit vesz fel állandóan...
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Pilács #22488 üzenetére
Maradva az RTL logónál, akkor éghet be, ha a teljes üzemidő felénél többet virít a panel sarkában. Ha legalább ugyanannyit néztek rajta más egyebet is, az "kimossa" a képvisszamaradást. Csak azokkal lehet probléma, amik nem átlátszóak és világos színűek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
válasz Pilács #22488 üzenetére
Autós hasonlattal élve ha 400 lovas kocsid van akkor 20 literes fogyasztást fogsz fizetni - ez az átka. Viccet és a hülye példáimat félretéve, a plazma problémája nincs eltúlozva. Nekem volt már egy erős ghostom miután anyám nyomatta a retek klubbot három órát - de hál istennek eltűnt pár nap alatt. Most ha ilyen tartalom kell valakinek akkor nyomkodom a zoom-ot.
A pixel tánc engem egyáltalán nem zavar.
Viszont az egyáltalán nincs eltúlozva, hogy az LCD képe köszönő viszonyban sincs egy plazmához ami a hihetőséget illeti.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
BBéci
legenda
válasz Pilács #22536 üzenetére
Akik ebben a topikban megfordulunk, a plazmákat tartjuk jobbnak az LCD tévékkel szemben.
Természetesen elismerjük annak a technológiának az előnyeit (nem sok van) is, de amikor nyilvánvalóan kamu marketingszöveget ír ide valaki, azt nehezen viseljük el.
Még cáfolni sem érdemes.(#22534) KisApám
Ne foglalkozz a tavalyi maradék árával, úgysem akarsz olyat venni![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KisApám
addikt
válasz Pilács #22533 üzenetére
Engem a Toshiba LED-es TV-kről győzködtek, hogy semleges színű LED-jük van,
nem olyan "hivalkodó", mint a Samsungé, és a Toshiba feketéje igencsak jó e miatt is, nem kell mindenféle Samsung típusú csűröm-csavarom elektronikai megoldás
a fekete meglétének megteremtésére, mélységének növelésére
(eladó szerint a Samsungnak sötét kékes valami izé feketéje van, nem feketéje)[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Cha-b
senior tag
-
nagyúr
válasz Pilács #22726 üzenetére
Egyáltalán nincs igazad, az irónikus mondatomban benne volt a válasz is, pontosabban a személyes véleményem, ami nem csak a plazmákban található smart funkciókra érvényes, az LCD esetén ugyanezt gondolom. A belső médialejátszó és a netes alkalmazások is elég korlátos, nesze semmi fogd meg jól funkciók, számomra. És tök mindegy ebből a zsempontból, hogy plazma vagy LCD, csak az elcédéket jobban megpakolják ezekkel a ballasztokkal, ellensúlyozva a gyengébb képminőséget.
Nagyon hatásos, hogy külföldi idézetet nyomsz, ez a mondat a Birmingham-i Fürge Ujjakban jelenhetett meg, egyenlőre nem itt tartunk, hogy egyenértékű lenne böngészés szempontjából a tévé a PC-vel, aludni kell még egy párat addig.
A tévét alapvetően képmegjelenítésre vásárold szerintem, abban legyen a legjobb és ha az majdnem kompromisszummentes, jöhetnek a + funkciók. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz Pilács #22646 üzenetére
Ahogy már előttem is írták a TV (legyen szó plazmáról, v. led-lcdről) korlátozottan használható csak böngészésre, illetve egy plazmánál a statikus tartalmak nem is feltétlenül tesznek jót a panelnek (ghost, beégés).
A TV támogat vezeték nélküli billentyűzeteket, egeret viszont nem. Ezzel kapcsolatos tapasztalatokra visszakereshetsz akár itt a fórumon is [link]. Logitech K400-al pl. tuti működik [link]
-
kalmanchris
tag
válasz Pilács #22804 üzenetére
Igen, túlmelegedhet, ami esetleg idő előtti amortizáláshoz vezethet és a garit is bukhatod. Nem véletlenül írják a használatiba ezeket a dolgokat.
"Köszönjük, hogy a Panasonic Ügyfélszolgálatához fordult.
A TX-P50ST50 készülék 118 cm széles és 75,7 cm magas.
A két oldalt és a készülék fölötti 10 cm szabad hely azért szükséges, hogy szabadon áramoljon a levegő a készülék körül, biztosítva ezzel a megfelelő szellőzést.
Ha ennél kisebb szabad hely áll rendelkezésre, a készülék a túlhevülés miatt meghibásodhat, és károsíthatja a bútort is.
Üdvözlettel,
Molnár Gábor
Vevőszolgálat
Panasonic Marketing Europe GmbH
South-East Europe Branch Office"Ezt a levelet nem rég egy topiktárs kapta, aki hasonló cipőben járt emlékeim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Erről nemrég volt szó, megoszlottak a vélemények. Van aki szerint érdemes betartani a szellőzés végett a körben 10 cm.-t, de ha neked nincs ennyi helyed, emiatt nyilván nem fogod szétverni samukalapáccsal a koloniált. Én nemigen görcsölnék rajta, ha alul-felül bőven adsz neki légteret.
-
gomzol
tag
Pl. ezt a képet elnézve nem hinném, hogy itt az oldalsó távolságnak túl nagy jelentősége lehet a hőelvezetés szempontjából.
Sőt, még a nyilván fontosabb felső rész is úgy van kialakítva, hogy ha közvetlenül ott van felette valami, akkor is el tud távozni a hő hátrafelé.Most látom csak, hogy a német piacra szánt ST50-esben van DVB-S tuner is.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #22957 üzenetére
Alapvetően teljesen mindegy, hogy mit veszel, az LCD-nek is ugyanúgy kell a szellőzés. Egyik gyártó sem fogja neked azt javasolni, hogy szorosan építsd be a készüléket. Nem véletlenül vannak szellőzőnyílások alul-felül, jobb és baloldalt is, tekintve, hogy egy TV-n belül mindenhol vannak melegedő alkatrészek, legyen az táptekercs bal felül, panelvezérlő chipek körben, vagy médiaprocesszor bal középen, stb., vagy hogy mást ne mondjunk, maga a panel. A gyártó ezért javasolja a 10-10 cm ráhagyást minden irányból. Nem mondja senki, hogy biztosan tönkremegy a TV-d az előírásnak nem megfelelő elhelyezéssel, de nyilvánvaló, hogy minél több irányból éri akadálytalan levegőáramlás, annál kisebb annak az esélye, hogy a nem megfelelő hűtés miatt rövidül az élettartama. Számomra meglepő, hogy a felhasználók mennyire tudnak ügyelni pl. a PC-jük megfelelő hűtésére és mennyire nem egy olyan, hasonlóan komplex gép hűtés szempontjából megfelelő elhelyezésére, mint egy TV, vagy egy AV-erősítő, ami szintén nem kevés hőt termel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Oldfighter
senior tag
válasz Pilács #23221 üzenetére
A tavalyi G30-ason nekem -5-re van állítva THX módban a fényerő, a kontraszt pedig 38-ra. Nálam így tökéletes minden. Viszont valódi feketét nem kapok, igaz nem is sötétszürke amit látok ( főleg este, koromsötétben) hanem enyhén világosfekete (TM) . Mondjuk nem is számítottam Pio féle feketére az is biztos.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz Pilács #23273 üzenetére
Úgy, hogy az a fényerő a szürke skála alját szabályozza, a kontraszt pedig a fehér közeli végét.
Ha pozitív irányba tolod, akkor már 0 bemenetre sem 0 kimenetet ad a processzor, hanem többet, vagyis elkezdi a panel ditherelni a sötétszürkéket fekete helyett.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #23599 üzenetére
Leginkább a túlzó beállításoknál (nagy kontraszt) szokott felerősödni a plazmák vibrálása, valamint akkor, ha tényleg nagy, homogén felületeket jelenít meg éppen a TV. Van, aki erre kevésbé érzékeny, van, aki jobban. A megfelelő beállításokkal/kalibrálással minimalizálható a dolog, de aki tényleg érzékeny rá, az sajnos fogja látni így is.
gomzol: nekem már a multiplexek előtti mozikból is megvan a kukorica. Nem mondanám, hogy egészségtelen, jobb multiplexek mozibüféjében ott pattogtatják előtted, még forró, amikor a zacskóba kerül. Sós, persze, ami alapvetően nem egészséges, de manapság mi az? Az amerikaiak lassan 100 éve tolják magukba kilószámra, mégis magasabb az átlagéletkor (tudom, ennek számos más oka is van, de akkor is). Az meg, hogy havi pár alkalommal letolsz egy chips-et/nachos-t, nem fog megölni hosszútávon sem, hiába vannak bennük transzzsírsavak (most nagyon divatos utálni őket, ahogy korábban a vajat is, aztán majd 10 év múlva kiderül, hogy valójában nélkülözhetetlenek).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dracula
őstag
válasz Pilács #23599 üzenetére
Én közel 2 éve szembesültem ezzel... azóta "sajnos" megszoktam és már csak ritkán veszem észre. Főleg homogén, világos felületeknél. Ez a plazma átka, és persze nem mindenki érzékeny rá...
A mostani újabb modelleket nem tudom, de vsz. a technológia miatt mi mindig így fogjuk látni a képet. Viszont ott van cserébe a fekete mélysége - kontraszt és a színek... No meg a válaszidő (input lag...) és a betekintési szög. No meg a k nagy fogyasztás.
Üdv!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #25926 üzenetére
Szerintem inkább az lehet, hogy a PC-den van valami kódolás bekapcsolva pluszban és mos. Ha HDMI-n csatlakoztatod is a TV-re a kamerát, akkor is a kamera kódol, ő végzi a lejátszást, a HDMI-n már a kamera által alkotott képi (és hangi) információ megy digitálisan és a TV itt csak megjelenítő. Tehát a TV médialejátszója valóban kizárható, mint hibaforrás és a PC-n kell keresni a jelenség okát, valószínű az ottani lejátszóprogramban.
Dexar007: örülj neki, ezek szerint kifogtál egy toleráns példányt! Van ilyen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #25932 üzenetére
Ja, várj, én úgy értettem, hogy a PC-n lejátszva is a TV-n nézed. Akkor viszont szerintem a colour banding jelenséget látod. A monitorod valószínűleg jobb ilyen tekintetben (ha jól látom, neked is Dell-ed van, nekem is U2412M-em van jelenleg). Fogod ezt tapasztalni más esetben is, sajnos plazmáknál előfordul bizonyos kiélezett helyzetekben. A kamerát a monitorra kötve sem fogod tapaszalni a jelenséget, ugyanúgy, mint ahogy PC-n lejátszva sem látod. Ez jelen esetben nagy eséllyel a megjelenítő (plazma) sara.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #25935 üzenetére
Az LCD-n kazalnyi más gondod lenne.
Fogod tapasztalni amúgy filmeknél is, az alacsony bitráta is képes előhozni, valamint kiélezett helyzetekben látszik igazán, pl. sötétben előtűnő fényszóró fényeinek udvarosodásánál, ködön átszűrődő fénysugárál és egyéb, homogén felületeken jelentkező finom színátmeneteknél.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #25978 üzenetére
Mondom, fogod azt látni TV-adáson, BD-forráson is, de alapvetően csak kiélezett helyzetben jön ki, szóval simán lehet, hogy ezen rövid idő alatt még nem futottál bele. De próbálj meg esetleg felvételi minőséget állítani a kamerán (természetesen fölfelé, ha lehet még).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Pilács #36194 üzenetére
Nem akartam közzétenni a látatlanul elhamarkodott megérzésem, de valóban keserű szájízzel tettem le a telefont. Úgy hogy "akkor majd átgondolom és jelentkezem", de igazából arra gondoltam "kell-e ez így nekem?" mert már telefonon sem volt szimpatikus, akivel beszéltem. Ezért is mondtam, hogy ha már házhoz nem jönnek onnan se, akkor inkább Budapestre vinném, és ezért számoltam be róla itt is, hogy ebben a Panasonic szerviz-régióba nem olyan rózsás a helyzet, mint Budapest vonzásközetében.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz Pilács #58015 üzenetére
"ST50-et ST60-ra érdemes lecserélni?"
Ha hibátlan az ST50, akkor nem.
"Mennyivel jobb nála?"
Annyival, hogy az ST60-nak valamivel nagyobb a fényereje. Ezzel az előnyök taglalása be is fejeződött, a többi különbség sajnos apró negatívumok sora, ha nem számítjuk a touch pent-t.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Pilács #58069 üzenetére
A GT60 jobb feketével bír, mint az ST50-de nem emiatt váltanék - ha én nálam pattogna a labda. Én így látom: 42-es TV nagyon kicsi - minimum 50 col kell - ez még van GT-ből. Én háklis vagyok rohadtul az árnyalatképzésre - ebben fényévekkel megelőzi a GT60 az ST50-et. Fényerőben kb ugyan ott van - lagja viszont jobb és jobb rajta a filter is.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
89Csabi89
tag
válasz Pilács #58069 üzenetére
Bár már nem vagyok aktív résztvevője a fórumnak, meg nem is vagyok 100%-ban képbe a 60-as szériával (nem úgy mint az 50-es), de egyértelműen igen! Már ha az anyagi kereteid ezt megengedik. Nekem ez okozott pár álmatlan éjszakát mostanában, mert jó lenne egy 50GT60 így a plazma eltűnése elött. Amúgy is referencia minősítést kapott a tv, és a kontraszt a duplájára emelkedett a fele akkora 0.005 cd/m2 (javítsatok ki ha nem annyi) feketének köszönhetően. Sőt ha nem volt elég a fényerő az St50-en, akkor itt még magasabb fényerőről is beszélhetünk, amivel persze még tovább növekedhet a kontraszt Nekem egy problémám van, csak, hogy nagyon úgy néz ki, hogy most plusz 100 ezret (még lehet keveset is mondtam) nem engedtetek meg magamnak. Ráadásul a régi mondásokban sok bölcsességet lelhet az embere :"Addig nyújtózkodj még a takaród ér" Szóval ha megteheted akkor vágj bele. Viszont az ST60-ra váltást értelmetlennek tartanám, szóval csak GT
Most látom, hogy a te esetedben méretnövekedéssel is járna, ha GT-t vennél, mert (szerintem), minimum 50"-ba gondolkozz. A 42"-hoz elég közel kell ülni, és abból a távolságból már a dither zaj is látható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Wise (ex-TransferWise)
- World of Warships
- Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Asszociációs játék. :)
- Elite: Dangerous
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest